IMDB: Τα δέκα τηλεοπτικά show με την υψηλότερη βαθμολογία αυτή τη στιγμή
Οι καλύτερες σειρές και σειρές ντοκιμαντέρ σύμφωνα με τη βαθμολογία του IMDB.

Το IMDB είναι η πιο γνωστή πλατφόρμα για ταινίες, σειρές και γενικώς πράγματα που αφορούν τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Άλλωστε, σε παγκόσμια κλίμακα το IMDb αποτελεί μία πλατφόρμα που συμβουλεύονται καθημερινά χιλιάδες υποψήφιοι θεατές.

Εκεί, βρίσκουν και δημιουργούν λίστες με ταινίες και σειρές, βαθμολογούν τα αγαπημένα τους τηλεοπτικά και κινηματογραφικά projects και βρίσκουν ενδεχομένως ποια θα είναι η επόμενη επιλογή τους.

Μερικές σειρές, που θεωρούνται έτσι κι αλλιώς all time classic, έχουν βαθμολογηθεί από τους χρήστες του IMDB με πολύ υψηλές βαθμολογίες καταλαμβάνοντας υψηλές θέσεις και διαμορφώνοντας ουσιαστικά τη λίστα με τα top 10 του IMDB. Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα καλύτερα TV show, δηλαδή τηλεοπτικά show, αποτελώντας μία διευρυμένη λίστα από την οποία εξαιρούνται οι ταινίες, αλλά δεν εξαιρούνται τα ντοκιμαντέρ που έχουν κυκλοφορήσει στην τηλεόραση σε σειρές με επεισόδια.

Φυσικά, υπάρχει ξεχωριστή λίστα που περιλαμβάνει αποκλειστικά τηλεοπτικές σειρές, αλλά εδώ πέρα θα δούμε το top 10 των τηλεοπτικών show, το οποίο περιλαμβάνει σειρές και σειρές ντοκιμαντέρ.

10. Sopranos (1999) – 9,2

Υπόθεση: Η σειρά διηγείται την ιστορία μιας οικογένειας στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ. Ο πατέρας, Τόνι Σοπράνο, ανήκει σε μια οργάνωση της μαφίας και είναι ο «Κάπο», το αφεντικό. Ο Τόνι έχει ψυχολογικά προβλήματα και επισκέπτεται μια Ιταλοαμερικάνα ψυχίατρο. Σε όλη τη διάρκεια της σειράς ισορροπεί ανάμεσα στη δουλειά και στην οικογένεια, προσπαθώντας ταυτόχρονα να είναι καλός σύζυγος, πατέρας, σκληρό αφεντικό και ευαίσθητος ασθενής.

9. Cosmos: A Spacetime Odyssey (2014) –  9,2

Υπόθεση: Το «Cosmos: A Spacetime Odyssey» αποτελεί μία σειρά ντοκιμαντέτ που παρουσιάζει ο αστροφυσικός και συγγραφέας Neil deGrasse Tyson, ο οποίος μαζί με τηλεθεατές από όλο τον πλανήτη θα διερευνήσουν πώς ο άνθρωπος ανακάλυψε τους νόμους της φύσης και βρήκε τις συντεταγμένες του στο χώρο και το χρόνο. Θα φέρει στη επιφάνεια ανείπωτες μέχρι τώρα ιστορίες αναζήτησης της γνώσης και θα μεταφέρει τους θεατές σε νέους κόσμους, σε όλο το σύμπαν από την πιο μεγαλοπρεπή οπτική κλίμακα του κόσμου. Στο “Cosmos: A Spacetime Odyssey” θα ανακαλύψουμε νέους τρόπους επιστημονικής αφήγησης που θα μας κάνουν να αποκαλύψουμε το μεγαλείο του σύμπαντος μέσα από μια πρωτόγνωρη και διαδραστική εμπειρία.


