Δημοσίευση βίντεο και σύλληψη 54χρονου για την επίθεση στην «Ελληνικός Χρυσός»

Ο Τόσκας αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα και προέβη σε δική του μήνυση εναντίον των μηνυτών του.

Δύο νέες εξελίξεις σημειώθηκαν σήμερα στην υπόθεση επίθεσης της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής. Δημοσιεύτηκε βιντεοσκοπημένο υλικό στο διαδίκτυο από το γεγονός, ενώ στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό, απειλή, σωματική βλάβη, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς οδηγήθηκε ο Λάζαρος Τόσκας για να αφεθεί λίγο αργότερα ελεύθερος.

Ο 54χρονος, πολιτικός μηχανικός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε ψηφοδέλτιο που στηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τη σύλληψη του μέσω του δικηγόρου του στοχοποιημένη και καθοδηγούμενη από τους σεκιούριτι της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός». Με το που αφέθηκε ελεύθερος κατέθεσε δική του μήνυση εναντίον των μηνυτών του που τον κατηγορούν ως ηθικό αυτουργό με μόνο στοιχείο αγωνιστικές αναρτήσεις του στο διαδίκτυο. Έξω από το δικαστικό μέγαρο του Πολυγύρου συγκεντρώθηκαν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον 54χρονο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τη σύλληψη πολύ επικίνδυνη επιλογή για τις πολιτικές ελευθερίες, τονίζοντας ότι εντάσσεται μέσα  στο γενικευμένο κλίμα στοχοποίησης των κοινωνικών αγώνων.  

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης που μετέβη στη Χαλκιδική και την αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. «Έχουμε την υποχρέωση να εξασφαλίσουμε τις ξένες επενδύσεις που γίνονται στη χώρα», είπε ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας ότι οι επενδύσεις είναι η μόνη λύση για να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας. 

Επί της ουσίας του θέματος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει την επίθεση απαράδεκτη υπογραμμίζοντας ότι δεν βοήθα σε καμία περίπτωση το δίκαιο αγώνα της τοπικής κοινωνίας. 

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;