Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «4 Τροχοί», ένθετο «Κατοικίες», ένθετο «ΕΚΕ», «Κ»
Aυτή την Κυριακή (03/07) με την «Καθημερινή»

Στους «4Τροχούς» Ιουλίου, τρεις ξεχωριστές ιστορίες, όπου το παρελθόν δίνει τη σκυτάλη στην επόμενη μέρα της αυτοκίνησης – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Στους 4Τροχούς Ιουλίου, το παρελθόν αποτελεί πηγή έμπνευσης για το συναρπαστικό παρόν αλλά και για την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης. Οδηγούμε το εκρηκτικό, αμιγώς ηλεκτρικό Audie–tronGT μαζί με το πρώτο Audiquattro και διαπιστώνουμε το τεχνολογικό χάσμα ανάμεσα στα δύο τετρακίνητα μοντέλα, παρά τον κοινό τους χαρακτήρα.

Ακόμα, ταξιδεύουμε στο Κούνεο της Ιταλίας και οδηγούμε τη συλλεκτική KimeraEVO37, η οποία είναι εμπνευσμένη από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα GroupB της δεκαετίας του ’80.

Τέλος, συγκρίνουμε μια προ πεντηκονταετίας «200άρα» Mercedes με τον σύγχρονο απόγονό της.

Στο τεύχος Ιουλίου μπορείτε επίσης να διαβάσετε για την έκτη γενιά του OpelAstra που δοκιμάζουμε επί ελληνικού εδάφους, αλλά και για το νέο HondaCivic, το οποίο θα προσφέρεται μόνο σε υβριδική εκδοχή.

Με τον σταδιακό εξηλεκτρισμό των μοντέλων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο τηςToyota, που οδηγήσαμε στην Κοπεγχάγη. Το bZ4X ανήκει στην κατηγορία των SUV και αποτελεί τον πρώτο εκπρόσωπο από την ηλεκτρική γκάμα (beyondZero) της ιαπωνικής εταιρείας.

Αντίστοιχα, στη Ζυρίχη οδηγήσαμε το Polestar 2. Η συγκεκριμένη φίρμα αποτελεί το premium ηλεκτρικό παρακλάδι της Volvo, με το εν λόγω μοντέλο να αποδίδει 476 ίππους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, διανύουμε την εποχή με τον μεγαλύτερο τεχνολογικό πλουραλισμό που βίωσε ποτέ ο κόσμος της αυτοκίνησης…

Οι «4 Τροχοί» Ιουλίου κυκλοφορούν την Κυριακή 3 Ιουλίου μαζί με την «Καθημερινή της Κυριακής».

«ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ στη θάλασσα» – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Η Καθημερινή σε συνεργασία με τον DOMa εγκαινιάζει μια νέα σειρά συλλεκτικών εκδόσεων αρχιτεκτονικής και το πρώτο τεύχος κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 3 Ιουλίου με την Καθημερινή.

Η έκδοση ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ φιλοξενεί έργα από όλη την Ελλάδα, εστιάζοντας στη σχέση τους με το τοπίο. Το πρώτο τεύχος είναι αφιερωμένο στη θάλασσα, με σημαντικά δείγματα αρχιτεκτονικής κατοικιών από την ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα που συνδέονται με το συγκεκριμένο περιβάλλον κι ένα ιστορικό αρχείο από το 1959 έως το 1973 Ελληνικών παραθαλάσσιων κατοικιών.

Όπως αναφέρεται στην ειδική έκδοση, ο Αρχιτεκτονημένος χώρος είναι αυτός που μας κάνει να νοιώσουμε κάτι διαφορετικό, με τις αισθήσεις και με το μυαλό. Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες της έκδοσης ανακαλύπτουμε κατασκευές που ξεχωρίζουν, καθώς αντιμετωπίζουν την παραθαλάσσια διαμονή με νέους τρόπους, εισάγοντας εμπλουτισμένα νοήματα σε μια τυπική πρακτική πολλών δεκαετιών.

Μια μικρή επιλογή ανανεωτικών παραδειγμάτων που παρουσιάζονται στην έκδοση, έχουν σαν στόχο στον να δει ο αναγνώστης με ένα άλλο βλέμμα όχι μόνο την παραθαλάσσια ή την εξοχική, αλλά και τη μόνιμη κατοίκηση, και να επανεξετάσει το επίπεδο της διαβίωσης ή και τον ίδιο τον προσανατολισμό της ζωής του.

