ΑΣΕΠ: Τι απαντά ο πρόεδρος Θανάσης Παπαϊωάννου για το πρόβλημα του γραπτού διαγωνισμού
Αντιδράσεις για τις λάθος απαντήσεις στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Το ΑΣΕΠ έδωσε λάθος απάντηση σε θέμα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού στον οποίο συμμετείχαν 76.799 υποψήφιοι με αποτέλεσμα να προκληθεί «σάλος». Ο πρόεδρος Θανάσης Παπαϊωάννου έδωσε εξηγήσεις για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε γύρω από τον γραπτό διαγωνισμό.

«Ο διαγωνισμός παρουσίασε ένα πρόβλημα. Καταλήξαμε στη λύση της ίσης μεταχείρισης των υποψηφίων για να μη βρεθεί κανείς, χωρίς να φταίει, κάτω από τη βάση» είπε αρχικά ο Θάνος Παπαϊωάννου.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο «διαγωνισμός παρουσίασε ένα πρόβλημα» αλλά όπως σημείωσε, έπρεπε να δοθεί λύση γατί δεν μπορούσε να μείνει στη μέση μια προσπάθεια 77.000 ανθρώπων.

Αναφερόμενος στον γραπτό διαγωνισμό ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ επισήμανε ότι «δήλωσαν υποψηφιότητα 108.000 άνθρωποι, προσήλθαν 77.000 και διεξήχθη σε 527 εξεταστικά κέντρα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Είχε τεράστιες οργανωτικές δυσκολίες και προκλήσεις. Δεν μιλάμε απλώς για ένα εγχείρημα μεγέθους Πανελληνίων, αλλά για ένα εγχείρημα μεγέθους Πανελληνίων που απευθύνεται σε ανθρώπους 30 – 40 καμιά φορά και 50 ετών» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Παπαϊωάννου.

Το πρόβλημα με τις φωτοτυπίες

«Ο διαγωνισμός παρουσίασε ένα πρόβλημα ότι κάποια θέματα του μαθηματικού συλλογισμού που είχαν σχήματα δεν κατάφεραν να αναπαραχθούν σωστά στα φωτοτυπικά μηχανήματα κάποιων εξεταστικών κέντρων» τόνισε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ.

Μιλώντας για την επίμαχη ερώτηση εξήγησε ότι «δεν αποτυπώθηκε η σκίαση πάνω σε 17 επί συνόλου 100 ασκήσεων. Αυτό το συνειδητοποίησαν και τα ίδια τα εξεταστικά κέντρα, που είχαν το πρόβλημα, αρκετά μετά την έναρξη του διαγωνισμού. Μας ενημέρωσαν και δώσαμε οδηγίες να σκουρύνουν το φωτοτυπικό μηχάνημα για να βγει πιο καλά η φωτοτυπία. Σε αρκετά από τα σχολεία αποκαταστάθηκε το πρόβλημα, αλλά σε κάποια άλλα δεν αποκαταστάθηκε».

Το λάθος

Λανθασμένη απάντηση   στην “εξέταση γνώσεων”, όπου εξετάστηκαν  76.799 υποψήφιοι του Πανελλήνιου διαγωνισμού στις 4  Μαρτίου, έδωσε το ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα το ΑΣΕΠ ζήτησε από τους υποψηφίους να απαντήσουν στο ερώτημα:

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου:
α. είναι υποχρεωτικά ένας από τους αρχηγούς των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης β. είναι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
γ. εκλέγεται από τo Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
δ. εκλέγεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατόπιν πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η ανακοίνωση του ΑΣΕΠ

Το ΑΣΕΠ στις απαντήσεις που έδωσε στη συνέχεια έκρινε   ως σωστή το  “δ.” , δηλαδή ότι  “εκλέγεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατόπιν πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”   ενώ το σωστό είναι το “γ.”ότι “εκλέγεται από τo Ευρωπαϊκό Συμβούλιο”.

Η λανθασμένη απάντηση προκάλεσε τη διαμαρτυρία υποψηφίων , πολλοί εκ των οποίων, ως απόδειξη της σωστής , απέστειλαν αντίγραφο του σχετικού κειμένου από την  ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ΑΣΕΠ όταν διαπίστωσε ότι οι υποψήφιοι είχαν δίκαιο  ανάρτησε στην ιστοσελίδα του  νέα απαντητικό δελτίο με τη διορθωμένη την απάντηση.

Το ΑΣΕΠ απέστειλε οδηγία στο μάθημα “Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας”,   στα Εξεταστικά Κέντρα, το Σάββατο 4 Μαρτίου, στις 12.27 μ.μ. περίπου, ημέρα διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, τον υποψηφίων για την πρόσληψη στο δημόσιο.

Η έκτακτη οδηγία δόθηκε , αφού πλέον πολλοί υποψήφιοι, είχαν παραδώσει τα γραπτά τους, και  ήδη είχαν  αποχωρήσει από τα Εξεταστικά Κέντρα.

Η παράταση διεξαγωγής του διαγωνισμού, κατά 30 λεπτά, στάλθηκε στα Εξεταστικά Κέντρα στις 11.47 π.μ. περίπου.

Την  έκτακτη οδηγία το ΑΣΕΠ την αιτιολήγησε  ως εξής: “Λόγω μεμονωμένων αρχικών δυσχερειών που εμφανίστηκαν στην ποιότητα της αναπαραγωγής θεμάτων , δίνεται η δυνατότητα στους υποψηφίους, εφόσον επιθυμούν, να μεταβάλουν την αρχική τους απάντηση και να συμπληρώσουν τη νέα τους επιλογή στο αντίστοιχο κουτάκι του απαντητικού φύλλου”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;