Άκης Τσελέντης: «Δεν μπορούμε να πούμε εάν ο σεισμός των 5 ρίχτερ ήταν ο κύριος»
Όσα είπε ο Άκης Τσελέντης στην «Κοινωνία Ώρα Mega» για τη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων δύο ημερών στην Εύβοια.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης μίλησε σήμερα Τετάρτη (30/11) στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για  τους σεισμούς που εκδηλώνονται στην περιοχή της Εύβοιας τις τελευταίες δύο ημέρες.

Ο κ. Τσελέντης επιβεβαίωσε τη σεισμική δραστηριότητα που είχε αρχίσει να εκδηλώνεται στην περιοχή από τις 25 Οκτωβρίου, αλλά ο ίδιος θέλησε να τονίσει πως πρόκειται για μία από τις πιο αντισεισμικές περιοχές της χώρας.

«Η δικιά μου εκτίμηση είναι πως πρέπει για τι επόμενες μέρες οι κάτοικοι να αποφεύγουν τα πέτρινα σπίτια, ιδίως αυτά που έχουν κάποιες ρωγμές», είπε αρχικά ο ίδιος μιλώντας για την περιοχή της Εύβοιας.

«Το δυναμικό αυτής της περιοχής είναι σπάνιο να είναι πάνω από τα 5 ρίχτερ. Με τις νέες εξελίξεις πρέπει να περιμένουμε 2-3 ημέρες για να ξέρουμε εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Οι μετασεισμοί ωστόσο δείχνουν πως το ρήγμα είναι μικρό», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο βάσει και των νέων μηχανημάτων που διαθέτουν οι επιστήμονες, να υπάρξει κάποια προειδοποίηση στην περίπτωση κάποιας περίεργης ένδειξης, ο κ. Τσελέντης απάντησε:

«Η φιλοσοφία μου είναι πάντα να αφήνω έμμεσα κάποιες ενδείξεις στον κόσμο, όπως και χθες είπα πως χρειάζεται προσοχή τα επόμενα χρόνια, γιατί η περιοχή μαζεύει ενέργεια…έχει να κάνει σεισμό εκεί 40 χρόνια, αυτό σημαίνει πως κάποια στιγμή θα κάνει».

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;