«Άνοιγμα της εκπαίδευσης» | Πρόγραμμα για τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες

nytzxwrycw524ac28256a8b

Το πρόγραμμα «Άνοιγμα της εκπαίδευσης» εγκαινιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό την τόνωση της καινοτομίας και των ψηφιακών δεξιοτήτων σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Πιο συγκεκριμένα, ξεπερνάει το 60% το ποσοστό των παιδιών ηλικίας εννέα ετών που φοιτούν σε σχολεία της ΕΕ και δεν έχουν ακόμη ψηφιακό εξοπλισμό. Για το λόγο αυτό, σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει το «Άνοιγμα της εκπαίδευσης», ένα σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του «ψηφιακού αναλφαβητισμού» σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Μάλιστα, στόχος του προγράμματος είναι η παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης σε ψηφιακές δεξιότητες οι οποίες θα είναι απαραίτητες για το 90% των θέσεων εργασίας έως το 2020.

Έτσι, ως εναρκτήρια πρωτοβουλία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει σήμερα ένα νέο δικτυακό τόπο, Ανοιχτή εκπαίδευση Europa, που θα επιτρέπει σε σπουδαστές, επαγγελματίες και εκπαιδευτικά ιδρύματα να μοιράζονται δωρεάν ανοικτούς εκπαιδευτικούς πόρους.

Το «Ανοιγμα της Εκπαίδευσης» εστιάζεται σε τρεις βασικούς τομείς:

1. Δημιουργία ευκαιριών για οργανισμούς, εκπαιδευτικούς και εκπαιδευόμενους προκειμένου να προχωρήσουν σε καινοτόμες δράσεις

2. Αυξημένη χρήση των Ανοικτών Εκπαιδευτικών Πόρων (Open Educational Resources – OER), εξασφαλίζοντας ότι τα εκπαιδευτικά υλικά που παράγονται με δημόσια χρηματοδότηση είναι διαθέσιμα σε όλους και

3. 3. Βελτίωση της υποδομής των ΤΠΕ (Τεχνολογίες των πληροφοριών και των επικοινωνιών) και της συνδεσιμότητας στα σχολεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
5'
78 - 69
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;