Ιράν: Σε τριήμερο εμπάργκο των καταστημάτων καλούν οι διαδηλωτές
Σκοπός τους, η οικονομική ασφυξία του καθεστώτος

Επειτα από περίπου δυόμισι μήνες διαμαρτυριών με μεγάλο φόρο αίματος από τους πολίτες και ύστερα από τη νίκη της κατάργησης της αστυνομίας ηθών -απόφαση που χαρακτηρίζεται προσχηματική απλώς για να κατευναστούν οι διαδηλωτές, λένε οι αναλυτές-, οι ακτιβιστές του Ιράν καλούν σε νέες διαδηλώσεις, με στόχο αυτή τη φορά, όπως λέγεται, και την οικονομική ζωή της χώρας.

Έτσι, καλούν σε τριήμερο εμπάργκο των ιρανικών καταστημάτων και των υπαίθριων αγορών, ώστε να επέλθει οικονομική «ασφυξία» στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, αφού το χρήμα δεν θα κυκλοφορεί.

Ιράν

Απ’ ό,τι φαίνεται πάντως, οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν με κάθε προσφερόμενο μέσο, τιμώντας και την αδικοχαμένη Μαχσά Αμινί, το σύμβολο της εξέγερσης της μαντίλας, αλλά και απαιτώντας τις αυτονόητες ελευθερίας των πολιτών από την ισλαμική δημοκρατία της Τεχεράνης. Μέχρι στιγμής, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 440 διαδηλωτές, ενώ χιλιάδες έχουν συλληφθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η κατάργηση της αστυνομίας ηθών, που περιπολεί από το 2006 με σκοπό τη διάδωση της «κουλτούρας της σεμνότητας και του χιτζάμπ», δεν φαίνεται να ηρεμεί τα πνεύματα, αφού θεωρείται από τους διαδηλωτές ότι έγινε για να ανακόψει την πορεία της διαμαρτυρίας που παίρνει μορφή κύματος.

Το Σώμα αυτό πάντως είχε ιδρύσει ο υπερσυντηρητικός πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και είναι γνωστή με το όνομα Γαστ-ε-Ερσάντ και οι περιπολίες της γίνονται με τα περιβόητα βαν που μταφέρουν άνδρες με πράσινες στολές και γυναίκες με μαύρο τσαντόρ, οι οποίοι επιβάλλουν τον νόμο και την τάξη της ισλαμικής δημοκρατίας.

Πηγή: kathimerini.gr

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;