MasterChef 6 - ΤΕΛΙΚΟΣ: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού!
MasterChef 6: And the winner is..................

Η στιγμή που όλοι και όλες οι fans του MasterChef 6  περίμεναν είναι εδώ. Μετά από πολλές ομαδικές δοκιμασίες, mystery boxes, τεστ δημιουργικότητας και αρκετές δοκιμασίες τελικού, πλέον γνωρίζουμε το νικητή νικήτρια του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής που μάς συντρόφευσε πολλά βράδια από τον Ιανουάριο έως και σήμερα.

Σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουνίου, παρακολουθήσαμε το τελευταίο μέρος του αγαπημένου μαγειρικού διαγωνισμού -που ετοιμάζεται ήδη για την 7η σεζόν του- με το μεγαλύτερο μέρος του τελεικού να προβάλλεται μαγνητοσκοπημένο όπως συμβαίνει κάθε χρόνο.

Ωστόσο, όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο έτσι και στο MasterChef 6 η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε ζωντανά από το πλατό της εκπομπής με αγαπημένα πρόσωπα των δύο φιναλίστ, της Καλλιόπης και του Παναγιώτη, να δίνουν το παρών. Παράλληλα στο πλατό βρέθηκαν και οι υπόλοιποι 22 παίκτες και οι παίκτριες που διαγωνίστηκαν στο φετινό MasterChef, αλλά δεν κατάφεραν να βρίσκονται στον τελικό ως φιναλίστ. Βρέθηκαν όμως στο πλατό για να δουν από κοντά ποιος από τους δύο φιναλίστ θα είναι ο μεγάλος νικητής!

MasterChef 6 – ΤΕΛΙΚΟΣ: Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Το MasterChef 6 έκανε τη μεγάλη πρεμιέρα στις 10 Ιανουαρίου με τις οντισιόν να ξεκινούν δυναμικά. Μάλιστα από την αρχή του διαγωνισμού φάνηκε ότι φέτος οι δοκιμασίες θα είναι εξίσου δύσκολες και ο διαγωνισμός ακόμη πιο απαιτητικός.

Η Καλλιόπη, η πρώτη παίκτρια που πέρασε στον μεγάλο τελικό του MasterChef 6, είχε βρεθεί και πέρυσι στον διαγωνισμό, αλλά «κόπηκε» στις μαγειρικές δοκιμασίες όπου ηττήθηκε από τον Παναγιώτη Τζαμαλή.  Στην φετινή οντισιόν κατάφερε να πάρει δύο «ναι» από τον Πάνο Ιωαννίδη και τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, ενώ ο Σωτήρης Κοντιζάς δεν ενθουσιάστηκε με το πιάτο της στις οντισιόν και έτσι ψήφισε «όχι». Παρ’ όλα αυτά η Καλλιόπη πείσμωσε και κατάφερε να βρεθεί στον τελικό.

Όσον αφορά τον δεύτερο φιναλίστ, τον Παναγιώτη, πρώτη φορά τον είδαμε τηλεοτπικά κατά τη διάρκεια των bootcamp και των μαγειρικών μονομαχιών, όταν μαγείρεψε με αντίπαλό του τον Χριστόφορο, τον οποίο τότε έμελλε να κερδίσει. Βέβαια, στη συνέχεια ο Χριστόφορος ήταν ένας από τους παίκτες που κέρδισαν ακόμη μία ευκαιρία και έτσι, βρέθηκε να διαγωνίζεται στο MasterChef 6 «τερματίζοντας» έκτος και έχοντας γίνει πολύ καλός φίλος με τον Παναγιώτη.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια των φετινών οντισιόν τα 3 ναι έδιναν όχι μόνο το «πράσινο» φως στους παίκτες και τις παίκτριες για να περάσουν στα bootcamp αλλά και ένα πλεονέκτημα, ενώ φέτος υπήρχαν και 3 golden pin -ένα για τον κάθε κριτή- που έδιναν την ευκαιρία στον/στην κάτοχό τους να μπει απευθείας στο σπίτι του MasterChef 6 χωρίς να περάσει από audition.

Έτσι μετά τις audition και την ολοκλήρωση των bootcamp και των μαγειρικών μονομαχιών διαμορφώθηκε το τελικό top 24 των παικτών και των παικτριών που διεκδίκησαν τον τίτλο και το έπαθλο του MasterChef 6.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MasterChef GR (@masterchefgr)

Ακόμη μία αλλαγή που είδαμε στο φετινό MasterChef, αφορούσε τις ομαδικές δοκιμασίες. Συγκεκριμένα, αν και παλιότερα οι ομάδες αναδιαμορφώνονταν σε κάθε ομαδική, φέτος οι ομάδες θα έμεναν σταθερές. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως με τη βοήθεια μερικών πλεονεκτημάτων ή δεδομένων των απρόσμενων και οικειοθελών αποχωρήσεων, ορισμένες φορές οι ομάδες άλλαζαν ελαφρώς, αλλά κατά κύριο λόγο οι παίκτες και οι παίκτριες έμειναν από την αρχή ως το τέλος στις ίδιες ομάδες.

