Κατάληψη ΑΣΟΕΕ | Τα maybe attending και οι διασπασμένοι καταληψίες

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε αυτές τις μέρες τις εξελίξεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Τα περισσότερα ΜΜΕ, έχουν επικεντρωθεί σε ένα και μόνο πράγμα. Την προσπάθεια των φοιτητών να ανοίξουν τις σχολές τους.

Πραγματοποιώντας ένα πρόχειρο γκάλοπ, αν κάτι αντιλαμβάνεσαι είναι πως τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτές τις ομάδες, ανήκουν σε τρεις κατηγορίες φοιτητών. Τους απολιτίκ, που θέλουν απλώς να πάρουν το πτυχίο τους (πολύ πιθανό να έχουν δώσει και προκαταβολές για μεταπτυχιακά), αυτούς που συμφωνούν 100% με το νέο νόμο και αυτούς που συμφωνούν σε ένα τεράστιο ποσοστό, αλλά διαφωνούν σε λεπτομέρειες και δεν δέχονται ότι με την κατάληψη μπορεί να επιτευχθεί η βελτίωση που επιζητούν.

Μου κάνει βέβαια τεράστια εντύπωση (και απογοήτευση), που μία πολύ μεγάλη μερίδα φοιτητών, εκφράζει την συμπαράσταση και την αρέσκειά της σε τέτοια γκρουπ, αλλά δεν κατεβαίνει στις συνελεύσεις. Είναι τρομοκρατημένοι, αδιάφοροι ή δεν θέλουν και τόσο να ανοίξει η σχολή; Άβυσσος η ψυχή του maybe attending..

Από την πλευρά των καταληψιών – παραταξιακών, έχω συγκρατήσει 3 πράγματα. Το πρώτο είναι, πως μετά από 10 μέρες κατάληψης, κατεβήκανε στη Γενική Συνέλευση και δεν κατάφεραν να φτιάξουν ένα κοινό πλαίσιο. Μάλιστα ήταν αυτονόητο πως δεν θα κατέβουν μαζί, με τις διαφορές ανάμεσα στα πλαίσιά τους, να είναι απειροελάχιστες, αλλά αγεφύρωτες…. Πώς μπορείς να κερδίσεις έναν κοινό αγώνα, όταν είσαι τόσο διασπασμένος; Το δεύτερο αστείο, ήταν (για τη σχολή μου τουλάχιστον), το troll του Δαπίτη, που μιλούσε για φιμωμένο αγωνιστικό κίνημα, ότι δεν θα επιτρέψουν τη διάσπαση του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και αβάντι πόπολο κοκ. Trollolol…

Τέλος, θέλω να σταθώ σε ένα περιστατικό. Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση, η άριστη αντιμετώπιση των αριστερών (ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ, Αριστερές Κινήσεις) στους ανεξάρτητους φοιτητές. Παρότι αυτή τη στιγμή, η σχολή μου είναι υπό κατάληψη, χωρίς να ψηφισθούν πλαίσια (παγκόσμια πρωτοτυπία, Κατάληψη για Κατάληψη), οι αριστεροί ούρλιαζαν για το παράλογο (για να μην πω παράνομο) των διαδικασιών, ενώ η γενικότερη στάση τους, έσπασε οποιοδήποτε μιντιακό κλισέ για τραμπουκισμούς και υποστήριξη φασιστικών διαδικασιών. Το αντίθετο μάλιστα…

Επόμενο ραντεβού την άλλη Τρίτη. Με την εξεταστική να μοιάζει ήδη χαμένη και παίζοντας το εξάμηνο, οι ανεξάρτητοι θα πρέπει απλά να δώσουν πιο βροντερό παρόν από ποτέ, ενώ οι καταληψίες να δείξουν αν μπορούν να σταθούν άξιοι των προσδοκιών τους. Θα δούμε..

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

20-05-2024

Χερσονησος

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;