Παν. Θεσσαλίας: Δε δίνουν πτυχίο σε φοιτήτρια επειδή δεν έχει χρήματα για την φοιτητική μέριμνα
«Θεωρώ ότι είναι άδικο ένα χαράτσι να είναι προϋπόθεση για να μπορεί ένας φτωχός φοιτητής να πάρει το πτυχίο του» - Τι καταγγέλλει η φοιτήτρια

Μία νέα καταγγελία έρχεται στο «φως» της δημοσιότητας στο Πανεπιστήμιο ΘεσσαλίαςΕκεί η Έλλη Μάτιου καταγγέλλει στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» πως αν και είναι τελειόφοιτη του τμήματος Νοσηλευτικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, δεν της δίνουν το πτυχίο της, γιατί δεν έχει να πληρώσει 270 ευρώ για τη φοιτητική μέριμνα.

Τώρα μία νέα καταγγελία έγινε πάλι από φοιτητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η δεύτερη καταγγελία αφορά τον εσωτερικό κανονισμό των εστιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έρχεται στο «φως».

Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ηΈλλη Μάτιου είπε:

«Βγαίνουν 150 ευρώ κάθε χρόνο για τα δίκλινα και 400 ευρώ για τα μονόκλινα δωμάτια. Αυτό το ποσό δεν είναι καθόλου μικρό εντέλει, γιατί εμείς κάθε χρόνο στις φοιτητικές εστίες περνάμε από αυστηρά κοινωνικοοικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια. Το κόστος αυτό είναι δυσβάσταχτο για πολλούς φοιτητές και τις οικογένειές τους. Υπήρχε ακόμη μία άλλη περίπτωση ενός συμφοιτητή μου κι άλλης μίας συναδέλφου. Εμείς οι φοιτητές έχουμε κάνει πολλές συνελεύσεις και έχουμε πάρει αποφάσεις κι είμαστε αντίθετοι με αυτόν τον εσωτερικό κανονισμό, καθώς δεν θέλουμε οι σπουδές μας να είναι εμπόρευμα».

«Θεωρώ ότι είναι άδικο ένα χαράτσι να είναι προϋπόθεση για να μπορεί ένας φτωχός φοιτητής να πάρει το πτυχίο του», τόνισε η φοιτήτρια.

Στην συνέχεια η κοπέλα παρουσίασε με φωτογραφίες την κατάσταση των φοιτητικών εστιών, όπου τα δωμάτια φαίνονται γεμάτα υγρασία και μούχλα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η ίδια να πάθει βρογχίτιδα.

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή εικόνας: Intime

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;