ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ AREA SYNEST

Area Synest
23 Μαρ - 24 Ιουν
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2023-24!!!

Απο 28/10 και καθε Σαββατοκυριακο και αργιες.

Το Θεματικό Πάρκο Συνεβρού Area Synest, περιπου 2 ωρες από την Αθήνα, στην Ακράτα στη Βόρεια Πελοπόνησσο , είναι ένας χώρος Πολιτισμού και Αναψυχής, ένας επίγειος παράδεισος για μικρούς και μεγάλους, που άνοιξε τις πύλες του για τους επισκέπτες τον χειμώνα του 2016.

Στο 150ο χλμ της Ε.Ο. Αθηνών ndash; Πατρών, στην έξοδο της Ακράτας και σε απόσταση 15 χλμ νότια του πρώην Δήμου Αιγείρας, βρίσκεται το Area Synest, το μοναδικό συναπάντημα της Φύσης και της Τέχνης.

Με παρεμβάσεις υψηλής αισθητικής στο απαράμιλλου κάλλους φυσικό τοπίο, αλλά και με σεβασμό στη φύση, ο εμπνευστής του χώρου , Interior designer Μαρτίκ Μανικιάν, δημιούργησε ένα παραμυθένιο περιβάλλον στο Συνεβρό (Syn-) με σήμα κατατεθέν τη φωλιά (-nest) σε ανθρώπινες διαστάσεις, που σε αυτήν οφείλεται ένα μέρος της ονομασίας του Πάρκου.

Απαρχή της έμπνευσης τoυ Area Synest λοιπόν, ήταν η ίδια η αγάπη του δημιουργού του χώρου και των συνεργατών του, για τη φύση και τα πουλιά, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον επισκέπτη να αισθανθεί τη θαλπωρή και την ασφάλεια, που προσφέρει η φωλιά σε κάθε πουλί.

Το Area Synest αποτελεί ιδανική επιλογή για ζευγάρια, παρέες και οικογένειες, που θέλουν να εξερευνήσουν το μεγαλείο της φύσης, να ταξιδέψουν σε άλλες εποχές και να ζήσουν το παραμύθι από κοντά.

Το Area Synest δεν είναι ποτέ το ίδιο, όσες φορές κι αν το επισκεφτείτε. Σε κάθε εποχή του χρόνου «ντύνεται» αναλόγως ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον διάκοσμο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Η φαντασία του Μαρτίκ οργιάζει κάθε εποχή και οι μοναδικοί στολισμοί και τα διακοσμητικά στοιχεία που επικρατούν, μεταμορφώνουν τον χώρο και σας οδηγούν σε ένα ταξίδι μέσα στη φύση.

Στο Area Synest κανείς δε χάνεται, όσο απέραντο κι αν είναι το τοπίο, αφού υπάρχουν παντού πινακίδες και χάρτης του θεματικού πάρκου, που οδηγούν τον επισκέπτη στο μέρος που επιθυμεί.

Από τα χωριά των ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον, τον Περιστερώνα, το Κοτοχωριό με τα σπάνια είδη πουλερικών, τα αγριόπουλα, το Κουνελοχωριό , τα παγώνια, μέχρι την εξέδρα με θέα στο δάσος, τον Παραδοσιακό Καφενέ, τις λίμνες, τον ποταμό Κρίο και τους χώρους εστίασης και χαλαρωσης.

Στην είσοδο του πάρκου περιμένουν τους επισκέπτες τρεχούμενα νερά τα οποία καταλήγουν στη λίμνη με τα χρυσόψαρα και τα νούφαρα.

Διασχίζοντας τη γέφυρα πάνω από τη λίμνη , ο επισκέπτης εισέρχεται στο θεματικό πάρκο όπου σε όλη την έκταση του αναδύονται αρώματα από λουλούδια και αρωματικά φυτά από όλο τον κόσμο. Τα θερμοκήπια του "Area Synest" φιλοξενεί κατά εποχές διάφορα θέματα .

