Το πρώτο τεύχος του κόμικ του «Star Trek» πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ σε δημοπρασία
Το πρώτο τεύχος του «Star Trek», που κυκλοφόρησε το 1967, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι ενός απίστευτου ποσού!

Το πρώτο τεύχος κόμικς του «Star Trek», το οποίο έβγαλε η Gold Key το 1967, πουλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία έναντι $46.500.

Το εν λόγω αντίγραφο είναι ένα από τα πέντε που κυκλοφορούν αυτήν την στιγμή στον κόσμο και του έχει δοθεί βαθμός συλλεκτικότητας (CGC) 9,6. Το προηγούμενο αντικείμενο που είχε αυτόν τον βαθμό συλλεκτικότητας είχε πουληθεί το 2021 έναντι $20.400, δηλαδή λιγότερο από τα διπλάσια λεφτά με τα οποία πουλήθηκε το πρώτο τεύχος του «Star Trek».

Η Gold Key εξέδωσε 61 τεύχη συνολικά από τη δημοφιλή σειρά και είχε σχεδιάσει ένα ακόμα, το οποίο, όμως, δεν είδε ποτέ τα ράφια των καταστημάτων. Η σειρά κόμικ, που βασίστηκε στην επιτυχημένη sci-fi σειρά του  Gene Roddenberry, κυκλοφόρησε από το 1967 μέχρι και το 1979 και, αρχικά, στις σελίδες του φιλοξενήθηκαν οι βασικοί χαρακτήρες σε ξεχωριστές περιπέτειες. Στα εν λόγω κόμικ, όλα τα μέλη του πληρώματος, πέρα από τον Spock, φορούσαν λαχανί φόρμες με το διαστημόπλοιο να μπορεί να προσγειωθεί σε πλανήτες. Μάλιστα, ο Spock ήταν πιο συναισθηματικός από αυτόν στην σειρά.

Μετέπειτα τεύχη και ιστορίες, ωστόσο, άλλαξαν και αποτελούσαν συνέχειες επεισοδίων της σειράς «Star Trek», όπως τα «The City on the Edge of Forever», «Metamorphosis» και «I, Mudd». Η σειρά κόμικ είχε γραφτεί από τους George Kashdan, Arnold Drake και Len Wein και είχαν σχεδιαστεί από τον Alberto Giolitti.

Πρέπει να αναφερθεί πως ο Giolitti δεν είχε δει ποτέ τα επεισόδια της σειράς και είχε μόνο φωτογραφίες ως αναφορά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι χαρακτήρες στα πρώτα τεύχη να ήταν λίγο διαφορετικοί από τους ηθοποιούς που τους ενσάρκωναν στη σειρά.

Στη συνέχεια, κυκλοφόρησαν και άλλα κόμικς που βασίστηκαν στη σειρά «Star Trek», όπως αυτά που κυκλοφόρησαν μέσω της Marvel (1980-82), ενώ μετά είδαμε να κυκλοφορούν μέσα από τη DC (1984-96) και επέστρεψαν ξανά στην Marvel (1996-98). Από το 2011, η IDW Publishing είναι αυτή που έχει αναλάβει να βγάζει τα καινούρια κόμικς της σειράς

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;