Δημιουργός του ChatGPT προειδοποιεί για μία «δυνητικά τρομακτική» τεχνητή νοημοσύνη
Μέσα από μία σειρά tweets, ο Σαμ Άλτμαν, ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, του ChatGPT, μίλησε για τη θέσπιση ενός ρυθμιστικού πλαισίου για να μην φθάνουμε σε μία «τρομακτική» τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Σαμ Άλτμαν, ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, του ChatGPT, έκανε μία δυστοπική αποκάλυψη. Ο Άλτμαν προειδοποίησε ότι ο κόσμος μπορεί να μην απέχει τόσο πολύ από μία «δυνητικά τρομακτική» τεχνητή νοημοσύνη. ενώ δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η θέσπιση ενός ρυθμιστικού πλαισίου.

Σε μια σειρά από tweets, τα οποία ανήρτησε την Κυριακή μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό, ο Άλτμαν δήλωσε ότι η μετάβαση σε ένα μέλλον με τεχνητή νοημοσύνη είναι «ως επί το πλείστον καλή» και μπορεί να συμβεί γρήγορα. Μάλιστα, έφερε σαν παράδειγμα αυτό που είχε γίνει όταν πρωτοκυκλοφόρησαν τα smartphones.

Ο Άλτμαν, όμως, προειδοποίησε ότι η κοινωνία χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί σε «κάτι τόσο μεγάλο» και ανέφερε πως:

«Χρειαζόμαστε αρκετό χρόνο για να καταλάβουν οι θεσμοί μας τι πρέπει να κάνουν. Η ρύθμιση θα είναι κρίσιμη και θα χρειαστεί χρόνος. Παρ΄όλο που τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της σημερινής γενιάς δεν είναι πολύ τρομακτικά, νομίζω ότι ενδεχομένως δεν είμαστε πολύ μακριά από το να γίνουν»

Ο ίδιος επισήμανε ότι η πρόκληση μετά τη δημιουργία του ChatGPT είναι:

«Οι άνθρωποι να μην ταράζονται όταν μιλούν σε ένα chatbot, ακόμη και αν γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει»

Ο Άλτμαν φαίνεται να αναφέρεται στις απαντήσεις που έδωσε την περασμένη εβδομάδα η εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης Bing της Microsoft.

Από την πλευρά του ο Elon Musk, συνιδρυτής του OpenAI μαζί με τον Άλτμαν, είχε δηλώσει την περασμένη Τετάρτη ότι η τεχνητή νοημοσύνη διέπεται από μεγάλες δυνατότητες. Όπως είχε πει αυτές μπορεί να είναι θετικές, αλλά και αρνητικές και τόνισε πως χρειάζονται μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με το CNBC, ο Musk είχε δηλώσει πως:

«Νομίζω ότι πρέπει να ρυθμίσουμε το πλαίσιο σχετικά με την ασφάλεια γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη»

Μάλιστα, πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή η τεχνητή νοημοσύνη είναι από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την ανθρωπότητα.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;