«Κρεμάει τα παπούτσια του» ο Κον – Μπεντίτ

Θα συνέχιζα μόνο για ένα «πράσινο» 15% στην Ελλάδα για να βγει από την κρίση

«Κρεμάει τα παπούτσια του», όπως όλα δείχνουν ο έμπειρος «κοκκινοπράσινος» πολιτικός Ντανιέλ Κον – Μπεντίτ, καθώς δεν προτίθεται να διεκδικήσει καμία εντολή στις ευρωεκλογές του 2014. Αυτά γράφει ο ίδιος σε βιβλίο του, που κυκλοφορεί σήμερα. «Αποφάσισα να μην διεκδικήσω έδρα το 2014. Έχω ήδη δώσει πολλά και θα αρκεστώ πλέον στο να συνεχίσω να διαδηλώνω και να ψηφίζω… Για να καταργηθούν τα πολιτικά κόμματα! Σκέψεις ενός απάτριδος χωρίς κόμμα», αναφέρει συγκεκριμένα, ενώ παλιότερα για τη σημερινή του ηλικία είχε δηλώσει ότι «στα 68 μου, θα είμαι ένας εξηνταοχτάρης, αληθινός, ολοκληρωμένος και αυτό θα είναι το τέλος της πολιτικής για μένα».

Ο κ. Μπεντίτ παραδέχεται στο βιβλίο του πως είχε ονειρευτεί ένα τελευταίο γύρο και «να είναι υποψήφιος σε ένα οικολογικό ψηφοδέλτιο στην Ελλάδα», μετά «να είναι υποψήφιος των οικολόγων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», όπως φαίνεται να τον είχε από καιρό συμβουλέψει κι ο φίλος του Έλληνας Ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος. «Με ένα 10 ως 15%, θα έθετα σε κίνηση μια νέα δυναμική μέσα στην ελληνική κοινωνία και θα είχα κλονίσει τους ηττοπαθείς ή κυνικούς συντηρητισμούς που υπονομεύουν την πολιτική στην Ευρώπη, όμως όλο αυτό δεν είναι παρά ένα όνειρο. Το φάντασμα ενός αντίο», σημειώνει ο Γάλλος πολιτικός, «κι έπειτα θα με κατηγορούσαν για μια ακόμη φορά ότι είμαι ξεροκέφαλος και έχω ένα υπερβολικό εγώ», συμπληρώνει.

Ο Ντ. Κον Μπεντίτ δεν κρύβει ότι ρόλο στην τελική του απόφαση έπαιξαν και οι «πιο προσωπικές σκέψεις, ιδιαίτερα έπειτα από μια επιτυχημένη επέμβαση για την αφαίρεση ενός καρκινικού εξογκώματος», στιγμή από την οποία «άρχισα να αφουγκράζομαι το σώμα μου. Δεν αισθάνομαι πλέον ικανός να φέρω σε πέρας μια ευρωπαϊκή εκστρατεία που απαιτεί σωματική και πνευματική παρουσία σε όλη την ήπειρο», ενημέρωσε τους ανά την Ευρώπη και τον κόσμο πολιτικούς φίλους και θαυμαστές του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;