Έξοδος στην Αθήνα: 9 events που αξίζει να επισκεφθείς το πρώτο ΣΚ του Σεπτεμβρίου (3-4/9)
Το φθινόπωρο μπορεί να έφτασε, όμως η διάθεσή μας παραμένει σε "υψηλά για την εποχή επίπεδα"!

Το φθινόπωρο έφτασε αλλά η διάθεσή μας παραμένει σε “υψηλά για την εποχή επίπεδα“.

Κοιτώντας τις εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου, παρατηρούμε με μεγάλη χαρά πως σε τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν αυτές του καλοκαιριού!

Με σύμμαχό μας τη δροσιά, τις καλοκαιρινές αναμνήσεις και έχοντας μπόλικη θετική ενέργεια, πάμε να δούμε τις πιο hot εκδηλώσεις για αυτό το πρώτο ΣΚ του φθινοπώρου!

✔”ΗΛΕΚΤΡΑ” του Ευριπίδη

4/9

Την ανατρεπτική Ηλέκτρα του Ευριπίδη παρουσιάζουν το καλοκαίρι 2022 οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη σε μετάφραση Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα σε περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, με την Μαρία Κίτσου και τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο στους ρόλους της Ηλέκτρας και του Ορέστη αντίστοιχα. Στον ρόλο του Παιδαγωγού ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Η Ηλέκτρα του Ευριπίδη είναι ένα πρωτοποριακό και αμφιλεγόμενο έργο, γέννημα μιας εποχής όπου όλες οι βεβαιότητες έχουν γίνει αβεβαιότητες. Ο ποιητής δεν διστάζει να παρουσιάσει επί σκηνής τη δική του εκδοχή του μύθου, με τους ήρωές του σε έναν κόσμο ρεαλιστικής καθημερινότητας να θέτουν επιτακτικά ζητήματα πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της δικαιοσύνης, της ηθικής σύγκρουσης, του πάθους. Μια noir εκδοχή του μύθου, μια τραγωδία εκδίκησης αλλά ταυτόχρονα ένα έργο βαθιά, συγκλονιστικά ανθρώπινο.

Όταν η Ηλέκτρα παρουσιάζεται το 413 π.Χ. η Αθήνα είναι κλονισμένη από τον μακρόχρονο Πόλεμο· σε λίγους μήνες θα έρθει και η οδυνηρή και ταπεινωτική ήττα στη Σικελική Εκστρατεία. Η Ηλέκτρα του Ευριπίδη, πρόδρομος των μεγάλων κειμένων του ελισαβετιανού θεάτρου και απαρχή του ψυχολογικού θεάτρου, βρίσκεται σε ένα επισφαλές σημείο σύγκλισης: εκεί που θεοί και άνθρωποι πρέπει να αναθεωρήσουν τον κόσμο τους σε μια εποχή αμφιβολίας και απομυθοποίησης.

Η Ηλέκτρα ζει στο περιθώριο της πόλης και της ζωής, σε έναν ταπεινωτικό γάμο που της επέβαλαν. Ο Ορέστης, επικηρυγμένος από το Παλάτι, έρχεται για να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του και τα δεινά του ίδιου και της αδελφής του, οδηγημένος από τον χρησμό του Απόλλωνα. Τα δύο αδέλφια βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους για να αποκαταστήσουν την τάξη και να αποδώσουν, όπως πιστεύουν, δικαιοσύνη. Η σκοτεινή προσμονή της εκδίκησης και το χρέος που οδηγεί στη μητροκτονία θα γεννήσουν τη φρίκη και όχι τη λύτρωση. Για πρώτη φορά στον Ευριπίδη, ο φόνος διερευνάται σε σχέση με τις ψυχολογικές του συνέπειες. Η αναμέτρηση με το παράδοξο της ύπαρξης, τα θυελλώδη συναισθήματα, η ανατομία του ψυχισμού των ηρώων και τα καίρια και διαχρονικά διλήμματα καθιστούν την Ηλέκτρα έργο μοναδικά ανατρεπτικό και σύγχρονο.

Δείτε περισσότερα εδώ!

✔ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ του Αριστοφάνη

3-4/9

Ένα από τα τρία έργα γυναικών του ποιητή, μαζί με τις Εκκλησιάζουσες και τη Λυσιστράτη. Μία προσπάθεια του Αριστοφάνη να παρωδήσει τον μεγάλο Ευριπίδη, με βάση την συμπεριφορά των Αθηναίων γυναικών στην διάρκεια μιας μεγάλης μυστικιστικής γιορτής αποκλειστικά γυναικείας, τα Θεσμοφόρια.

