Ευρωπαϊκό σχέδιο για την ανεργία των νέων: “New Deal for Europe”

Ευρωπαϊκό σχέδιο για την ανεργία των νέων: “New Deal for Europe”Τελικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση απασχολούνται και με το μέγα ζήτημα της ανεργίας των Ευρωπαίων εργαζομένων και ιδιαίτερα των νέων. Προφανώς, κάτι τέτοιο με όσα ζει ο ευρωπαϊκός νότος δεν ακούγεται πολύ πειστικό, αλλά κάτι σαν να αρχίζει να κινείται μετά από συννενόηση των δύο βασικότερων παιχτών της Ε.Ε. Γερμανίας και Γαλλίας.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Απασχόλησης της Γαλλίας Μισέλ Σαπίν και η Γερμανίδα ομόλογός του Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν επεξεργάζονται ένα σχέδιο που ονομάζεται «New Deal for Europe». Το σχέδιο θα παρουσιαστεί στις 28 Μαΐου στο Παρίσι κατά τη διάρκεια συνεδρίου του Αμερικανόγερμανού επενδυτή Νίκολας Μπεργκρέν. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Rheinische Post» έχει αποφασιστεί από τους δύο υπουργούς Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε των Γαλλίας και Γερμανίας, αντίστοιχα, να χρησιμοποιηθούν κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για να χρηματοδοτούνται επιχειρήσεις που θα αναλάβουν να προσλάβουν ή να εκπαιδεύσουν νέους Ευρωπαίους πολίτες.

Η ευρωπαϊκή πρόβλεψη για την καταπολέμηση της υψηλής ανεργίας των νέων έχει προσδιοριστεί περί τα 6 δισεκ. ευρώ μέχρι το 2020, μέσω χορηγήσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, αλλά μετά τη νέα συμφωνία αναμένεται κίνηση της ΕΤΕ για ποσά μέχρι και τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ για το ίδιο διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Marketing

Μερική Απασχόληση

14-05-2024

Αθήνα

560

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
FT
2 - 0
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
FT
4 - 1
Παν
15 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
ΤΕΛ
79 - 63
ΚΟΛ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;