ChatGpt: AI vs Πανεπιστήμιο
Μέσα σε δύο μήνες το ChatGpt εκτοξεύτηκε στην κορυφή των charts ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή όλων των εποχών.

Σίγουρα αναρωτιέσαι γιατί μιλάνε όλοι για το ChatGPT, το οποίο σήμερα είναι το μεγαλύτερο trend σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Μέσα σε μόλις δύο μήνες, το ChatGpt εκτοξεύτηκε στην κορυφή των charts ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή όλων των εποχών. Με περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε μόλις 2 μήνες σε όλο τον κόσμο (αξίζει να σημειωθεί ότι, η δημοφιλής πλατφόρμα TikTok χρειάστηκε 9 περίπου μήνες μετά το διεθνές ντεμπούτο της, ώστε να αγγίξει τους 100 εκατομμύρια χρήστες), αυτή η πρωτοποριακή εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης έχει καταπλήξει τον κόσμο με τις δυνατότητές της που ξεπερνούν την ανθρώπινη φαντασία. Από την απόκτηση πτυχίου νομικής μέχρι την έναρξη μιας συζήτησης και τη συγγραφή κειμένων για οποιοδήποτε θέμα, μερικοί υποστηρίζουν πως ανταπεξέρχεται ακόμη και… στο ρόλο του ψυχοθεραπευτή. Βέβαια, αυτή η επαναστατική τεχνολογία έχει αφήσει πολλούς ειδικούς και κυβερνήσεις να ανησυχούν για τις πιθανές επιπτώσεις της χρήσης της.

Μάλιστα, τα πανεπιστήμια της Αυστραλίας αναγκάστηκαν να αναλάβουν δράση. Σε απάντηση στους φόβους ότι οι φοιτητές χρησιμοποιούν το ChatGPT για να γράψουν εργασίες, τα μεγαλύτερα ιδρύματα έχουν εφαρμόσει κανόνες που απαγορεύουν τη χρήση λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης σε εξετάσεις και άλλες αξιολογήσεις.

«Τα πανεπιστήμιά μας έχουν αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο θα διεξάγουν αξιολογήσεις το 2023, συμπεριλαμβανομένων των εποπτευόμενων εξετάσεων… μεγαλύτερη χρήση εξετάσεων και τεστ με στυλό και χαρτί … και δοκιμές μόνο για μονάδες με χαμηλό κίνδυνο ακεραιότητας. Ο επανασχεδιασμός της αξιολόγησης είναι κρίσιμος και αυτό το έργο είναι σε εξέλιξη για τα πανεπιστήμιά μας καθώς προσπαθούμε να προλάβουμε τις εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Δρ Μάθιου Μπράουν.

Μαθητές έχουν ήδη συλληφθεί να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το ChatGPT για να αντιγράψουν και το λογισμικό έχει απαγορευτεί στα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης λόγω της πιθανότητας λογοκλοπής και του «αρνητικού αντίκτυπου στη μάθηση των μαθητών».

Παρόλα αυτά είναι εξαιρετικά δύσκολο να εμποδίσουν εντελώς τους φοιτητές να χρησιμοποιούν λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης.

Για πρώτη φορά αναφέρθηκε και στην εφαρμογή η Ε.Ε., με τον Ευρωπαίο επίτροπο εσωτερικής αγοράς, Τιερί Μπρετόν πριν λίγες ημέρες να εκφράζει την ανάγκη να επιβληθούν κανόνες εξαιτίας των κινδύνων που ελλοχεύουν από τη χρήση της εφαρμογής.

Όσον αφορά το κόστος, η χρήση του προς το παρόν είναι δωρεάν, ωστόσο, την περασμένη Πέμπτη η εταιρεία OpenAI παρουσίασε και μία συνδρομητική, πιο σταθερή και ταχύτερη υπηρεσία του ChatGPT, που στοιχίζει 20 δολάρια το μήνα και επιτρέπει στους χρήστες να δοκιμάσουν πρώτοι τα νέα χαρακτηριστικά του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης.

Το ChatGPT έχει τη δυνατότητα να αλλάξει δραστικά τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τον ψηφιακό μας κόσμο και είναι σημαντικό να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι η χρήση του είναι ασφαλής αλλά και ηθική.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2