10+1 φάσεις που σίγουρα έχεις ζήσει στη φοιτητική σου ζωή.

college life

Είσαι φοιτητής. Ή ήσουν φοιτητής. Ή ευελπιστείς να γίνεις φοιτητής. Ακολουθούν 10+1 φάσεις που σίγουρα θα περάσεις κατά τη διάρκεια των σπουδών σου. Για να κουνήσουν το κεφάλι τους αναπολώντας οι παλιότεροι, με συγκατάβαση οι τρέχοντες και με τρόμο ή ανυπομονυσία οι νουμπάδες. Ε, τα νεούδια. Ή, αυτό-τέλος-πάντων-πως-το-λέτε οι νέοι, εγώ γέρασα.

Λοιπόν, οι φάσεις που σίγουρα έχεις ζήσει στη φοιτητική σου ζωή είναι:

  1. Να διαβάζεις τελευταία μέρα για εξετάσεις και να βλέπεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.
  2. Και να υπόσχεσαι πως του χρόνου θα διαβάζεις. Και φυσικά να μην το τηρείς.
  3. Να περνάς άπειρη ώρα σε λόκαλ καφετέρια, γιατί είναι πολύ κρίμα να γυρνάς στο σπίτι και να επιστρέφεις μετά από 2 ώρες για το επόμενο μάθημα. Ή τουλάχιστον αυτό λες στον εαυτό σου, γιατί και οι δύο ξέρουμε πως δε θα μπεις στο μάθημα.
  4. Να διαβάζεις σε λόκαλ αναγνωστήριο, βιβλιοθήκη κτλ κτλ, όχι γιατί είναι πιο ήσυχα από το σπίτι σου, αλλά επειδή πάνε οι φίλοι σου. Καλά, κι επειδή έχει γκόμενες. Με την ίδια όρεξη με εσένα να σταματήσουν το διάβασμα για κουβέντα. Πάντα.
  5. Να ξαναγράφεις στο λεξικό το meaning του όρου “αρμένικη βίζιτα”, την οποία και θα κάνεις στα σπίτια των “από-επαρχία-που-μένουν-μόνοι-τους-συμφοιτητών-σου”. Τι ζήλια θε-μου.
  6. Να μαθαίνεις τουλάχιστον 3 παιχνίδια με χαρτιά που δεν ήξερες. Και τάβλι. Που πάντα υπάρχει κάποιος καλύτερος από εσένα. Και στα 2.
  7. Να ανακαλύπτεις ένα παιχνίδι με ποτά. Που οι κανόνες θα αλλάζουν συνέχεια, για να κερδίζεις. Καλά οκ, αυτό δεν το έκανες. Ελπίζω.
  8. Να πας στη Μύκονο. Ή στην Αράχωβα. Ή και στα δύο. Είναι κάτι σαν κανόνας. Το σίγουρο είναι πως και στα δύο μέρη μεθάς.
  9. Δηλαδή μεθάς. Γενικά μεθάς σα φοιτητής. Αυτό. Θα έχεις πολλές ιστορίες να λες γύρω από το ποτό. Αλλά μην τις λες. Κρίμα είσαι.
  10. Θα εντυπωσιαστείς από το πόσο διαφορετικός κόσμος υπάρχει. Και τι ωραίο είναι να έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα μαζί σου. Και σε λέει και “συνάδελφε” ο καθηγητής. Cool.
  11. Θα εκτιμήσεις τα energy drinks. Δηλαδή, αυτό.

Ξέρω και ξέρεις πως είναι και άλλες φάσεις που σίγουρα περνάς για πρώτη φορά σα φοιτητής. Ήδη σκέφτηκα μία ακόμη. Αλλά δε θα την πω. Θέλω σχόλια με ιδέες και μνήμες από τους μεγαλύτερους παρακαλώ!

Ευχαριστώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;