Think possitive!

think positive

Η καθημερινότητα αδιαμφισβήτητα είναι πιεστική. Κάθε μέρα έρχεσαι αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις, αναπάντεχες αναποδιές, δύσκολες συγκυρίες και πρωτόγνωρες εμπειρίες που επιβάλλουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να λες «όχι» στα θέλω σου, να παρακάμπτεις τα όνειρα σου ή απλά να διαμορφώνεις τη ζωή σου σύμφωνα με τα «πρέπει». Να ζεις συμβιβαστικά ενάντια στη πραγματική σου φύση, που δεν είναι τίποτα περισσότερο από την ανάγκη σου για χαρά και δημιουργία.

Αν σε όλο αυτό ήσουν μονός, τότε σίγουρα θα «έπρεπε» να ανησυχείς, αφού όμως η κατάσταση αυτή είναι κοινή για όλους, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τη διαχειριστείς με το δικό σου μοναδικό τρόπο.

Όταν όλα γύρω σου είναι μαύρα ή ακόμα και γκρι, όταν νιώθεις φυλακισμένος σε καταστάσεις αδράνειας, απογοήτευσης, λύπης, ματαίωσης, εσύ μπορείς απλά να επιλέξεις να αποδράσεις μέσα από την εσωτερική δυναμική σου, μέσα από τη δύναμη του μυαλού σου. Το κλειδί που ξεκλειδώνει το λουκέτο της φυλακής σου δεν είναι άλλο από τη θετική σκέψη. Ακούγεται σαν σλόγκαν του marketing, ευτυχώς όμως είναι πολύ περισσότερα!

Ο θετικός τρόπος σκέψης δε σημαίνει ότι στοχεύω σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα που η επίτευξή του θα με ευχαριστήσει. Σημαίνει πως κοιτάζω τα θέλω μου και πορεύομαι με γνώμονα αυτά, ψάχνοντας πάντα τον πιο ευχάριστο και λειτουργικό τρόπο για να δημιουργώ αλλά, και για να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες που προκύπτουν. Θετική σκέψη σημαίνει πως δεν παγιδεύω τον εαυτό μου σε κάτι που δε λύνεται. Σημαίνει πως αποδεσμεύομαι άμεσα από το παρελθόν και αναδιαμορφώνω το παρόν. Σημαίνει πως δε βάζω εμπόδια στον εαυτό μου, αλλά πως κάθε φορά βρίσκω ένα νέο τρόπο δημιουργίας αδιαφορώντας για το τι θα προκύψει μέλλον. Όταν προσπαθούμε να προετοιμάσουμε το μέλλον δημιουργώντας αρνητικά σενάρια, τότε αυτό που καταφέρνουμε δεν είναι η ετοιμότητα απέναντι στα προβλήματα, αλλά η δημιουργία ενός φαύλου κύκλο ανησυχίας, άγχους, φόβου που παγιδεύει. Αντίθετα το καλύτερο είναι, κάθε στιγμή να αναπτύσσουμε το εσωτερικό μας δυναμικό μέσα από την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, τις θετικές και δημιουργικές μας σκέψεις.

Ένα περιβάλλον από καλούς φίλους, δημιουργικούς και αισιόδοξους ανθρώπους, με ταυτόχρονη αποφυγή των μίζερων και απαισιόδοξων μπορεί να προωθήσει πολύ την ανάπτυξη της θετικής σκέψης.

Η προσφορά στο συνάνθρωπο, η εθελοντική εργασία και συνεργασία, η ενασχόληση με την τέχνη και τον αθλητισμό μπορούν επίσης να βοηθήσουν πολύ στην υιοθέτηση ενός πιο θετικού τρόπου σκέψης και ζωής.

Άσε τη ζωή να έρθει όπως είναι, υιοθέτησε μια χαλαρή στάση ζωής , η οποία από μόνη της παράγει θετικά στοιχεία ικανά να σου δείξουν την ευχάριστη πλευρά της ζωής. Γέμισε θετική ενέργεια υιοθετώντας θετικές πεποιθήσεις. Φίλτραρε τις αρνητικές σκέψεις και άσε πίσω τα λάθη του παρελθόντες και τις αρνητικές επιλογές του. Δραπέτευσε από την καθημερινότητα με μια εκδρομή, μια βόλτα, ένα βιβλίο, ένα τραγούδι!

Κλείσε τα μάτια στη μιζέρια και κλείσε πονηρά το μάτι στη χαρούμενη πλευρά της ζωής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Λαμ
18:00
-
Άρη
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
20:00
-
ΑΕΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;