BLACK BODY RADIATION: BURN THE CYCLE | Παρουσίαση Δίσκου | ΙΛΙΟΝ plus

ΙΛΙΟΝ Plus
11 Μαΐ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

BLACK BODY RADIATION: BURN THE CYCLE | Παρουσίαση Δίσκου | ΙΛΙΟΝ plus

THE CYCLE WILL BURN!

Οι Black Body Radiation παρουσιάζουν ζωντανά το ντεμπούτο album τους "Burn the Cycle"!

Έπειτα από μια ασφυκτικά γεμάτη χρονιά γεμάτη δουλειά σε όλους τους τομείς, οι Black Body Radiation ανεβαίνουν στη σκηνή του IΛION Plus για να επικοινωνήσουν το μήνυμα του πρώτου τους album!

Το “Burn the Cycle” είναι μια προσπάθεια μελέτης της ζωής, αλλά και ένας ύμνος του αγώνα για να γίνει καλύτερη. Τα κοινωνικά ζητήματα του σήμερα, η εκμετάλλευση, ο πόλεμος, η αδικία, ακόμα και το άγχος της καθημερινότητας, είναι εκεί, συνοδευόμενα από μια διαφορετική άποψη και προσέγγιση.

Μουσικά, το άλμπουμ σφύζει από ορμητικούς ρυθμούς που υποστηρίζονται από ευρηματικές μπασογραμμές, που θέτουν τα θεμέλιά του. Οι διαφορετικοί ήχοι των κιθαρών, άλλοτε ηλεκτρισμένοι και επιθετικοί, άλλοτε απαλοί και διακριτικοί, παρέχουν το ηχητικό τοπίο για να ολοκληρωθεί η εικόνα.

Λίγα λόγια για τη μπάντα:

Οι Black Body Radiation είναι ένα post-punk κουιντέτο, που δημιουργήθηκε το 2015 στην Αθήνα. Πήρε την τρέχουσα σύνθεση του το 2020.

Το καλοκαίρι του 2015 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP, "Master of Yourself", που αποτέλεσε την πρώτη προσπάθειά τους να αποτυπώσουν μουσικά το αποτέλεσμα των συνδυασμένων διαφορετικών επιρροών τους, που κυμαίνονται από post-hardcore και heavy metal έως indie pop και progressive rock. Ηχογραφήθηκε κυρίως ζωντανά στο The New Fab Liquid Studio.

Έχοντας υποστεί μεγάλες περιόδους παύσης λόγω εξωτερικών υποχρεώσεων αλλά και του covid, η μπάντα χάραξε τα τελευταία δύο χρόνια μια νέα πορεία, προσθέτοντας μια τρίτη κιθάρα ικανή να συμπληρώσει το πλούσιο ηχόχρωμα της και να την οδηγήσει στο πρώτο της LP, "Burn the Cycle".

Με τον επίσημο πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο και τις δυνατότητες του καινούργιου ήχου τους, επανασυστήνονται στο κοινό.

Τους Black Body Radiation υποστηρίζουν οι φίλοι τους Common People και Jimmy Knows, που θα προλογίσουν την παρουσίαση με τις μουσικές τους!

Jimmy Knows

Οι Jimmy Knows είναι μια τετραμελής μπάντα που δημιουργήθηκε το 2018 στην Αθήνα.

Η σύνθεση των τραγουδιών τους είναι μια "χαρούμενη-λυπημένη" μίξη απαλών νοσταλγικών ρυθμών και πιασάρικων μελωδιών. Έως τώρα έχουν κυκλοφορήσει έως τώρα ένα 7-ιντσο single βινύλιο με τίτλο “eye of the Storm”, to EP "I#39;ve Been Writing Lovesongs", καθώς και δύο single με τίτλο “Sweat” και “Flowered”.

Τον Μάιο του 2022, οι Jimmy Knows επανακυκλοφόρησαν το "lovesongs" από τη δισκογραφική εταιρεία The Hubsters. Το "lovesongs" έγινε γρήγορα επιτυχία και το βιντεοκλίπ του παιζόταν καθημερινά στην τηλεόραση. Η σημαντική επιτυχία του οδήγησε στην κυκλοφορία 2 remix που παίζονται πλέον στα ελληνικά ραδιόφωνα, όπως ο Εν Λευκώ 87,7, ο Νόστος 100,6 fm και ο Pepper 96,6. Μετά την επιτυχία των "lovesongs" και μετά από αρκετές ζωντανές εμφανίσεις το 2022 και το 2023, οι Jimmy Knows ηχογραφούν αυτή τη στιγμή νέο υλικό, το οποίο θα συμπεριληφθεί στο πρώτο τους άλμπουμ.

