BLUES WIRE | KADINELIA | NOMA NLOKO (M.A.T.E. GAIA FESTIVAL) DAY 1

Principal Mylos Complex
17 Μαΐ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

«M.A.T.E.» & GAIA FESTIVAL: Μία γιορτή για την μουσική, την τέχνη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση!

14 συναυλίες και παρουσιάσεις μουσικών σχημάτων on stage ndash; προβολές ντοκιμαντέρ, ομιλίες κι έκτακτες συμμετοχές...

Σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, η αναγκαιότητα για ουσιαστική επικοινωνία οδήγησε τρεις πόλεις από διαφορετικές χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, να ανοίξουν έναν διάδρομο και με όχημα την Μουσική, τις Τέχνες, την Τεχνολογία και την Παιδεία (Music-Art-Tecnology-Education), δηλαδή το Μ.Α.Τ.Ε. Festival, να έρθουν πιο κοντά! Με στόχο να διευκολύνουν και να απελευθερώσουν την δημιουργική δύναμη των κοινοτήτων τους τρία φεστιβάλ με την “ομπρέλα” του δήμου Coimbra και της Creative Europe ενώθηκαν μέσω του κοινού οράματος M.A.T.E. και ξεκινήσαν να δίνουν χώρο, προβάλλοντας τους καλλιτέχνες τους!

Στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, ένα ιστορικό φεστιβάλ το GAIA (ΓΑΙΑ), από τα πρώτα που έθεσαν το ζήτημα της διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του πλανήτη (1998), με συμμετοχές μεγάλων μορφών της διεθνούς σκηνής, αναβιώνει για να παρουσιάσει 14 ελληνικά μουσικά σχήματα στο πρώτο διήμερο διεξαγωγής του, στις 17 και 18 Μαΐου, μαζί με προγραμματισμένες ομιλίες και workshops στους χώρους του ΜΥΛΟΥ! Ενώ ένα ακόμη διήμερο θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Οκτωβρίου, οπότε και έχουν προγραμματιστεί οι διεθνείς συναντήσεις!

  • Τα εργαστήρια που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα -τα οποία θα ανακοινωθούν προσεχώς- θα ξεκινούν στις 18:00 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσουν θεματικές ομιλίες και στρογγυλά τραπέζια.
  • Στις 21.00 θα ξεκινούν οι συναυλίες στο Principal Club Theater με είσοδο 10 ευρώ την Παρασκευή και από 12 έως 15 ευρώ το Σάββατο.
  • Στο Club του Μύλου -με δωρεάν είσοδο- θα λάβουν χώρα οι παρουσιάσεις (showcases) των μουσικών σχημάτων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩN

Παρασκευή 17 Μαΐου

@ Principal Club Theater (10€ Προπώληση, 12€ στην Είσοδο)

  1. ΒLUES WIRE
  2. KADINELIA
  3. NOMA NLOKO

@ Mylos Club (Free Entrance)

  1. DINOS SADIKIS BAND
  2. REGGETIKO PROJECT
  3. LAMBRINI IOANNOU & Friends
  4. TSITSANI’S ANGELS

Σάββατο 18 Μαΐου

@ Principal Club Theater (12€ Early Bird, 15Προπώληση/Είσοδος)

  1. PAGAN
  2. PAUSIS

@ Mylos Club (Free Entrance)

  1. ALKYONE
  2. MIMIS NIKOLOPOULOS BAND
  3. STAMATIA GROUP
  4. NIKOS TZANNIS GINNERUP & Guests
  5. THAN ACIS STEREOBEAT

FRIDAY 17 MAY @ PRINCIPAL CLUB THEATER =gt;

BLUES WIRE

Tο συγκρότημα με το παράσημο της «καλύτερης blues μπάντας στην Ευρώπη»!

Οι Blues Wire είναι αναμφισβήτητα οι πρωτεργάτες του blues στη χώρα μας με πλειάδα διακρίσεων εντός και εκτός των τειχών, με 40+ χρόνια πορείας, με πάνω από 10 albums στο ενεργητικό τους, με συνεργασίες με κορυφαία ονόματα του είδους όπως John Hammond, Louisiana Red, Katie Webster, Carey Bell, Dave Kelly, Angela Brown, Larry Garner, Dick Heckstall Smith, Al Copley, Guitar Shorty, Johnny Mars, Dr.Feelgood κ.α.

Οι Blues Wire βρέθηκαν στην ίδια σκηνή με τον Buddy Guy, Albert King, John Mayall, Otis Rush και πολλούς άλλους, καθώς επίσης συμμετείχαν σε πολλά μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Μιλώντας για τους Blues Wire, ανακαλύπτεις πως πάνω απ’ όλα είναι μια μπάντα βιωματική με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση, αλλά και μοναδικό ταλέντο που τους επέτρεψε να ξεχωρίσουν και εν τέλει να καθορίσουν τα αγαπημένα τους blues.

