Η Adidas αποσύρει το αίτημα για τις τρεις ρίγες του Black Lives Matter
Η Adidaς υποστήριζε αρχικά ότι ο σχεδιασμός του σήματος του Ιδρύματος «Black Lives Matter» θα δημιουργούσε σύγχυση με το δικό του διάσημο logo.

Η εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas υποχώρησε και απέσυρε το αίτημά της προς το Γραφείο Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ προκειμένου να απαγορεύσει στο Black Lives Matter την χρήση τριών κίτρινων λωρίδων ως σήμα του Ιδρύματος.

Η Adidaς υποστήριζε αρχικά ότι ο σχεδιασμός του σήματος του Ιδρύματος με την επωνυμία «Black Lives Matter Global Network Foundation Inc» θα δημιουργούσε σύγχυση με το δικό του διάσημο σήμα των τριών λωρίδων.

Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών επισήμανε ότι χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο logo πάνω από 70 χρόνια.

Το Black Lives Matter Global Network Foundation είναι η πιο εξέχουσα οντότητα του κινήματος Black Lives Matter, το οποίο προέκυψε πριν από μια δεκαετία με κύριο αίτημα την κατάργηση της αστυνομικής βίας κατά των μαύρων.

Η οργάνωση υπέβαλε αίτηση για ομοσπονδιακό εμπορικό σήμα τον Νοέμβριο του 2020 που καλύπτει ένα κίτρινο σχέδιο τριών λωρίδων για χρήση σε διάφορα προϊόντα, όπως ρούχα, εκδόσεις, τσάντες, βραχιόλια και κούπες.

Η Adidas ανέφερε στην κατάθεσή της τη Δευτέρα ότι ο σχεδιασμός του ομίλου θα δημιουργούσε σύγχυση με το λογότυπό της και ότι οι καταναλωτές πιθανότατα θα πίστευαν ότι τα προϊόντα τους συνδέονται ή προέρχονται από την ίδια πηγή.

Δικαστική ήττα της Adidas

Σημειωτέον ότι τον περασμένο Ιανουάριο. η Adidas έχασε τη δικαστική διαμάχη με την εταιρεία πολυτελών ειδών Thom Browne στην προσπάθειά της να την εμποδίσει από το να χρησιμοποιήσει ένα σχέδιο με τέσσερις οριζόντιες ρίγες.

Ο γίγαντας αθλητικών ειδών υποστήριξε ότι οι τέσσερις ρίγες της πολυτελούς μάρκας «Thom Browne Inc.» ήταν πολύ παρόμοιες με τις τρεις ρίγες της Adidas. Από την πλευρά του, ο σχεδιαστής, Τομ Μπράουν, υποστήριξε ότι οι αγοραστές ήταν απίθανο να μπερδέψουν τις δύο μάρκες, κυρίως λόγω του… διαφορετικού αριθμού στις λωρίδες.

Η εταιρεία αθλητικών ειδών έχει καταθέσει περισσότερες από 90 αγωγές και έχει υπογράψει περισσότερες από 200 συμφωνίες διακανονισμού που σχετίζονται με το εμπορικό σήμα των τριών λωρίδων από το 2008, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα από αγωγή που κατέθεσε η εταιρεία εναντίον του οίκου μόδας του σχεδιαστή Thom Browne.

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή: moneyreview.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;