Αφιέρωμα Μεταπτυχιακά | ΕΚΠΑ - Φιλοσοφική Σχολή

Συνεχίζουμε το αφιέρωμα στα μεταπτυχιακά με την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας & Πρόγραμμα Ψυχολογίας

Π.Μ.Σ. στη Φιλοσοφία

Σκοπός του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Φιλοσοφίας είναι η προαγωγή της γνώσης και η ανάπτυξη της έρευνας στη Φιλοσοφία, την Ιστορία της Φιλοσοφίας και την Εφαρμοσμένη Ηθική. Ειδικότερα, το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στην ειδίκευση επιλεγμένου αριθμού σπουδαστών σε επιμέρους φιλοσοφικούς κλάδους και στην καθοδήγηση αυτών για τη σύνταξη διδακτορικής διατριβής. Επίσης αποβλέπει στη φιλοσοφική επιμόρφωση και μετεκπαίδευση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την αρτιότερη επιτέλεση του παιδευτικού και μορφωτικού έργου τους.

Π.Μ.Σ. Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου

Σκοπός του Προγράμματος είναι η ειδίκευση πτυχιούχων των Τμημάτων Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, καθώς και, κατά περίπτωσιν, πτυχιούχων άλλων τμημάτων, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να εργαστούν ως εκπαιδευτικοί,

α. στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό και τη διδασκαλία,

β. στην εκπαιδευτική αξιολόγηση,

γ. στην περιβαλλοντική εκπαίδευση,

δ. στη διαπολιτισμική εκπαίδευση ε. στις σύγχρονες τεχνολογίες στην εκπαίδευση.

Το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα θα διασφαλίζει τις προϋποθέσεις, ώστε να υπάρχουν εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι να μπορούν:

α. να προωθήσουν τις νέες τάσεις και πρακτικές στην εκπαίδευση,

β. να διευκολύνουν την εναρμόνιση της ελληνικής εκπαίδευσης και κοινωνίας με την ευρωπαϊκή προοπτική

γ. να στελεχώνουν διάφορες εκπαιδευτικές υπηρεσίες που απαιτούν την ειδίκευση αυτή, όπως είναι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, οι κεντρικές και περιφερειακές Υπηρεσίες του ΥΠ.Ε.Π.Θ. που σχετίζονται με την ανάπτυξη και εφαρμογή προγραμμάτων και με την εποπτεία των σχολείων, καθώς και άλλα δημόσια ή ιδιωτικά εκπαιδευτικά ερευνητικά κέντρα.

δ. να εργαστούν ως επιμορφωτές σε Σχολές, Κέντρα ή Ινστιτούτα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

ε. να αναλάβουν τέλος έργο Σχολικών Συμβούλων.

Π.Μ.Σ. στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό

Σκοπός του ΠΜΣ είναι η ειδίκευση πτυχιούχων των Τμημάτων Ψυχοπαιδαγωγικών, Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών, Οικονομικών και Θετικών Επιστημών των Πανεπιστημίων της ημεδαπής και των αντίστοιχων ομοταγών Τμημάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχων των Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας των Τ.Ε.Ι., σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της παραγράφου 12γ του άρθρου 5 του Ν.2916/01 που προσετέθη στο άρθρο 25 του Ν. 1404/83. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις είναι δυνατόν να γίνουν δεκτοί πτυχιούχοι άλλων τμημάτων. Οι πτυχιούχοι του Π.Μ.Σ. έχουν τη δυνατότητα, μετά το πέρας των σπουδών τους, να εργαστούν ως Λειτουργοί Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού τόσο στην εκπαίδευση, όσο και στον τομέα της απασχόλησης ή σε άλλες Υπηρεσίες ή Οργανισμούς (π.χ. Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, Κέντρα Συμβουλευτικής Στήριξης Νέων και Ενηλίκων κ.λπ.) ή στον ιδιωτικό τομέα.

Π.Μ.Σ. Διδακτική Μαθημάτων Ειδικότητας με Νέες Τεχνολογίες

ο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διδακτική Μαθημάτων Ειδικότητας με Νέες Τεχνολογίες» πραγματοποιείται με την διοικητική ευθύνη του Τομέα Παιδαγωγικής (και του ενταγμένου σε αυτόν Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας) του Τμήματος Φ.Π.Ψ της Φιλοσοφικής Σχολής και διεξάγεται σε σύμπραξη με το Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Μαθημάτων της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ).