8. Άβαταρ: Ο τελευταίος μαχητής του ανέμου (2005) – 9,2

Υπόθεση: Το «Άβαταρ» είναι μια περιπέτεια κόμικ που διαδραματίζεται σε έναν φανταστικό ασιατικό κόσμο, χωρισμένο σε 4 έθνη-φυσικά στοιχεία (το έθνος της Φωτιάς, το έθνος του Νερού, το έθνος της Γης και οι νομάδες του Αέρα). Αυτή η επική ιστορία ακολουθεί το ταξίδι του 12χρονου Aang, ενός διστακτικού ήρωα, που πρέπει να χριστεί ηγέτης σε κάθε ένα από τα τέσσερα στοιχεία, για να ηγηθεί στη μάχη ενάντια στο εχθρικό έθνος της Φωτιάς και να αποκαταστήσει την ισορροπία στον διασπασμένο από τον πόλεμο κόσμο του.

7. Blue Planet II (2017) – 9,2

Υπόθεση: Το Blue Planet II, με αφηγητή τον Sir David Attenborough, αποτελείται από επτά επεισόδια με σπάνια πλάνα και υλικό που δεν έχουμε ξαναδεί, από τον μυστικό κόσμο των ωκεανών. Οι τηλεθεατές θα έρθουν σε επαφή με ασυνήθιστα τοπία και συναρπαστικές ιστορίες από τον υδάτινο κόσμο. Σε διάστημα τεσσάρων ετών, η ομάδα του Blue Planet II πραγματοποίησε 125 αποστολές, σε 39 χώρες, παίρνοντας πλάνα από κάθε ωκεανό, και έχοντας περάσει πάνω από 6.000 ώρες στον βυθό, ώστε να μας φέρει πιο κοντά στις ζωές κάποιων από τα πιο ενδιαφέροντα θαλάσσια πλάσματα.

6. The Wire (2002) – 9,3

Υπόθεση:  Το «The Wire» είναι τοποθετημένο στη Βαλτιμόρη ακολουθώντας τόσο στην εποχή του όσο και γενικώς ένα πρωτότυπο σύστημα αφήγησης. Η σειρά εστιάζει στην σχέση των πολιτών και των εγκληματιών με την επιβολή του νόμου. Ο κάθε κύκλος εξετάζει αυτό το θέμα από μια διαφορετική οπτική γωνία: το εμπόριο ναρκωτικών, το σύστημα του λιμανιού και τους λιμενεργάτες, την διεφθαρμένη κυβέρνηση της πόλης, το σύστημα εκπαίδευσης στην πόλη και την δημοσιογραφία στον πρώτο, τον δεύτερο, τον τρίτο, τον τέταρτο και τον πέμπτο κύκλο αντίστοιχα. Επίσης, επεκτείνει τα storylines και τα story arcs των χαρακτήρων από τους προηγούμενους κύκλους. Οι χαρακτήρες είναι πάρα πολλοί και τους υποδύονται κυρίως άγνωστοι (την περίοδο που εμφανίστηκαν στην σειρά) ηθοποιοί ή πραγματικοί εγκληματίες, πολιτικοί, αστυνομικοί ή απλοί πολίτες από την Βαλτιμόρη.

5. Τσέρνομπιλ (2019) – 9,3

Υπόθεση: Η σειρά δραματοποιεί την αληθινή ιστορία μιας από τις χειρότερες ανθρωπογενείς καταστροφές στην ιστορία. Η μίνι σειρά του HBO, που αποτελείται από 5 επεισόδια, επικεντρώνεται στο ατύχημα του πυρηνικού σταθμού που σημειώθηκε στην Ουκρανική ΣΣΔ (Σοβιετική Ένωση) τον Απρίλιο του 1986, αποκαλύπτοντας πώς και γιατί συνέβη και αναφέροντας τις ιστορίες εκείνων των ανθρώπων που βοήθησαν και πέθαναν στην αντιμετώπιση της καταστροφής, καθώς και τις προσπάθειες συγκάλυψης από τη σοβιετική κυβέρνηση.

Η σειρά βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις αναμνήσεις των κατοίκων του Πρίπιατ, όπως μεταφέρθηκαν στο βιβλίο Φωνές από το Τσερνόμπιλ της βραβευμένης με Νόμπελ Λευκορωσίδας Σβετλάνα Αλεξίεβιτς.


4. Band of Brothers (2001) – 9,4

Υπόθεση:  Το Band of Brothers είναι τηλεοπτική μίνι σειρά του 2001 που αποτελείται από δέκα επεισόδιο. Έχει ως θέμα της το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο, που έχει γραφτεί από τον ιστορικό και βιογράφο Στέφεν Άμπροουζ. Την παραγωγή ανέλαβαν ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο Τομ Χανκς, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί στην ταινία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου «Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν (1998)».