Κατάθεση πολιτική και άκρως κωμική ταυτόχρονα.

Ο Αριστοφανικός λόγος, πάντα επίκαιρος και ηθογραφικός, μας θυμίζει ότι, ενώ έχουμε προοδεύσει σε διάφορους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, ως κοινωνικά και πολιτικά όντα υστερούμε ακόμα και σήμερα και αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας στο σημαντικό κείμενο του.

Σκηνοθετικό σημείωμα:

Θεσμοφοριάζουσες 2022: Σε καιρούς που δοκιμάζεται η δημοκρατία και κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή, ανθίζει η δημιουργικότητα των μεγάλων ποιητών. Η Αθήνα του τέλους του 5ου αιώνα π.Χ. βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Μέσα από την «θέση» και τις «θέσεις» των γυναικών, με αφορμή μία γιορτή – τα Θεσμοφόρια – και καυτηριάζοντας την προκλητική στάση ανδρών, διανοουμένων και πολιτικολογούντων, με όχημα τις δραματουργικές παραξενιές του μεγάλου Ευριπίδη, ο εξίσου μεγάλος Αριστοφάνης μας αποκαλύπτει τα προτερήματα και τις αδυναμίες των προγόνων μας, που δεν διαφέρουν και πολύ από τις σημερινές.

Όλα αυτά βέβαια, μέσα από την κωμική του καρδιά και διάθεση. Άλλωστε, το γέλιο είναι η μεγάλη παρηγοριά του λαού και οι μεγάλοι κωμικοί ποιητές είναι γνήσια λαϊκοί. Δηλαδή, μας κάνουν να θυμόμαστε και να ονειρευόμαστε ταυτόχρονα. Οι ψευτολαϊκοί απλώς κολακεύουν τις ευτελείς μας συνήθειες. (Γιάννης Μπέζος)

Δείτε περισσότερα εδώ!

✔”Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα”

3/9

Η θρυλική και πιο επιτυχημένη παράσταση των τελευταίων ετών «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», η οποία φέτος σημείωσε και μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία ανά την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη.

Το δίδυμο των επιτυχιών, Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, έγραψε την ξεκαρδιστική κωμωδία το 2008 και από τότε παιζόταν συνεχώς έως το 2012.

Η προσπάθεια των μεταναστών να ενταχτούν στην ελληνική κοινωνία μέσω μεικτών γάμων γίνεται το κεντρικό θέμα στην κωμωδία. Το συγγραφικό δίδυμο καυτηριάζει με το μοναδικό και εμπνευσμένο τρόπο του τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά πρότυπα των σύγχρονων Ελλήνων, ώστε ο καταξιωμένος κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, το έχει κατατάξει δίπλα στους μεγάλους της ελληνικής κωμωδίας, Αλέκο Σακελλάριο – Χρήστο Γιαννακόπουλο, Νίκο Τσιφόρο – Πολύβιο Βασιλειάδη, και Κώστα Πρετεντέρη – Ασημάκη Γιαλαμά.

Το έργο:

Η Πένη και ο Λυκούργος είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι το οποίο ζει σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας. Έχουν αποκτήσει μια κόρη, τη Λίζα, η οποία σπουδάζει στο Λονδίνο. Όλα τους τα προβλήματα μοιάζουν να είναι λυμένα ζώντας στο περιβάλλον της νεοπλουτίστικης πολυτέλειας και το όνειρό τους είναι ένα: να δουν την μοναχοκόρη τους αποκατεστημένη με έναν καλό γαμπρό! Σχεδόν δίπλα από το σπίτι τους μένει η Πωλίνα, η αδερφή της Πένης και ο άντρας της, ο Βασίλης, σε αντίστοιχα εύπορο περιβάλλον. Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, η Λίζα έρχεται από το Λονδίνο με το αγόρι της, ένα νεαρό φοιτητή, τον Άλφερντ, τον οποίο γνώρισε στο Λονδίνο. Οι γονείς της Λίζας αλλά και οι θείοι της ενθουσιάζονται όταν γνωρίζουν τον όμορφο και ευγενικό νεαρό. Γρήγορα, όμως, θα πέσουν από τα σύννεφα όταν θα μάθουν ότι ο Άλφερντ δεν είναι Άγγλος, αλλά Αλβανός!