«Οι BLUES WIRE είναι το καλύτερο συγκρότημα του είδους στην Ευρώπη. Τους αξίζει ν’ ακουστούν στα μεγαλύτερα ακροατήρια» / KATIE WEBSTER

KADINELIA

Τα καντινέλια, είναι τα γεράκια των Κυκλάδων, τα οποία ζευγαρώνουν στον αέρα, στριφογυρνώντας και χορεύοντας, σαν ο μπάλος να είναι δική τους εφεύρεση. Κοιτώντας τα οι άνθρωποι μιμήθηκαν τον χορό τους και τον έκαναν επίγειο. Kadinelia ονομάζεται και το χαριστματικό world acoustic duo του Θανάση Ζήκα (κιθάρα, τσαμπούνα, φωνή) και της Εύης Σεϊτανίδου (κιθάρα, τουμπάκι, φωνή). Οι Kadinelia προσφέρουν ένα μουσικό ταξίδι από την παράδοση της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα ταξίδι στο οποίο τα διαχρονικά ακούσματα της χώρας μας αποκτούν νέο χαρακτήρα καθώς εμπλουτίζονται με blues και rock στοιχεία.

Οι Kadinelia δημιουργήθηκαν το 2014 με κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη τους για την καλλιτεχνική έκφραση διαφορετικών εθνοτήτων που σύντομα τους οδήγησε σε διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ενώ το πρώτο τους άλμπουμ με πρωτότυπες συνθέσεις κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2019. Επί σκηνής οι Kadinelia αποδεικνύουν ότι και τα ολιγομελή σχήματα μπορούν να προσφέρουν στο κοινό μία πλούσια συναυλιακή εμπειρία.

NOMA NLOKO

Οι Noma Nloko είναι μια τριμελής μπάντα από την Θεσσαλονίκης που κινείται στα γενικότερα πλαίσια του blues. Αποτελείται από τους: Johnny Chrima (κιθάρα), Gianni Yann (μπάσο) και Lia Amprikidou (τύμπανα). Δημιουργήθηκε περί τα μέσα του 2019, στον κοινό τόπο της αγάπης για την μουσική blues και της τάσης για τζαμάρισμα, πέρα από μορφολογικούς και απόλυτους ειδολογικούς περιορισμούς.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΠΙΣΩ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Fuzz Club
KERALA DUST
29
ΜΑΪ́
2024
Theatre of the NO
Prometheus Bound
8
ΜΑΪ́
2024

ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΕΓΩ

Μη χάνεις χρόνο, στείλε το άρθρο σου με την παρακάτω φόρμα ή στο ίνφο παπάκι neolaia.gr!

Γιατί να στείλεις το άρθρο σου στο neolaia.gr!

Είσαι φοιτητής; Διάβασε τους λόγους για να στέλνεις τα άρθρα σου στο neolaia.gr και ανυπομονούμε να διαβάσουμε κι εμείς εσένα!
  1. Γράψε για το #1 ψηφιακό στέκι της νεολαίας. Το neolaia.gr, ένα αυθεντικά νεανικό site, αποτελεί βασική πηγή ενημέρωσης για τους νέους ηλικιών 18-24.
  2. Εντυπωσίασε τους φίλους σου, αλλά και τους μελλοντικούς σου εργοδότες! Δεν είναι και λίγο το να πάρει το άρθρο σου έγκριση, να ανέβει και να σκίσει στο neolaia.gr!
  3. Θα ακουστείς. Με μερικά εκατομμύρια αναγνώσεις το μήνα, το κείμενό σου θα διαβαστεί από χιλιάδες ανθρώπους. Θα βρεις την κατηγορία που σου ταιριάζει!
  4. Multimedia δυνατότητες. Ναι, η βασική υποστηριζόμενη μορφή περιεχομένου είναι το κείμενο, αλλά ποτέ δε λέμε όχι σε καλές φωτογραφίες ή βίντεο!
  5. Πες την άποψή σου. neolaia.gr σημαίνει πολυφωνία και όλες οι απόψεις έχουν θέση εδώ. Μοναδικό κριτήριο είναι το χρήσιμο και ποιοτικό περιεχόμενο.
  6. Δημιούργησε φανατικούς αναγνώστες! Στέλνοντας τακτικά περιεχόμενο, μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου κοινό, το οποίο θα διαβάζει, θα κάνει like, θα κάνει share, αλλά και θα σχολιάζει τα άρθρα σου.
  7. Το μήνυμά σου θα φτάσει μακριά. Με περισσότερα από 60,000 likes στο facebook, η κάθε δημοσίευση φτάνει σε δεκάδες χιλιάδες μάτια στη στιγμή.
  8. Και όταν λέμε μακριά, δε μένουμε μόνο στο facebook. Περισσότεροι από 25,000 υποστηρικτές στο Google+, περισσότεροι από 5,000 στο twitter και η social παρουσία του neolaia.gr δεν τελειώνει εκεί.
  9. Γίνε τακτικός συντάκτης του site! Η ομάδα του site (aka το #neolaiaTeam) ανανεώνεται συνεχώς. Στέλνοντας άρθρα θα μας γνωρίσεις και σίγουρα υπάρχει προτεραιότητα για κάποιον που ξέρουμε πως γράφει!