Η πεζοπορία στο θεματικό πάρκο συνεχίζεται ανακαλύπτοντας ο επισκέπτης κτίσματα παλαιότερης αρχιτεκτονικής, που αναβιώνουν τη παραδοσιακή ζωή των Αρμενίων όπως το Λαογραφικό Μουσείο του Area Synest ενώ η πεζοπορία μέσα στο δάσος, στην λίμνη και στο ποτάμι, χαρίζουν στην οικογένεια ποιοτικές στιγμές χαλάρωσης.

Το πέτρινο καλντερίμι του Πάρκου, οδηγεί στη χαλικόστρωτη πλατεία με την επιβλητική πέτρινη Αρμένικη Εκκλησία. O ναός της Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού, που εορτάζεται στις 14 Σεπτεμβρίου, σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και ευλάβειας, χτίσθηκε το 2002 και αποτελεί ένα πραγματικό αριστούργημα Αρμένικης αρχιτεκτονικής και διακόσμησης.

Η δημιουργία του ναού ήταν προσωπικό παιδικό όνειρο του ιδιοκτήτη και εμπνευστή του χώρου. Ο ναός λειτουργεί τις ημέρες των θρησκευτικών εορτών.

Στο θεματικό Πάρκο Area Synest λειτουργεί Λαογραφικό Μουσείο όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει από κοντά πώς ήταν τα σπίτια με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα οικιακά σκεύη της εποχής. Μικροί και μεγάλοι θα χαθούν πίσω στο χρόνο θαυμάζοντας πραγματικά αντικείμενα ndash; αντίκες και θα μάθουν τη ιστορία των επαγγελμάτων της εποχής.

Ο Παραδοσιακός Καφενές, που λειτουργούσε πριν από 70 χρόνια ως σημείο συγκέντρωσης της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής του χωριού, αναπαλαιώθηκε διατηρώντας τα στοιχεία και τα αντικείμενα εκείνα, που συνθέτουν την εικόνα της καθημερινής ζωής των ανθρώπων της εποχής.

Επαγγέλματα που χάθηκαν στο χρόνο, αναβιώνουν μπροστά στα μάτια του επισκέπτη ο οποίος στο χώρο του καφενείου, μπορεί να γευτεί χειροποίητο παραδοσιακό λουκούμι τριαντάφυλλο του τότε αλλά και τσάι από μείγμα βοτάνων που καλλιεργείται στο Area Synest .

Στο Area Synest λειτουργεί το εστιατόριο με Ελληνική & Αρμένικη κουζίνα. Τον χειμωνα, με τα μεγάλα τζάκια και τη θέα προς τη θάλασσα ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το γεύμα ή το δείπνο του, κάτω από τα πλατάνια.

Ο επισκέπτης του Πάρκου, έχει πλέον τη δυνατότητα διαμονής και διανυκτέρευσης μέσα στο φυσικό περιβάλλον του Area Synest. Για την διανυκτερευση σας, επικοινωνήστε με το τμήμα κρατήσεων του AREA SYNEST NATURE SUITES στο 2152154789 (μονο για διαμονη).

Προσβαση με αυτοκινητο:

Περιπου σε 2 ωρες από την Αθήνα, μέσω Ε.Ο Αθηνών ndash; Κορίνθου με κατεύθυνση προς Πατρα (έξοδος ΑΙΓΕΙΡΑ) και μισή ώρα από την Εθνική, ακολουθώντας τις ταμπέλες προς χωριό «Συνεβρό» και «Θεματικό Πάρκο Συνεβρού» φτάνετε στο Area Synest.

Η σήμανση είναι καινούργια και σαφής, ο δρόμος ασφαλτοστρωμένος μέχρι την είσοδο του Πάρκου και η οδήγηση ασφαλής, διανύοντας ένα μοναδικό τοπίο, με ποικίλη βλάστηση, με τον ποταμό Κριό και το όρος Μαρμάτι να καθορίζουν την μορφολογία του.

Όλες οι εποχές έχουν κάτι μοναδικό να δώσουν: αρώματα της φύσης, τοπία μαγικά, παραμύθια γραμμένα στα πλατανόφυλλα, αφηγήσεις ιστοριών στην όχθη του ποταμού, μουσικές και τραγούδια μέσα στο δάσος... σαν όνειρα των παιδικών μας χρόνων μας περιμένουν.