Δείτε εδώ περισσότερα!

✔MAMMA MIA!

3-4/9

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ που έχουν λατρέψει εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, για την ίδια την παράσταση, αλλά και για τα αγαπημένα τραγούδια του και έχει αναδειχτεί παγκοσμίως ως το πιο διασκεδαστικό feel good μιούζικαλ όλων των εποχών, έρχεται φέτος το καλοκαίρι, σε απόδοση κειμένου, στίχων και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου, στο CITY GARDEN FESTIVAL, που μεταμορφώνεται σε μια όμορφη καλοκαιρινή πλατεία ενός ελληνικού νησιώτικου χωριού, για να υποδεχτεί το κοινό!!

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Donna Sheridan θα ερμηνεύσει η Νάντια Κοντογεώργη. Μαζί της στο ρόλο του Sam Carmichael θα δούμε τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, την πρωτοεμφανιζόμενη στο μιούζικαλ Αφροδίτη Λιάντου στο ρόλο της Sophie Sheridan, τον Γιώργο Χρανιώτη στο ρόλο του Bill Austin, τον Ιβαν Σβιτάιλο στο ρόλο του Harry Bright, την Ντορέττα Παπαδημητρίου στο ρόλο της Tanya, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου στο ρόλο της Rosie και τους Ίαν Στρατή – Νίκο Κύρτσο στο ρόλο του Sky.
Στην ηλιόλουστη, χαρούμενη και συγκινητική ιστορία της Catherine Johnson που εκτυλίσσεται σ’ ένα παραδεισένιο ελληνικό νησί, η κόρη της Donna, η Σοφία, ετοιμάζεται να παντρευτεί κι έχει ανάγκη να ανακαλύψει την άγνωστη ταυτότητα του πατέρα της…
Διαβάζοντας κρυφά το νεανικό ημερολόγιο της μητέρας της, καταλαβαίνει ότι έχει 3 πιθανούς μπαμπάδες τους οποίους καλεί στο γάμο της για να μάθει ποιος είναι ο αληθινός… Η συνέχεια της ιστορίας είναι συναρπαστική και επεισοδιακή, πλημμυρισμένη από τα τραγούδια και τη μουσική των ABBA!

Ο έρωτας, η χαρά, το γέλιο η φιλία και η συγκίνηση, μπλέκονται σε μια σαγηνευτική ιστορία που, μέσα από τους στίχους και τη διαχρονική μουσική των ABBA, που ξεσηκώνει τους θεατές σε ένα μοναδικό καλοκαιρινό πάρτυ!

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες!

✔Barcelona Gipsy BalKan Orchestra (BGKO)

4/9

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook

Μια «multi culti» ορχήστρα που σμίγει χώρες, κουλτούρες, λαούς και πολιτισμούς, μία μπάντα με βαλκανικές και τσιγγάνικες επιρροές, η Barcelona Gipsy balKan Orchestra.
Οι BGKO είναι μία κολεκτίβα μουσικών από όλη την Ευρώπη που με ορμητήριό τους τη Βαρκελώνη, ξυπνούν το ενδιαφέρον του κοινού για τις παραδοσιακές μουσικές των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και των Μεσογειακών ακτών, μέσω των αυθεντικών διασκευών τους.

Δείτε εδώ περισσότερα για την εκδήλωση!

✔50ό Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

3-4/9

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook

Ο «Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου» διοργανώνει στο Ζάππειο το «50ο Φεστιβάλ Βιβλίου» με αφιερώματα:
1. Η Μικρασιατική Καταστροφή ως στοιχείο ταυτότητας στην Ελλάδα του σήμερα
2. Διαφορετικότητα και Ρατσισμός
3. Ιάκωβος Καμπανέλης

Δείτε εδώ περισσότερα!

✔FUNDRACAR – REGGAE/PUNK/ROCK/FUNK ΣΥΝΑΥΛΙΑ, Support Act: Dog in Style

3/9

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook

Reggae, Punk, Rock, αλλά και Funk! Με μια λέξη FUNDRACAR!!! Η μοναδική μπάντα, της οποίας το υλικό δεν μπορεί να καταταχθεί σε κάποιο συγκεκριμένο είδος μουσικής! Ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσο, ηλεκτρονικά synths και human beatbox. Κι όλα αυτά, με βάση τον ρυθμό των Drums, ενδεδυμένα με στίχο απρόσμενο και ανατρεπτικό, δημιουργεί ένα μουσικό κράμα που σε τριπάρει ενώ ταυτόχρονα σε βάζει να σκέφτεσαι, σε διασκεδάζει ενώ ταυτόχρονα σε στραγγίζει συναισθηματικά.