Το νέο Π.Μ.Σ. :

• Παρέχει υψηλού επιπέδου γνώσεις σχετικά με την παιδαγωγική αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση

• Δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα πρόσβασης σε μεταπτυχιακές σπουδές στους αποφοίτους της ΑΣΠΑΙΤΕ και των Τ.Ε.Ι.

• Παρέχει υψηλού επιπέδου παιδαγωγική κατάρτιση στους αποφοίτους των λεγόμενων «μη καθηγητικών Σχολών»

• Προετοιμάζει ερευνητές που θα στελεχώσουν Ερευνητικά Κέντρα που σχετίζονται με την Εκπαίδευση

Π.Μ.Σ. στη Σχολική Ψυχολογία

Σκοπός του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχολικής Ψυχολογίας είναι η προαγωγή της γνώσης και η ανάπτυξη της έρευνας στη Σχολική Ψυχολογία, καθώς και η σύνδεση της θεωρίας, της έρευνας και των παρεμβάσεων στα σχολεία. Το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στην κατάρτιση στελεχών ‐ ειδικών στη Σχολική Ψυχολογία με κύριο έργο τη διάγνωση, πρόληψη και ψυχοπαιδαγωγική αντιμετώπιση δυσκολιών μάθησης και προσαρμογής παιδιών και εφήβων, την ψυχοπαιδαγωγική συμβουλευτική με τους διδάσκοντες ‐ εκπαιδευτικούς και τους γονείς καθώς και την προαγωγή της μάθησης, της ψυχική υγείας και ψυχικής ανθεκτικότητας στη σχολική κοινότητα.

Π.Μ.Σ. στην Κλινική Ψυχολογία

Σκοπός του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Κλινικής Ψυχολογίας είναι η προαγωγή της γνώσης και η ανάπτυξη της έρευνας στην Κλινική Ψυχολογία. Ειδικότερα, το Πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στην κατάρτιση στελεχών-ειδικών σε θέματα Κλινικής Ψυχολογίας, δηλαδή, σε μεθόδους πρόληψης και αξιολόγησης-διάγνωσης με ψυχοτεχνικά μέσα, καθώς και σε μεθόδους παρέμβασης και αποκατάστασης σε άτομα, οικογένειες και ομάδες που παρουσιάζουν ψυχικές δυσλειτουργίες και διαταραχές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος Φ.Π.Ψ. μπορείτε να επισπευτείτε την ιστοσελίδα  http://www.ppp.uoa.gr/enhmerw8eite-gia-thn-orkwmosia-toy-tmimatos-edo.html

Τμήμα Φιλολογίας

Στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών λειτουργεί ΠΜΣ με τις εξής κατευθύνσεις:

  • Αρχαία Ελληνική Φιλολογία (ΑΕΦ)
  • Λατινική Φιλολογία
  • Βυζαντινή Φιλολογία
  • Λαογραφία
  • Νεοελληνική Φιλολογία
  • Θεωρητική Γλωσσολογία
  • Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία

Επικοινωνία:

Γραμματεία Τμήματος Φιλολογίας (κτήριο Φιλοσοφικής, 30ς όροφος. Γρ. 306, Πανεπιστημιούπολη)

Τηλέφωνο: 210-7277309

Site: http://www.phil.uoa.gr/PMSACYCLE.html

Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών λειτουργεί βάσει του Νόμου 2083/92 και έχει προσαρμοσθεί στις ισχύουσες διατάξεις του Νόμου Μεταπτυχιακών Σπουδών 3685/2008.

Σκοπός του είναι:

α) η προσφορά σε επιλεγμένο μικρό αριθμό σπουδαστών δέσμης προγραμμάτων, που αποβλέπουν στην ειδίκευση (ανάπτυξη των γνώσεων και εμβάθυνση στην έρευνα και τις μεθόδους της) σε συγκεκριμένους τομείς των αντικειμένων που διδάσκονται στο Τμήμα, και

β) η οργάνωση, καθοδήγηση και υποστήριξη πρωτότυπης επιστημονικής έρευνας στους ανωτέρω τομείς για τη σύνταξη διδακτορικής διατριβής.

Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

ΠΜΣ στις Αγγλικές Σπουδές

Σκοπός του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης Αγγλικών Σπουδών είναι η προαγωγή της γνώσης και της έρευνας και η επιστημονική εμβάθυνση σε αντικείμενα, θεματικές ενότητες και επιστημονικούς κλάδους της Γλωσσολογίας και των εφαρμογών της καθώς επίσης της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού των αγγλόφωνων λαών. Γενικότερα επιδιώκει την εξοικείωση των μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών με τους σύγχρονους προβληματισμούς, το θεωρητικό λόγο και τις μεθόδους έρευνας που αναπτύσσονται παγκόσμια στα αντίστοιχα επιστημονικά πεδία. Το πρόγραμμα οδηγεί στη χορήγηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) ισότιμου με Μ.Α. (Master of Arts), με τις εξής ειδικεύσεις: 1) Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία 2) Μετάφραση 3) Λεξικογραφία και 4) Λογοτεχνία, Πολιτισμός και Ιδεολογία.

Επικοινωνία:

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Υπάλληλος Γραμματείας στο ΠΜΣ: Σπύρος Φούντας

Γραφείο 411, ώρες για το κοινό: Δευτ., Τετ., Παρ. 11:00-14:00

Τηλ.: 210-727 7774

Fax: 210-72 48 979

E-mail: grammatia@enl.uoa.gr

Site: http://www.enl.uoa.gr/swf/indexloader.html

ΠΜΣ ΘΕΩΡΙΑ ΛΕΞΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Το επιστημονικό αντικείμενο του προγράμματος είναι η θεωρία της λεξικογραφίας, η μεθοδολογία και οι εφαρμογές της, με έμφαση σε δίγλωσσα λεξικά ή/και εγκυκλοπαιδικούς οδηγούς. Σκοπός του είναι η κατάρτιση στελεχών που θα αναλαμβάνουν τη σύνταξη λεξικών και εγκυκλοπαιδικών οδηγών και θα στελεχώνουν πανεπιστημιακά ιδρύματα, μορφωτικά κέντρα, υπηρεσίες ορολογίας και τεκμηρίωσης και όποιον άλλο φορέα έχει ανάγκη από χρήση κατοχυρωμένης ξενόγλωσσης ορολογίας. Η καινοτομία του προγράμματος έγκειται στο γεγονός ότι το αντικείμενο που πραγματεύεται δεν καλύπτεται από άλλο ελληνικό ΑΕΙ/ΤΕΙ σε μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ περιορισμένος είναι και ο αριθμός αντίστοιχων μεταπτυχιακών προγραμμάτων στο εξωτερικό. Δεδομένης της έλλειψης αυτής, η συνεισφορά του προγράμματος είναι σημαντική: αφενός θα συμβάλλει στην προώθηση της λεξικογραφικής παραγωγής στη χώρα μας, η οποία υστερεί σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες με πολυετή παράδοση, και αφετέρου θα εκπαιδεύει εξειδικευμένους/ες λεξικογράφους που θα μπορούν να αναλαμβάνουν τη σύνταξη των λεξικών.

Επικοινωνία:

Αφροδίτη Καραγιάννη

Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Πέμπτη και Παρασκευή 11:00 – 17:00

Τηλέφωνο: (+30) 210-727 7771

Fax: 210-727 7864

E-mail: lexicogr@enl.uoa.gr

Site: http://www.enl.uoa.gr/swf/indexloader.html

ΔΠΜΣ Μεταφραστικές Σπουδές

 Το νέο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Μεταφραστικές Σπουδές» είναι αποτέλεσμα διατμηματικής συνεργασίας των Τμημάτων

  • Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας,
  • Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας,
  • Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας,

Τη διοικητική υποστήριξη έχει το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Παρέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) σε τρεις γλωσσικές κατευθύνσεις:

  • Μεταφραστικές Σπουδές – αγγλική γλώσσα,
  • Μεταφραστικές Σπουδές – γαλλική γλώσσα
  • Μεταφραστικές Σπουδές – γερμανική γλώσσα

Διαρκεί τέσσερα εξάμηνα

Επικοινωνία:

Υπάλληλος Γραμματείας στο ΠΜΣ: Σπύρος Φούντας

Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, Γραφείο 411, ώρες για το κοινό: Δευτ., Τετ., Παρ. 11:00-14:00

Τηλ.: 210-727 7774

Fax: 210-72 48 979

E-mail: secr@enl.uoa.gr

Site: http://www.enl.uoa.gr/swf/indexloader.html

Περισσότερα στο Μεταπτυχιακά 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
12 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
4'
0 - 0
Ολυ
12 Μαϊ. 2024
ΚΟΛ
ΤΕΛ
66 - 97
ΟΣΦΠ
12 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
20:15
-
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;