Έρχονται τα καλάθια των νονών και του Πάσχα
Τη δυνατότητα να ψωνίσουν σε χαμηλότερες τιμές λαμπάδες, παιχνίδια, αλλά και σοκολατένια αυγά θα έχουν από την επόμενη εβδομάδα οι νονοί και οι νονές

Τη δυνατότητα να ψωνίσουν σε χαμηλότερες τιμές λαμπάδες, παιχνίδια, αλλά και σοκολατένια αυγά θα έχουν από την επόμενη εβδομάδα οι νονοί και οι νονές, καθώς στις 29 Μαρτίου θα τεθεί σε εφαρμογή το περίφημο «καλάθι των νονών», το οποίο θα ισχύσει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου.

Το καλάθι θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες κατηγορίες προϊόντων: λαμπάδα με παιχνίδι, επιτραπέζια/παζλ, παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης, βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας, π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια), οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα), λούτρινα, μουσικά παιχνίδια και προαιρετικά πασχαλινά σοκολατοειδή (αυγά, λαγουδάκια κ.ο.κ.). Σημειώνεται ότι κάθε κατάστημα μπορεί να προσφέρει μία ή περισσότερες από αυτές τις κατηγορίες και όχι υποχρεωτικά όλες, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης επιθυμεί να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις και κυρίως μικρές. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Ανάπτυξης σχεδιάζει τη δημιουργία ενός ακόμη ειδικού «καλαθιού» και δη το «καλάθι του Πάσχα» το οποίο θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τις ακόλουθες κατηγορίες προϊόντων: αρνί, κατσίκι, τσουρέκια, πασχαλινά σοκολατοειδή. Οριστικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την επόμενη εβδομάδα έτσι ώστε το «καλάθι του Πάσχα» να ισχύσει από τις 5 έως τις 15 Απριλίου.

Στις προθέσεις του υπουργού Ανάπτυξης, όπως αποκάλυψε, είναι να θεσμοθετήσει –εκτός από την παράταση ισχύος του «καλαθιού του νοικοκυριού» για ένα ακόμη τρίμηνο, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου– και τη δυνατότητα περαιτέρω παράτασης όχι με νόμο, αλλά με υπουργική απόφαση. Υπενθυμίζεται ότι οι παρατάσεις στη διάρκεια ισχύος του «καλαθιού» δίνονται κανονικά με νόμο. Τέτοια παράταση είχε προβλεφθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, αλλά δεν έχει κατατεθεί ακόμη στη Βουλή. Αυτό που μελετά το υπουργείο είναι στη νομοθετική ρύθμιση στην οποία θα προβεί τις επόμενες ημέρες για την παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου να δίνεται η δυνατότητα περαιτέρω παράτασης με υπουργική απόφαση, δεδομένου ότι στο τέλος Ιουνίου πιθανόν θα «τρέχει» το υπουργείο υπηρεσιακός υπουργός.

Με πληροφορίες kathimerini.gr

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;