Στην συλλεκτική έκδοση «ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ Στη θάλασσα» συμμετέχουν με έργα τους οι: ΟΟΑΚ architects, en-route-architecture-, DECAArchitecture, Neiheiser Argyros, Θύμιος Παπαγιάννης και Συνεργάτες, Λυδία Ξυνογαλά/ALOS, Κωνστάντιος Δασκαλάκης & Βάνα Καρατράντα, React Architects, Ζήσης Κοτιώνης, Tense Αrchitecture Network, Μold Αrchitects, Legorreta & Legorreta Architects και Αλέξανδρος Κ. Σαμαράς και Συνεργάτες Α.Ε.

Το πρώτο τεύχος θα κυκλοφορήσει με την «Καθημερινή της Κυριακής» στις 03 Ιουλίου.

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στην εποχή των κρίσεων – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Η ειδική έκδοση της «Καθημερινής» εξετάζει τις δράσεις ΕΚΕ σε μια εποχή όπως αυτή που διανύουμε, που χαρακτηρίζεται από αλλεπάλληλες κρίσεις, από την οικονομική έως την πανδημική και τώρα την ενεργειακή. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, τα θέματα Περιβάλλοντος – Κοινωνίας – Διακυβέρνησης, γνωστά με τον όρο ESG, έρχονται στο προσκήνιο. Όχι μόνο ως μια γενική υπόσχεση ή μια ευκαιρία για επικοινωνιακή προβολή αλλά σαν απαραίτητο τμήμα της επιχειρηματικής στρατηγικής με σαφείς στόχους και -το κυριότερο- μετρήσιμα αποτελέσματα. Πλέον τα θέματα ESG ξεφεύγουν από τη σφαίρα του επιθυμητού και γίνονται αναγκαία, με μια σειρά ρυθμίσεων σε διεθνές και εθνικό επίπεδο και οι επιχειρήσεις καλούνται να υιοθετήσουν σύγχρονες πρακτικές και να ανταποκριθούν σε πραγματικές κοινωνικές απαιτήσεις.

Σε αυτή την ειδική έκδοση της «Καθημερινής» θα ανακαλύψετε τους τρόπους και τις ενέργειες των επιχειρήσεων που στοχεύουν στην συμβολή αντιμετώπισης περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διακυβερνητικών ζητημάτων.

Κυκλοφορεί την Κυριακή 3 Ιουλίου με την «Καθημερινή»

Το εσωτερικό φως της Καρολίνας Πελενδρίτου – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Με τη λάμψη δυο μεταλλίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης, τα οποία προστέθηκαν στη συλλογή των έξι Παραολυμπιακών μεταλλίων της, η Καρολίνα Πελενδρίτου συναντήθηκε με το «Κ», συζήτησε για την αθλητική της καριέρα, την καθημερινότητά της και όσα θα ήθελε να δει, αν κέρδιζε πίσω την όρασή της.

Μια χαρτογράφηση της αισιόδοξης κοινότητας των δημιουργών animation που συνεχώς μεγαλώνει, ταξιδεύει στα διεθνή φεστιβάλ, κερδίζει διακρίσεις και παράλληλα προσπαθεί να τραβήξει και το ενδιαφέρον του εγχώριου κοινού.

Το «Κ» βρέθηκε στα παρασκήνια της Μήδειας του θρυλικού Μποστ και κατέγραψε όλες τις λεπτομέρειες της παραγωγής του Εθνικού πριν από την πρεμιέρα στην Επίδαυρο.

Πώς οι επιστήμονες κατέγραψαν τη μυθική οδύσσεια τριών άγριων σκυλιών της Αφρικής που διέσχισαν τρεις χώρες και 2.100 χλμ., αψηφώντας αμέτρητους κινδύνους, μέχρι να βρουν έναν τόπο για να ζήσουν.

Ιστορίες εκπαίδευσης: Γιατί η Εσθονία έχει τα καλύτερα σχολεία; Ποιες είναι οι παιδαγωγικές τάσεις σήμερα; Τι μαθαίνουν τα παιδιά σε ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής;

Κυκλοφορούν την Κυριακή 3 Ιουλίου με την «Καθημερινή»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;