Power Pass 2: Πληρώνεται το επίδομα ρεύματος - Πόσα χρήματα θα πάρουν οι δικαιούχοι
Καθυστέρηση στις καταβολές των χρημάτων - Πότε θα γίνει η δεύτερη πληρωμή του Power Pass Ιουνίου

Αρχές Σεπτεμβρίου 2022 το αργότερο είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει η δεύτερη πληρωμή του Power Pass Ιουνίου.

Παρόλα αυτά, παρατηρείται καθυστέρηση και οι δικαιούχοι δεν έχουν δει ακόμα τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Σύμφωνα, ωστόσο, με νεότερες πληροφορίες, η πληρωμή αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, οπότε και αναμένονται τα ποσά που θα πιστωθούν αυτή τη φορά. Στην πρώτη πληρωμή, οι περισσότεροι πήραν πολλά λιγότερα από το «έως 600 ευρώ» που είχε εξαγγελθεί από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, μεσοσταθμιστικά τότε το επίδομα ρεύματος κινήθηκε από 100 έως 150 ευρώ για το εξάμηνο Δεκέμβριος 2021-Μάιος 2022. Για τον Ιούνιο ισχύουν όσα ίσχυσαν το καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει ότι τα νέα ποσά θα διαμορφωθούν από 18 έως 600 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα, ούτε για τα στοιχεία του λογαριασμού του Ιουνίου, αφού αυτά θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας. Θα επανυπολογιστεί το σύνολο της κρατικής ενίσχυσης έως τις 30 Ιουνίου και το επιπλέον ποσό θα μπει στον τραπεζικό λογαριασμό που είχατε δηλώσει στο vouchers.gov.gr.

Σημειώστε ότι το ποσό που θα δείτε στον τραπεζικό σας λογαριασμό αναμένεται να είναι ακόμα μικρότερο από ότι προηγουμένως και οι «τυχεροί» των 600 ευρώ -οι οποίοι ήταν άτυχοι γιατί πλήρωσαν ρήτρα αναπροσαρμογής κάποιων χιλιάδων ευρώ – θα είναι ακόμα λιγότεροι.

Power Pass: Τι πρέπει να σημειώσετε

  • Δεν χρειάζεται νέα αίτηση: Θα πληρωθούν όσοι και την πρώτη φορά.
  • Με απλά λόγια, βγαίνουν εκτός πληρωμής όσοι έχασαν την αίτηση εντός της προθεσμίας και όσοι δεν πληρώθηκαν τον Ιούλιο.

Power Pass: Τι αλλάζει στην επιδότηση ρεύματος

Όπως γράψαμε και τις προάλλες, εντός της εβδομάδας ανακοινώνονται τα κλιμάκια της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, με τα οποία θα εφαρμοστούν και οι νέες επιδοτήσεις από την 1η Οκτωβρίου 2022.

Ουσιαστικά, παύει η οριζόντια επιδότηση για το σύνολο της κατανάλωσης που ισχύει τώρα και στο εξής θα είναι κλιμακούμενη, αντιστρόφως ανάλογα με την κατανάλωση. Δηλαδή, όσο πιο χαμηλή θα είναι η κατανάλωση, τόσο υψηλότερη η επιδότηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, υψηλότερη επιδότηση θα έχουν όσοι είναι στην πρώτη κλίμακα και καταναλώνουν έως 300 κιλοβατώρες, ενώ μικρότερη επιδότηση θα έχει η 2η και η 3η κλίμακα.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Σε εθνικό επίπεδο θέτουμε σε εφαρμογή ένα σχέδιο στήριξης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω της εξουδετέρωσης της ρήτρας αναπροσαρμογής αλλά και της ανακύκλωσης των υπερκερδών των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας».

To νέο πλαίσιο ενίσχυσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που θα υιοθετηθεί από τον Οκτώβρη, θα αντικαταστήσει την οριζόντια επιδότηση για το σύνολο της κατανάλωσης, όπως αυτή εφαρμόστηκε τους τελευταίους μήνες.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Yπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας«από τον Ιούνιο και μετά επιδοτούμε οριζόντια τους λογαριασμούς ρεύματος. Θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε όλους τους λογαριασμούς, όλες τις μηνιαίες καταναλώσεις και όλα τα σπίτια με μία διαφορά: Θα υπάρξουν κλίμακες».

«Όσο πιο χαμηλή κατανάλωση έχει κάποιος, θα έχει μεγαλύτερη επιδότηση. Ακόμα και αυτός που έχει υψηλή κατανάλωση, εάν καταφέρει να μειώσει κατά 15% την κατανάλωση ενέργειας, θα επιδοτηθεί επιπλέον», εξήγησε.

«Αυτό είναι εφικτό γιατί ο ΔΕΔΔΗΕ έχει συγκριτικά στοιχεία και έτσι θα μπορούμε να συγκρίνουμε την φετινή με την περσινή περίοδο», σημείωσε ο Υπουργός, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις στο τέλος του μήνα.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στην επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος, και κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο και στο φυσικό αέριο.

«Οι λογαριασμοί ρεύματος επιδοτούνται πάνω στους λογαριασμούς ρεύματος. Με έναν τρόπο που εκεί απορροφούμε το 94%. Στο φυσικό αέριο δεν μπορούμε να απορροφήσουμε το ίδιο ποσοστό. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο τέλος του μήνα», τόνισε.

Power Pass: Πώς θα πάρετε μεγαλύτερη επιδότηση/έκπτωση

Σύμφωνα με το εν λόγω μοντέλο, για να διεκδικήσει κάποιος μεγαλύτερη έκπτωση – επιδότηση στο ρεύμα, θα πρέπει να έχει χαμηλότερη κατανάλωση.

Τη μέγιστη επιδότηση δηλαδή θα λάβει ένα νοικοκυριό που βρίσκεται στην πρώτη κλίμακα της κατανάλωσης και ταυτόχρονα μειώνει την κατανάλωσή του σε σχέση με πέρυσι.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
31'
1 - 0
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
30'
0 - 0
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
80 - 69
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 3 
 17 
 0 
 3 
 5