Εκλογές 2023 - Ανδρουλάκης: «Επιστρέφω ως άγονη άμεσα τη διερευνητική εντολή»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να παραλάβει την τρίτη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Επιστρέφω ως άγονη άμεσα τη διερευνητική εντολή», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να παραλάβει την τρίτη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία, πιστεύω ότι δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων. Για αυτό επιστρέφω ως άγονη άμεσα τη διερευνητική εντολή», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα επικοινωνήσει ακολούθως με τους πολιτικούς αρχηγούς και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής, θα επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια εκλογών.

Σε περίπτωση αποτυχίας, θα αναθέσει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας ή του Aρείου Πάγου ή του Eλεγκτικού Συνεδρίου τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές.

Η Βουλή θα συνεδριάσει μόνο για μία ημέρα

Η Βουλή που προέκυψε από τις κάλπες της 21ης Μαΐου, θα συνεδριάσει για μία ημέρα (πιθανότατα την Κυριακή, 28 Μαΐου), κατά την οποία θα ορκιστούν οι νέοι βουλευτές.

Θα ακολουθήσει η ορκωμοσία του προεδρείου και την επόμενη μέρα θα θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών μέσα σε διάστημα 30 ημερών.

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;