Ερωτήσεις και απαντήσεις για την Κύπρο (!)

9A2E862FC29A261A3F5615A532C01B1A (1)

«Είναι η Κύπρος χώρα;» είναι μια από τις ερωτήσεις που θέτουν οι χρήστες στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου, με αποτέλεσμα ένας συντάκτης της Guardian να τσεκάρει τι ρωτούν επί του θέματος οι χρήστες του Google και να δώνει απαντήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω της ανάδειξης των οικονομικών προβλημάτων της Κύπρου σε παγκόσμιο επίπεδο δημιουργήθηκαν απορίες στους χρήστες του διαδικτύου που έτρεξαν να μάθουν περισσότερα για αυτήν, μέσω Google.

Ο συντάκτης της εφημερίδας Guardian αφού τσέκαρε τις απορίες, ξεχώρισε τις πιο δημοφιλείς και ανέλαβε να δώσει απαντήσεις:

Είναι η Κύπρος χώρα;
Ναι. Καλά. Δεν ξεκινήσαμε όμορφα….

Είναι η Κύπρος μέρος της Ελλάδας;
Της σύγχρονης Ελλάδας; Όχι! Ήταν, όμως, μέρος της αρχαίας Ελλάδας. Η Ελληνίδα θεά Αφροδίτη λέγεται ότι γεννήθηκε στη θάλασσα γύρω από το νησί, και ένας μεγάλος ναός στην Πάφο έγινε το κέντρο της λατρείας της στον κόσμο του Αιγαίου. Η Κύπρος ήταν επίσης – λίγο πιο πρόσφατα – η γενέτειρα του επιχειρηματία Τεό Παφίτης , αλλά δεν υπάρχουν σχέδια προς το παρόν για έναν ναό προς τιμήν του.

Είναι η Κύπρος ασφαλής;
Ιστορικά, δεν είναι. Ακόμη και ως μέρος της αρχαίας Ελλάδας, κατακτήθηκε από Φοίνικες, Ασσύριους, Αιγύπτιους, Πέρσες, Ρωμαίους, Βυζαντινούς, Άραβες, το Ριχάρδο το Λεοντόκαρδο, τους Ναΐτες, τους Σταυροφόρους, τους Ενετούς, τους Οθωμανούς και τους Βρετανούς αποικιοκράτες. Προς το παρόν είναι ασφαλής για τους ανθρώπους, αλλά πολύ λιγότερο ασφαλής για τα χρήματα . Οι καταθέσεις στις τράπεζες άνω των 100.000 € έχουν παγώσει και αναμένεται να επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους, περίπου κατά το ένα τρίτο μικρότερες.

Είναι η Κύπρος μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Είναι. Εντάχθηκε το Μάιο του 2004 . Κάτι που αναμφισβήτητα, ήταν ένα σφάλμα.

Είναι η Κύπρος στην Ευρώπη ;
Γεωγραφικά; Όχι. Είναι πραγματικά πιο κοντά στη Συρία από την ηπειρωτική Ευρώπη.

Είναι η Κύπρος μέρος της Ευρώπης;
Ναι και όχι. Βλέπε παραπάνω. Κυρίως όχι.

Είναι η Κύπρος από μόνη της χώρα;
Μέχρι ένα σημείο. Η Κύπρος είναι διεθνώς αναγνωρισμένη αλλά υπάρχουν πάνω της και βρετανικά εδάφη, όπως υπάρχει και το ζήτημα της μακροχρόνιας κατοχής εδαφών της από την Τουρκία. Και επίσης, τώρα και το κολοσσιαίο χρέος που τη συνθλίβει.

Είναι η Κύπρος στην Ελλάδα;
Όχι Το έχουμε καλύψει αυτό.

Είναι η Κύπρος στην Ασία;
Ναι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Είναι η Κύπρος στη Μέση Ανατολή;
Επίσης, ναι. Έτσι για να ανακεφαλαιώσουμε: πρόκειται για ένα Ευρω-ασιατικό έθνος στη Μέση Ανατολή με περισσότερους από μια ντουζίνα πρώην ιδιοκτήτες, με το πρόβλημα του χρέους και δύο βρετανικές στρατιωτικές βάσεις. Το πέτυχα; Ωραία…Τώρα υπάρχει κάποια προσφορά;

***Οι απαντήσεις τελείωσαν, τα σχόλια, όμως από κάτω δίνουν και παίρνουν. Αν και ο συντάκτης φαίνεται να καλύπτει τις απορίες, στα σχόλια γίνεται χαμός μεταξύ Ελλαδιτών, Ελληνοκυπρίων και Τούρκων για την στρατιωτική κατοχή της Κύπρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Λαμ
18:00
-
Άρη
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
20:00
-
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
17:15
-
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
20:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;