ΕΚΠΑ: E-learning με τίτλο «Street Art: Θεωρία και Πράξη»
ΕΚΠΑ: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης/ΤΕΙ και σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εισαγωγή: Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τη θεωρία και τις πρακτικές της Street Art και η παροχή των κατάλληλων θεωρητικών και τεχνικών εφοδίων για τη σύνδεσή της με την καλλιτεχνική εκπαίδευση, καθώς και την εν γένει αξιοποίησή της στην εκπαιδευτική διαδικασία ως μίας σύγχρονης παιδαγωγικής πρακτικής. Μέσα από μία συνολική θεώρηση του φαινομένου της Street Art, αναλύονται οι όροι και οι μεθοδολογικές προσεγγίσεις της και μέσα από την παράθεση μίας ολοκληρωμένης ιστορικής αναδρομής της σύγχρονης μορφής της, παρουσιάζονται σημαντικές προδρομικές εκφράσεις. Στο πλαίσιο της ένταξης της Street Art στο συνεχές της Ιστορίας της Τέχνης, εξετάζεται η σχέση της Street Art με την τέχνη, την πολιτική και την αστικοποίηση και αναδεικνύεται παράλληλα ο καθοριστικός της ρόλος στη διαμόρφωση του Σύγχρονου Οπτικού Πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη δουλειά σημαντικών Ελλήνων και ξένων Street Artists και μέσα από την τεχνοκριτική ανάλυση συγκεκριμενών έργων τους, να εξοικειωθούν με τη γλώσσα και τους κώδικες της δημιουργικής τους πρακτικής. Στη συνέχεια, με την παρουσίαση ενός πρακτικού εργαστηρίου Street Art, οι συμμετέχοντες/ουσες θα είναι σε θέση να επεξεργαστούν, να εποπτεύσουν και να υλοποιήσουν αντίστοιχες δικές τους καλλιτεχνικές δράσεις.

Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι η σε βάθος κατανόηση των αισθητικών παραμέτρων της Street Art, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ένταξη και η αξιοποίησή της σε εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης/ΤΕΙ και σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:
14/10/2022

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:
24/10/2022

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
3 Μήνες (75 ώρες)

Δίδακτρα (σε δόσεις): 281 €
Αριθμός δόσεων: 3
Ποσό δόσης: 94 €
Δίδακτρα (εφάπαξ): 264 €

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;