ΑΠΘ: E-learning με τίτλο «Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο»
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες του e-learning που προσφέρει το ΑΠΘ.

Στόχος του προγράμματος

Στόχος του προγράμματος είναι η παρουσίαση και ανάλυση των νομικών ζητημάτων που αφορούν το έγκλημα που τελείται στο Διαδίκτυο και απευθύνεται σε επιστήμονες οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν εξειδίκευση στο χειρισμό τέτοιων υποθέσεων. Παρουσιάζονται οι πράξεις που τελούνται στο διαδίκτυο και στη συνέχεια αναλύονται τα ζητήματα ουσιαστικού ποινικού δικαίου. Συγκεκριμένα παρουσιάζονται τα αδικήματα στον κυβερνοχώρο τα οποία διακρίνονται σε γνήσια κυβερνοεγκλήματα, εγκλήματα κατά της σεξουαλικής ελευθερίας και ανηλικότητας, και μη γνήσια κυβερνοεγκλήματα. Ακολούθως, παρουσιάζεται η διερεύνηση του κυβερνοεγκλήματος με τεχνικές και διαδικασίες έρευνας, ανακριτικές πράξεις και εξέτασης ψηφιακών πειστηρίων, όπως και η έρευνα των ηλεκτρονικών ιχνών στο διαδίκτυο για την εύρεση των δραστών. Το σεμινάριο ολοκληρώνεται με την παρουσίαση ζητημάτων δικονομικού ποινικού δικαίου και ειδικότερα, με την αξιολόγηση των ψηφιακών αποδείξεων στο δικαστήριο και τη διεθνή συνεργασία σε υποθέσεις κυβερνοεγκλημάτων.

Αναγκαιότητα προγράμματος

Το έγκλημα αλλάζει στην ψηφιακή εποχή και για την αντιμετώπισή του χρειάζονται εξειδικευμένοι επιστήμονες, νομικοί, εγκληματολόγοι και τεχνικοί ασφαλείας υπολογιστών, με γνώσεις στην τεχνολογία και στις μεθόδους του εγκλήματος που διαπράττεται στον κυβερνοχώρο. Για το λόγο αυτό, είναι αναγκαία η εκπαίδευση που βασίζεται στα σύγχρονα δεδομένα και τις μεθόδους που αξιοποιούν οι διωκτικές αρχές και η Δικαιοσύνη.

Μαθησιακά αποτελέσματα

Ολοκληρώνοντας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να χειρίζονται υποθέσεις κυβερνοεγκλημάτων εξωδικαστικά και στο δικαστήριο και να ασχοληθεί με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο ή/και την έρευνα των εγκλημάτων στον Κυβερνοχώρο.

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νομικούς, Δικηγόρους, καθώς και σε επιστήμονες της εγκληματολογίας, της Πληροφορικής, αλλά και σε οποιονδήποτε ασχολείται ή θα ήθελε να ασχοληθεί με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο ή/και την έρευνα των εγκλημάτων στον Κυβερνοχώρο.

Κόστος συμμετοχής/Εκπτωτική πολιτική

250 ευρώ. Παρέχεται εκπτωτική πολιτική 

Έναρξη Προγράμματος: 01/09/2022
Λήξη Προγράμματος: 30/12/2022

Υποβολή αιτήσεων
Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 28/07/2022 μέχρι 25/08/2022 μόνο ηλεκτρονικά.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;