Με θεράποντα ιατρό τον Μάριο (κατά κόσμο Νταβέλη) και την κολεκτίβα των τροφίμων ψυχιατρείου που τον συνοδεύουν στα Studios και τις σκηνές ολόκληρης της χώρας, οι FUNDRACAR μετρούν πλέον 13 χρόνια από το πρώτο Single και 10 χρόνια από το πρώτο Album. Έχουν εμφανιστεί ζωντανά σε κάποια από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ της χώρας, σε δράσεις και αυτο-οργανωμένα Lives, ενώ έχουν στήσει και τις δικές τους συναυλίες.

Δείτε εδώ περισσότερα!

✔Ο θυρωρός της Νύχτας

3/9

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook

Σκηνοθεσία: Λιλίανα Καβάνι

Με τους: Ντερκ Μπόγκαρντ – Σαρλότ Ράμπλινγκ – Φιλίπ Λερουά

Μέσα της δεκαετίας του ΄50, Βιέννη. Η σύζυγος ενός επιτυχημένου διευθυντή ορχήστρας, η οποία υπήρξε κρατούμενη σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, αντιλαμβάνεται ότι ο θυρωρός του ξενοδοχείου της ήταν ο προσωπικός βασανιστής της στον πόλεμο. Ωστόσο, η σχέση που είχε αναπτυχθεί μεταξύ τους υπήρξε έντονα σαδομαζοχιστική. Στο παρόν η σχέση θα αναβιώσει με τους ρόλους θύτη και θύματος να εναλλάσσονται μέχρι τελικής πτώσεως.
Μαζί με τους «Καταραμένους» του Λουκίνο Βισκόντι, ο «Θυρωρός της νύχτας» («Τhe night porter»), η εδώ και χρόνια «εξαφανισμένη» ταινία της Λιλιάνας Καβάνι, ανήκει στις πρώτες απόπειρες του ευρωπαϊκού καλλιτεχνικού κινηματογράφου να επεξεργαστεί τη σεξουαλική-σαδομαζοχιστική διάσταση του ναζισμού.

Ο Θυρωρός της Λιλιάνας Καβάνι παραμένει σημείο αναφοράς στην εξέλιξη του σινεμά, αλλά και αντικείμενο προβληματισμού της σεξουαλικής σχέσης σώματος και πολιτικής, σεξουαλικής επιθυμίας και ψυχισμού.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες!

✔Maroussi Youth Festival

3-4/9

To πρώτο Youth Festival του Δήμου Αμαρουσίου είναι γεγονός.
8 Lives
6 Street Food Canteens
Workshops
Street Market
Kiosks

Δείτε περισσότερα για το event εδώ!

✔GADJO DILO | GAZARTE ROOF STAGE

3/9

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook

Oι αγαπημένοι Gadjo Dilo πιστοί στο ραντεβού τους με το αθηναϊκό κοινό και το Roof Stage του Gazarte, συνεχίζουν να εμφανίζονται στον ίδιο χώρο που ξεκίνησαν πριν 4 χρόνια και όπως φαίνεται από την αγάπη που εισπράττουν από το κοινό, θα διασκεδάζουμε μαζί τους για πολύ ακόμα!
O ιδιαίτερος τους ήχος, ο “Manouche De Grec” όπως τον αποκαλούν και οι ίδιοι, είναι ένα πάντρεμα της μουσικής παράδοσης της gypsy jazz με τα χρώματα της ελληνικής μουσικής. Το πάθος των Gadjo Dilo παρασύρει κάθε φορά το κοινό να χορέψει και να τραγουδήσει μαζί τους. Aυτοσχεδιάζουν, πειραματίζονται και με τραγούδια μιας άλλης εποχής μας μεταφέρουν μηνύματα σύγχρονα και ελπιδοφόρα!

Σάββατο 03 & 24 Σεπτεμβρίου οι Gadjo Dilo έρχονται με gypsy jazz διάθεση και άρωμα Ελλάδας!

Δείτε λεπτομέρειες εδώ!

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;