Καταλήψεις | Ανακοίνωση από το συντονιστικό των 600 σχολείων

Με την ακόλουθη ανακοίνωση, συνοψίζει το συντονιστικό των καταλήψεων στα σχολεία, τα αιτήματα και τις δράσεις των επόμενων ημερών:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Το Υπουργείο Παιδείας έστειλε μία απαράδεκτη εγκύκλιο στα σχολεία μας για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο δεν έχουν καμία αίσθηση της πραγματικότητας ή προσπαθούν να τη διαστρεβλώσουν. Μάλλον το δεύτερο! Αυτοί φταίνε για το σχολείο της αμορφωσιάς και όχι οι αγώνες μας!

Οι διδακτικές ώρες χάνονται γιατί στα σχολεία μας δεν υπάρχουν βιβλία, καθηγητές αίθουσες. Έχουν κόψει 2 δισεκατομμύρια από τα ήδη ελάχιστα χρήματα που έδιναν από τον κρατικό προϋπολογισμό για την παιδεία και οι σχολικές επιτροπές έχουν μείνει με άδεια ταμεία. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις και κενά ενώ οι γονείς μας δεν τα φέρνουν βόλτα. Η κυβέρνηση, το Υπουργείο και η πολιτική τους κλείνουν τα σχολεία!

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι εμείς οι μαθητές στο σχολείο και στο σπίτι μας είναι οι υποκινητές των αγώνων μας! Όσο τσακίζουν τις οικογένειές μας, όσο στα σχολεία μας επικρατεί αυτή η άθλια κατάσταση, εμείς θα κινητοποιούμαστε για μόρφωση, δουλειά, ζωή!

Ξεκαθαρίζουμε στο υπουργείο της φωτοτυπίας και στην κυβέρνηση:

Μαθήματα μπορούν να γίνουν μόνο εάν καλυφθούν τώρα από το κράτος όλες οι απαραίτητες ανάγκες για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας! Να έρθουν τώρα όλα τα βιβλία, να γίνουν μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών. Να μη δοθεί ούτε 1€ από την τσέπη των γονιών μας για κάλυψη εξόδων λειτουργίας και συντήρησης των σχολείων για τη μόρφωσή μας.

Οι εισαγγελικές παρεμβάσεις, που αξιοποιούν μεμονωμένες ενέργειες που καμία σχέση δεν έχουν με τους αγώνες μας, είναι ο τρόπος για να επιβάλουν την υποταγή στην άθλια πραγματικότητα που ζούμε. Δεν θα τους περάσει! Θέλουν μέσα στα σχολεία μας την πολιτική που μας στερεί τη μόρφωση και τη ζωή με δικαιώματα, την αστυνόμευση και την πειθαρχία στην αδικία. Γι’ αυτό δε θέλουν τον οργανωμένο, συντονισμένο σαν μία γροθιά αγώνα μας! Βάζουν συγκεκριμένους διευθυντές, καθηγητές και γονείς σε διατεταγμένη υπηρεσία έξω από τα σχολεία να απειλούν, να τρομοκρατούν ακόμα και να σπάνε στο ξύλο μαθητές. Αυτή είναι η περήφανη δημοκρατία τους!

Απειλούν εμάς και τους γονείς μας ότι θα ασκηθούν διώξεις για παραμέληση ανηλίκων. Ποιοι είναι αυτοί που μας παραμελούν; Όσοι γονείς και καθηγητές στέκονται δίπλα μας και μας μαθαίνουν να στεκόμαστε με το κεφάλι ψηλά; Να διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν; Γυρίζουμε την πλάτη στα μαθήματα υποταγής που θέλουν να μας κάνουν. Απαιτούμε κανείς μαθητής να μην τιμωρηθεί επειδή συμμετείχε σε αγώνες! Επιπτώσεις δεν θα έχουν οι αγώνες αλλά η πολιτική που κλείνει σχολεία, που μας στερεί τη μόρφωση.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα!

Ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο μαχητικά!

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Συντονίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στη συντονισμένη επίθεση που δεχόμαστε! Συγκροτούμε τοπικά συντονιστικά σε κάθε Δήμο!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑ – ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ – ΣΧΟΛΕΙΑ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!

Απαιτούμε:

Χρηματοδότηση τώρα των σχολείων για την κάλυψη όλων των αναγκών τους.

Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των οικογενειών μας για τη λειτουργία των σχολείων, για τη μόρφωσή μας.

Καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολείων.

Να δοθούν τώρα όλα τα βιβλία.

Δωρεάν μετακινήσεις για όλους τους μαθητές.

Κανένα κενό σε καθηγητές. Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.

Κατάργηση του ΦΠΑ 23% στα κυλικεία και σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης παντού.

Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους.

Να μην εφαρμοστεί ο Νόμος – Πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Κανείς μαθητής να μην τιμωρηθεί επειδή συμμετείχε σε αγώνες.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:

Πολύμορφες δραστηριότητες 3-4/10.

Νέο Συλλαλητήριο την ΤΕΤΑΡΤΗ 5/10 μαζί με τους αγωνιστές καθηγητές και τους φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;