Guardian | Ζητά από τους Έλληνες της κρίσης να πουν την ιστορία τους

536331_guardian_1

Από Έλληνες που έχουν πληγεί από την κρίση ζητάει η βρετανική εφημερίδα Guardian να γράψουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις προσωπικές του ιστορίες, ενώ μετά από επιλογή δημοσιεύονται online.

Πιο συγκεκριμένα, στο ηλεκτρονικό της κάλεσμα αναφέρει:
«Είστε ελληνική οικογένεια που προσφεύγει σε συσσίτια; Βρίσκεστε σε άμεση ανάγκη; Ανήκετε σε κάποια οργάνωση ή ομάδα που παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια; Ζητάμε να μας στείλετε τις δικές σας προσωπικές ιστορίες επιβίωσης, με σκοπό τη δημιουργία μιας εικόνας που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές διαστάσεις της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα σας».

Μάλιστα, τις τελευταίες 24 ώρες έχουν δημοσιευτεί 2 ιστορίες. Η πρώτη είναι η ιστορία ενός 54χρονου άνεργου που μένει στην Αθήνα.

Ένα απόσπασμα από την επιστολή που υπογράφει χρήστης με το ψευδώνυμο Tsopanos 59: «Ο Σαμαράς κάνει λόγο για «success story», αλλά το μόνο που έχει καταφέρει αυτός και οι όμοιοί του στη Βουλή τα τελευταία 30 χρόνια είναι η δημιουργία της κόλασης που ζούμε σήμερα και από την οποία θέλει να μας σώσει. Μπορείτε να φανταστείτε έναν δολοφόνο που θέλει να σώσει το θύμα του; Αυτό ακριβώς το πράγμα είναι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και οι υπόλοιποι. Ελπίδα για εύρεση εργασίας δεν υπάρχει καμιά. Τους μισθούς τους μειώνουν κατά 40%, ενώ τους φόρους τους αυξάνουν επίσης κατά 40%. Ο λαός θα ‘πρεπε να αντιδράσει και να τους στείλει ενώπιον της δικαιοσύνης για εσχάτη προδοσία».

H επιστολή της Siren45 από την Κρήτη είναι περισσότερο αισιόδοξη. Ανάμεσα σε άλλα αναφέρει: «Οι Κρήτες αντεπεξέρχονται στην κρίση και αντέχουν όπως έκαναν πάντα: μέσα από την καλλιέργεια της γης, το κυνήγι, τη συγκομιδή και συντήρηση των τοπικών προϊόντων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αιγάλεω

1

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;