Ναζιστικά σημάδια από ψηλά

Το Spiegel συγκέντρωσε σε ένα «αφιέρωμα» τα «αναμνηστικά» της εποχής του ναζισμού! Αλλά για να τα δεις, πρέπει να απομακρυνθείς πολύ από αυτά για να μπορέσεις να αντιληφθείς την ύπαρξη τους.

Έτσι, είτε από μόδα μεταξύ ναζιστών δασολόγων την εποχή του Χίτλερ, είτε από επιδίωξη του καθεστώτος του Χίτλερ να αφήσει σε xxl τα σύμβολα του στο χρόνο ή ακόμη και από άγνοια, τεράστια ναζιστικά σύμβολα απαθανατίστηκαν από ψηλά, απ’όπου μόνο είναι δυνατό να γίνουν αντιληπτά.

Μάλιστα, για δεκαετίες, αυτά τα δέντρα πεύκης σε σχήμα σβάστικας ήταν απαρατήρητα μέσα σε ένα πευκοδάσος του Βραδεμβούργου και το σύμβολο των Ναζί ανακαλύφθηκε μόλις το 1992.

Φυτείες σε σχήμα σβάστικας δημιουργήθηκαν σε διάφορα γερμανικά δάση, όπως αυτό της Έσσης. Και αυτό το ναζιστικό σύμβολο με χρώματα που άλλαζαν κάθε άνοιξη και φθινόπωρο έγινε αντιληπτό στη δεκαετία του ’60. Είχε φυτευτεί τη σημαδιακή για τον Χίτλερ χρονιά 1933.

Από τη ναζιστική «συλλογή» δεν λείπει και ο Σιδηρούς Σταυρός, που δημιουργήθηκε το 1920 και παραμένει έτσι, ενώ μέχρι και τον ναζιστικό αετό ως σχήμα χωριού προσπάθησαν να αποτυπώσουν οι Ναζί, αλλά το έργο έμεινε ημιτελές.

Σε οικισμό προσπάθησαν να δώσουν και το σχήμα σβάστικας τη δεκαετία του ‘30. Πρόκειται για χωριό της Έσσης. Μετά το τέλος του ναζιστικού καθεστώτος, το σχήμα του οικισμού διαλύθηκε – και όμως από ψηλά τα βασικά χαρακτηριστικά αναγνωρίζονται, όπως τον Αύγουστο του 2010 σε ένα αγρόκτημα στο βαυαρικό Nicklasreuth.

Το φθινόπωρο του 2006, οι “New York Times” ανέφεραν την ανακάλυψη ενός δάσους σε σχήμα σβάστικας στην Κιργιζία. Ωστόσο, η προκύπτουσα κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες φύτευση, θύμιζε το ναζιστικό σύμβολο από μια πολύ συγκεκριμένη γωνία. Περισσότερο μοιάζει με το γράμμα Κ.

Η ύπουλη μορφή αυτού του κτηρίου στο Σαν Ντιέγκο έγινε αντιληπτή το 2007 και οι πολίτες απαίτησαν το σύμβολο να εξαφανιστεί, ενώ εμφανίζεται και σχεδόν αγκυλωτός σε γηροκομείο στο Σικάγο. Την αρχιτεκτονική παρατήρησε το 2008, μια εβραϊκή οργάνωση για τα πολιτικά δικαιώματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
FT
2 - 0
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
FT
4 - 1
Παν
15 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
ΤΕΛ
79 - 63
ΚΟΛ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;