Η αφήγηση της σειράς επικεντρώνεται στις εμπειρίες του Λόχου E (“Λόχος Easy”) του 2ου Τάγματος του 506ου Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών Πεζικού εκχωρούμενο στην 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία του Στρατού των ΗΠΑ με τα γεγονότα που απεικονίζονται να βασίζονται σε έρευνα του Άμπροουζ και καταγεγραμμένες συνεντεύξεις με βετεράνους του Λόχου Easy. Η σειρά καλύπτει τη βασική εκπαίδευση του Easy στην Τοκόα, τις Αμερικανικές αερομεταφερόμενες αποβιβάσεις στην Νορμανδία, την Επιχείρηση Μάρκετ Γκάρντεν, την Μάχη της Μπαστόν και τη συνέχεια μέχρι το τέλος του πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της κατάληψης του Kehlsteinhaus.

3. Planet Earth (2006) – 9,4

Υπόθεση: H Σειρά Planet Earth Ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τη μαγεία του πλανήτη μας, όπως κανείς δεν την έχει αντικρίσει ποτέ. Τέσσερα χρόνια γυρισμάτων και με προϋπολογισμό πέρα από κάθε φαντασία, το Planet Earth, ξεπέρασε τα όρια οποιουδήποτε συμβατικού ντοκιμαντέρ. Γυρισμένο αποκλειστικά σε High Definition, με επαναστατικές ταχύτατες κάμερες και εναέριες λήψεις, η σειρά καταφέρνει να αιχμαλωτίσει τις καταπληκτικότερες εικόνες. Μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει μοναδική δράση, δύσβατες περιοχές, και μοναδικές στιγμές από τη ζωή των πιο άγριων και ασύλληπτων πλασμάτων του πλανήτη. Από τις πιο ψηλές βουνοκορφές μέχρι τα πιο βαθιά ποτάμια, το Planet Earth, σας ταξιδεύει μέσα από τις εναλλαγές των εποχών και των τόπων στον καθημερινό αγώνα της Γης για την Επιβίωση. Θα συγκλονιστείτε από την ομορφιά του Πλανήτη Γη.

2. Breaking Bad (2008) – 9,4

Υπόθεση: Η υπόθεση του Breaking Bad περιστρέφεται γύρω από τον Γουόλτερ Γουάιτ, ένα δάσκαλο χημείας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο οποίος αντιμετωπίζει πολλά οικογενειακά προβλήματα. Όταν ο Γουάιτ διαγιγνώσκεται με τελικό καρκίνο πνευμόνων, καταρρέει και αποφασίζει να προσανατολιστεί στον κόσμο του εγκλήματος, με το να παράγει και να πουλάει μεθαμφεταμίνη με τον πρώην μαθητή του Τζέσι Πίνκμαν με την επιθυμία να εξασφαλίσει το οικονομικό μέλλον της οικογενείας του.

1. Planet Earth II (2016) – 9,4

Υπόθεση: Το «Planet Earth II» είναι ένα βρετανικό ντοκιμαντέρ του 2016 για τη φύση. Πρόκειται για την τηλεοπτική συνέχεια της σειράς του BBC «Planet Earth», η οποία προβλήθηκε μια δεκαετία νωρίτερα, το 2006. Η σειρά παρουσιάζεται και με αφηγητή τον Sir David Attenborough.

Το 2006 το BBC παρουσίασε το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Planet Earth», το οποίο βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας, και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο. Το 2016 το BBC παρουσίασε το Planet Earth II σε αφήγηση του Sir David Attenborough, το οποίο αποκαλύπτει τον πλανήτη μας από μια εντελώς νέα οπτική ματιά, αξιοποιώντας την σημαντική πρόοδο που έγινε τόσο στην τεχνολογία κινηματογράφησης, όσο και στην κατανόηση του φυσικού μας περιβάλλοντος. Χαρακτηριστικό είναι πως η σκηνή «ιγκουάνα εναντίον φίδια» από το Planet Earth II είναι μία από τις μεγαλύτερες στιγμές της τηλεόρασης.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1