Το Θεματικό Πάρκο Συνεβρού Area Synest, λειτουργεί κάθε Σάββατο και Κυριακή , τις επίσημες αργίες καθώς και τα Χριστούγεννα & το Πάσχα.

Χειμερινό Ωράριο : 11:00 εώς τις 18:00. / Καλοκαιρινό Ωράριο : 11.00 εως τις 20.00

Τιμή εισόδου για ενήλικες : 10€ / Τιμή εισόδου για ανήλικους (2-12 ετών): 5€

Για επισκέψεις σχολείων και συλλόγων υπάρχει δυνατότητα και για τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας κατόπιν συννενόησης.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Το σήμα κατετεθέν του "Area Synest", η Φωλιά, αποτελεί αφορμή και έμπνευση για τη δημιουργία του Πάρκου. Μία χειροποίητη φωλιά πουλιών στο γεροπλάτανο, σε ανθρώπινες διαστάσεις, είναι μία από τις πολλές εκπλήξεις που περιμένουν τον επισκέπτη, όταν ανακαλύψει πως μπορεί να επισκεφτεί ...το εσωτερικό της φωλιάς!

Το βασικό στοιχείο του "Area Synest" είναι το νερό. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά πάπιες και χηνόπαπιες που κολυμπούν ανέμελα στη λίμνη, να παρατηρήσει τη συμπεριφορά, των όμορφων αυτών πτηνών, να τις ταϊσει και να ταξιδέψει μαζί τους νοητά, διώχνωντας κάθε σκέψη και έγνοια που τον απασχολεί.

Οι λίμνες μας αποτελούν σημείο αναφοράς και τόπο συνάντησης και χαλάρωσης των επισκεπτών μας, υπό την σκιά των μεγάλων πλατάνων. Περνώντας την αίθουσα Τέχνης και ανηφορίζοντας θα βρείτε την Μεγάλη Λίμνη του Πάρκου μας που σας προσκαλεί σε παιχνίδια στις όχθες της, ενώ σε λίγο καιρό, ένας μεγάλος παραδοσιακός νερόμυλος θα λειτουργεί αδιάκοπα! Εκει θα συναντήσετε και τους κύκνους μας!!!

Σε ένα τοπίο έντονης βλάστησης και δένδρων φιλοξενούνται διάφορα είδη κουνελιών που παίζουν στο δικό τους κουνελοχωριό, σε ένα χώρο μαγικό. Ο επισκέπτης μπορεί να καθίσει, να παρατηρήσει, να παίξει μαζί τους και να θαυμάσει από κοντά αυτά τα υπέροχα και τα παιχνιδιάρικα ζωάκια.

Σε έναν καλαίσθητο και ιδιαίτερο περιστερώνα φιλοξενούνται διαφορετικές ράτσες περιστεριών, ανά τον κόσμο. Η κάθεμια ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Διαφορετικά χρώματα και μεγέθη, που μαγεύουν με την παρουσία τους, τον καθένα επισκέπτη ξεχωριστά.

Διαφορετικές ράτσες απο κότες κατοικούν και φιλοξενούνται στα προσεγμένα και κομψά κοτόσπιτα στο διάσημο "Κοτοχωριό" του "Area Synest". Κάθε οικογένεια ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Έντονα και ποικίλα χρώματα, διαφορετικά μεγέθη, μαγεύουν τον οποιοδήποτε επισκέπτη, που έχει τη δυνατότητα να τις παρατηρήσει στο δικό τους περιβάλλον. Ελάχιστα μέτρα από το Κοτοχωριό ζουν και τα κουνέλια και του Πάρκου.

Ο βασιλιάς των πουλιών θα σας καθηλώσει με τη ομορφιά του. Τα παγόνια , εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες με το άνοιγμα των πολύχρωμων ουρών τους, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές αλλά και ...μοναδικές φωτογραφίες!

