Κουτσούμπας: Γιατί το ΚΚΕ καταψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης;
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μίλησε για την καταψήφιση του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα και ετερόφυλα ζευγάρια από το κόμμα του.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, βρέθηκε καλεσμένος την εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Καλύτερα δε γίνεται» και, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, μίλησε και για το θέμα του συμφώνου συμβίωσης.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ανάλυσε το σκεπτικό του κόμματος πίσω από την καταψήφισή του, τόσο για ομόφυλα όσο και για ετερόφυλα ζευγάρια. Όπως είπε ο ίδιος στην εκπομπή του ALPHA:

«Δεν καταψηφίσαμε μόνο το σύμφωνο συμβίωσης. Έχουμε καταψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης για ετερόφυλα ζευγάρια. Εμείς θεωρούμε ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, οι ερωτικές, οι συναισθηματικές, η συμβίωση αυτή δεν μπορούν να στηρίζονται σε καταναγκαστικά μέτρα, με οικονομικά ή άλλα κριτήρια που είναι περασμένων εποχών»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ως παράδειγμα, στη συνέχεια, ότι:

«Ζητήματα που πρέπει να λύνει ένα ζευγάρι στη συμβίωσή του, όπως είναι η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση, έπρεπε να λύνονται από το ίδιο το κράτος και από το κάθε πρόσωπο, ανεξάρτητα αν είναι παντρεμένος ή όχι […] ανεξάρτητα αν έχει ετερόφυλο ή ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό.

Υπάρχουν βέβαια πιο πολύπλοκα ζητήματα όπως τα κληρονομικά, τα οποία πάλι θα μπορούσαν να λυθούν με συμβολαιογραφικές πράξεις. Έχουμε κάνει τέτοιες προτάσεις στη Βουλή. Προς τι λοιπόν ο λόγος να στηριζόμαστε σε έναν παρωχημένο αναχρονιστικό θεσμό που είναι ο γάμος είτε με τη μορφή του πολιτικού ή θρησκευτικού είτε με τη μορφή του συμφώνου συμβίωσης»

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ συμπλήρωσε ακόμα:

«Είμαστε αντίθετοι συνολικά σε αυτή τη λογική και δεν αφορά ομοφοβία ή τρανσβοφία […] Εμείς θεωρούμε ότι το κράτος έχει αφήσει χωρίς κρατική στήριξη τους γονείς, είτε ετερόφυλους είτε ομόφυλους», τόνισε και πρόσθεσε: «Τόσο η αναδοχή όσο και η τεκνοθεσία, άσχετα αν είναι ετερόφυλο η ομόφυλο το ζευγάρι, θα μπορούσε να γίνεται με τη συμμετοχή επιστημόνων, διεπιστημονικής ομάδας με ευθύνη της κοινωνίας, του κράτους»

 

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;