Common People

Οι Common People είναι ένα τετραμελές σχήμα που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2022 στην Αθήνα, έχοντας ως κοινή βάση την αγάπη των μελών τους για την Ροκ μουσική. Τον Νοέμβριο του 2023 κυκλοφόρησαν 5 τραγούδια ως EP, υπό τον τίτλο "Patari Live Session". Αυτόν τον καιρό δουλεύουν πάνω σε νέες συνθέσεις, έχοντας σαν στόχο την παρουσίαση κάποιων εξ#39;αυτών εντός του 2024.


INFO

Σάββατο 11 Μάη

Πόρτες: 21:00

Έναρξη: 21:30

Είσοδος: 10€ (Προπώληση) 12€ (Ταμείο)

Προπώληση: more.com

ΙΛΙΟΝ plus

Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17

2108824383, 6983600510

Παραγωγή: Unrest Productions

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΠΙΣΩ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτιστικό Κέντρο Μονής Λαζαριστών
Lords of the Sound
19
ΜΑΪ́
2024

ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΕΓΩ

Μη χάνεις χρόνο, στείλε το άρθρο σου με την παρακάτω φόρμα ή στο ίνφο παπάκι neolaia.gr!

Γιατί να στείλεις το άρθρο σου στο neolaia.gr!

Είσαι φοιτητής; Διάβασε τους λόγους για να στέλνεις τα άρθρα σου στο neolaia.gr και ανυπομονούμε να διαβάσουμε κι εμείς εσένα!
  1. Γράψε για το #1 ψηφιακό στέκι της νεολαίας. Το neolaia.gr, ένα αυθεντικά νεανικό site, αποτελεί βασική πηγή ενημέρωσης για τους νέους ηλικιών 18-24.
  2. Εντυπωσίασε τους φίλους σου, αλλά και τους μελλοντικούς σου εργοδότες! Δεν είναι και λίγο το να πάρει το άρθρο σου έγκριση, να ανέβει και να σκίσει στο neolaia.gr!
  3. Θα ακουστείς. Με μερικά εκατομμύρια αναγνώσεις το μήνα, το κείμενό σου θα διαβαστεί από χιλιάδες ανθρώπους. Θα βρεις την κατηγορία που σου ταιριάζει!
  4. Multimedia δυνατότητες. Ναι, η βασική υποστηριζόμενη μορφή περιεχομένου είναι το κείμενο, αλλά ποτέ δε λέμε όχι σε καλές φωτογραφίες ή βίντεο!
  5. Πες την άποψή σου. neolaia.gr σημαίνει πολυφωνία και όλες οι απόψεις έχουν θέση εδώ. Μοναδικό κριτήριο είναι το χρήσιμο και ποιοτικό περιεχόμενο.
  6. Δημιούργησε φανατικούς αναγνώστες! Στέλνοντας τακτικά περιεχόμενο, μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου κοινό, το οποίο θα διαβάζει, θα κάνει like, θα κάνει share, αλλά και θα σχολιάζει τα άρθρα σου.
  7. Το μήνυμά σου θα φτάσει μακριά. Με περισσότερα από 60,000 likes στο facebook, η κάθε δημοσίευση φτάνει σε δεκάδες χιλιάδες μάτια στη στιγμή.
  8. Και όταν λέμε μακριά, δε μένουμε μόνο στο facebook. Περισσότεροι από 25,000 υποστηρικτές στο Google+, περισσότεροι από 5,000 στο twitter και η social παρουσία του neolaia.gr δεν τελειώνει εκεί.
  9. Γίνε τακτικός συντάκτης του site! Η ομάδα του site (aka το #neolaiaTeam) ανανεώνεται συνεχώς. Στέλνοντας άρθρα θα μας γνωρίσεις και σίγουρα υπάρχει προτεραιότητα για κάποιον που ξέρουμε πως γράφει!