Στην εξέδρα μας, που "κρέμεται" κυριολεκτικά στον γκρεμά, είναι το σημείο όπου μπορεί να νοιώσει κανείς, ότι ...πετάει! Να ανοίξει τα χέρια του και να οραματιστεί ότι θα γίνει ένα με την ελευθερία που δίνει το τοπίο και ο χώρος. Ο χώρος μαγικός και ονειρεμένος συστήνεται για ανασύνταξη δυνάμεων υπό τους ήχους του ποταμού Κριού.

Στο εστιατοριο μας και στους χωρους γευσεων και χαλαρωσης, και μέσα από μια ποικιλία γεύσεων παραδοσιακής Ελληνικής και Αρμένικης κουζίνας, μπορεί κάποιος να απολαύσει και να γευτεί εδέσματα και γλυκίσματα που θα τον ταξίδεψουν και θα του ξυπνήσουν μνήμες γεύσεων των παιδικών του χρόνων. Το "Area Synest" είναι φημισμένο για το..."χαβιάρι" του, που δεν είναι άλλο από το φυτό σαμπούκο (αφροξυλιά) από το οποίο φτιάχνεται η χειροποίητη πεντανόστιμη μαρμελάδα σαμπούκο.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΠΙΣΩ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετρό Μεταξουργείο / Πλατεία Καραϊσκάκη
Athens Street Art Walk
29
ΜΑΪ́
2024

ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΕΓΩ

Μη χάνεις χρόνο, στείλε το άρθρο σου με την παρακάτω φόρμα ή στο ίνφο παπάκι neolaia.gr!

Γιατί να στείλεις το άρθρο σου στο neolaia.gr!

Είσαι φοιτητής; Διάβασε τους λόγους για να στέλνεις τα άρθρα σου στο neolaia.gr και ανυπομονούμε να διαβάσουμε κι εμείς εσένα!
  1. Γράψε για το #1 ψηφιακό στέκι της νεολαίας. Το neolaia.gr, ένα αυθεντικά νεανικό site, αποτελεί βασική πηγή ενημέρωσης για τους νέους ηλικιών 18-24.
  2. Εντυπωσίασε τους φίλους σου, αλλά και τους μελλοντικούς σου εργοδότες! Δεν είναι και λίγο το να πάρει το άρθρο σου έγκριση, να ανέβει και να σκίσει στο neolaia.gr!
  3. Θα ακουστείς. Με μερικά εκατομμύρια αναγνώσεις το μήνα, το κείμενό σου θα διαβαστεί από χιλιάδες ανθρώπους. Θα βρεις την κατηγορία που σου ταιριάζει!
  4. Multimedia δυνατότητες. Ναι, η βασική υποστηριζόμενη μορφή περιεχομένου είναι το κείμενο, αλλά ποτέ δε λέμε όχι σε καλές φωτογραφίες ή βίντεο!
  5. Πες την άποψή σου. neolaia.gr σημαίνει πολυφωνία και όλες οι απόψεις έχουν θέση εδώ. Μοναδικό κριτήριο είναι το χρήσιμο και ποιοτικό περιεχόμενο.
  6. Δημιούργησε φανατικούς αναγνώστες! Στέλνοντας τακτικά περιεχόμενο, μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου κοινό, το οποίο θα διαβάζει, θα κάνει like, θα κάνει share, αλλά και θα σχολιάζει τα άρθρα σου.
  7. Το μήνυμά σου θα φτάσει μακριά. Με περισσότερα από 60,000 likes στο facebook, η κάθε δημοσίευση φτάνει σε δεκάδες χιλιάδες μάτια στη στιγμή.
  8. Και όταν λέμε μακριά, δε μένουμε μόνο στο facebook. Περισσότεροι από 25,000 υποστηρικτές στο Google+, περισσότεροι από 5,000 στο twitter και η social παρουσία του neolaia.gr δεν τελειώνει εκεί.
  9. Γίνε τακτικός συντάκτης του site! Η ομάδα του site (aka το #neolaiaTeam) ανανεώνεται συνεχώς. Στέλνοντας άρθρα θα μας γνωρίσεις και σίγουρα υπάρχει προτεραιότητα για κάποιον που ξέρουμε πως γράφει!