Πανεπιστήμιο ζητά συγγνώμη για τη χρήση ChatGPT σε email συμπαράστασης για τους πυροβολισμούς στο Μίσιγκαν
Το email εστάλη μέσω του chatbot γνωστού ως ChatGPT την περασμένη εβδομάδα από το γραφείο ισότητας, πολυμορφίας και ένταξης.

Αξιωματούχοι του Πανεπιστημίου Vanderbilt ζήτησαν συγγνώμη επειδή χρησιμοποίησαν το chatbot τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT για να γράψουν ένα μήνυμα συμπάθειας και συμπαράστασης μέσω email στους φοιτητές μετά τους μαζικούς πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Το email εστάλη μέσω του chatbot γνωστού ως ChatGPT την περασμένη εβδομάδα από το γραφείο ισότητας, πολυμορφίας και ένταξης στο Peabody College of Education and Human Development, ανέφερε η Vanderbilt Hustler, όπως ονομάζεται η φοιτητική εφημερίδα.

Το μήνυμα ανέφερε ότι οι πυροβολισμοί στο Μίσιγκαν, κατά τους οποίους σκοτώθηκαν τρεις φοιτητές, ήταν μια υπενθύμιση της σημασίας της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς. «Ένας από τους βασικούς τρόπους για την προώθηση μιας κουλτούρας φροντίδας στην πανεπιστημιούπολη μας είναι η οικοδόμηση ισχυρών σχέσεων μεταξύ μας», ανέφερε το σύντομο μήνυμα. «Αυτό περιλαμβάνει την συναναστροφή με ανθρώπους με διαφορετικό υπόβαθρο και προοπτικές, το να ακούμε τις ιστορίες τους και την επίδειξη ενσυναίσθησης και υποστήριξης», έλεγε επίσης.

Στο κάτω μέρος του μηνύματος, με μικρά γράμματα, το email ανέφερε: «Παράφραση από το γλωσσικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT της OpenAI, προσωπική επικοινωνία». Το μήνυμα υπογραφόταν από δύο διαχειριστές.

Η Νικόλ Τζόζεφ, μία από τις αναπληρώτριες κοσμήτορες που υπέγραψαν την επιστολή, έστειλε ένα νέο μήνυμα ζητώντας συγγνώμη και λέγοντας ότι η χρήση του ChatGPT για τη σύνταξη του μηνύματος ήταν «κακή επιλογή», ανέφερε η Hustler.

«Ενώ πιστεύουμε στο μήνυμα της συμμετοχικότητας που εκφράζεται στο email, η χρήση του ChatGPT για τη δημιουργία επικοινωνιών εκ μέρους της κοινότητάς μας σε μια περίοδο θλίψης και ως απάντηση σε μια τραγωδία έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες που χαρακτηρίζουν το Peabody College», ανέφερε το μήνυμά της.

«Όπως συμβαίνει με όλες τις νέες τεχνολογίες που επηρεάζουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αυτή η στιγμή δίνει σε όλους μας την ευκαιρία να αναλογιστούμε τι γνωρίζουμε και τι πρέπει να μάθουμε ακόμη για την τεχνητή νοημοσύνη», τονίζεται.

Η Τζόζεφ και η βοηθός πρύτανη, Χασίνα Μογιουντίν, η οποία επίσης υπέγραψε το αρχικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απομακρύνθηκαν από τις αρμοδιότητές τους στο γραφείο ισότητας, πολυμορφίας και ένταξης, ενώ το πανεπιστήμιο διεξάγει έρευνα, ανέφερε το ABC News.

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;