Φυσικά, οι ομάδες ήταν η μπλε και η κόκκινη, με την Καλλιόπη και τον Παναγιώτη να ανήκουν στην ίδια ομάδα. Μάλιστα, οι δυο τους βρέθηκαν υποψήφιοι προς αποχώρηση μαζί με τον Γρηγόρη, αλλά σε εκείνο το επεισόδιο ο Γρηγόρης ήταν ο παίκτης που αποχώρησε.

Ωστόσο οι αλλαγές δεν τελείωσαν εκεί, αφού φέτος οι κριτές «μοίρασαν» περισσότερα έπαθλα από το τελικό που δόθηκε σήμερα. Εκτός από το μεγάλο έπαθλο των 50.000 ευρώ που πήρε ο νικητής δόθηκε για ακόμη μία χρονιά το περιβόητο Silver Award για το οποίο διαγωνίστηκε το top 12 με τον Γιάννο να κερδίζει το Silver Award και τα 10.000 ευρώ που το «συνόδευαν».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MasterChef GR (@masterchefgr)

Μετά την απονομή του Silver Award είχαμε τις αναμενόμενες επιστροφές με ορισμένους παίκτες και παίκτριες να επιστρέφουν στο παιχνίδι. Μία από αυτές ήταν και η Ελπίδα που βρέθηκε «μία ανάσα» πριν τον τελικό, αφού «τερμάτισε» τρίτη και καταιδρωμένη.

Μετά τις επιστροφές δόθηκε, όμως, για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού το Green Award, στο οποίο διαγωνίστηκαν τα μέλη της νικήτρια ομάδας της προηγούμενης ομαδικής. Μάλιστα, ο Παναγιώτης ήταν ένας από τους τρεις φιναλίστ του Green Award, αλλά τελική ο Νικήτας που κατάφερε να «τερματίσει» τέταρτος νίκησε και κέρδισε 10.000 ευρώ του «πράσινου» βραβείου.

Και κάπως έτσι, φτάσαμε στην τελική πεντάδα που αποτελούνταν από τα εξής άτομα: τον Γιάννο που βγήκε 5ος, το Νικήτα που βγήκε 4ος και την Ελπίδα που βγήκε 3η. Από εκεί και πέρα η Καλλιόπη πέρασε πρώτη στον τελικό και τη δυάδα του τελικού συμπλήρωσε ο Παναγιώτης με τους δυο τους να «κονταροχτυπιούνται» για τη νίκη μαγειρεύοντας σε πολλές και απαιτητικές δοκιμασίες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MasterChef GR (@masterchefgr)

MasterChef 6: Οι δοκιμασίες του μεγάλου τελικού

Η πρώτη δοκιμασία του τελικού πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου ο Παναγιώτης και η Καλλιόπη είχαν τρεις ώρες είχαν στη διάθεσή τους για να αντιγράψουν όσο πιο πιστά μπορούν τα τρία πιάτα των καλεσμένων chef που ήταν ο Γιώργος Παπαζαχαρίας και τον Θάνος Φέσκος.

Έπειτα οι δύο φιναλίστ ταξίδεψαν στην Ιταλία και τη μαγευτική Τοσκάνη, προκειμένου να συνεχίσον τη διαδικασία για τον τελικό του MasterChef 6. Στη δεύτερη δοκιμασία του τελικού η Καλλιόπη και ο Παναγιώτης έπρεπε να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν ένα μενού τριών σταδίω για τον εκλεκτό καλεσμένο, Matteo Lorenzini.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MasterChef GR (@masterchefgr)

Η τρίτη δοκιμασία του τελικού πραγματοποιήθηκε επίσης στην Ιταλία με την Καλλιόπη και τον Παναγιώτη να πρέπει να αντιγράψουν 3 απαιτητικά πιάτα του καλεσμένου chef, Στέλιου Σακαλή, τα οποία μάλιστα βρίσκονται στο μενού του εστιατορίου του. Οι επίδοξοι MasterChefs είχα 2,5 ώρες για να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη δοκιμασία και αντίπαλοί τους ήταν σίγουρα η πίεση και ο χρόνος.

Η τέταρτη δοκιμασία του τελικού πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα και για αυτήν χρειάστηκε να επιστρέψουν ο Χριστόφορος, ο Γιάννος, ο Νικήτας και η Ελπίδα, δηλαδή οι παίκτες που διαμόρφωσαν την τελική εξάδα του MasterChef 6. Οι 6 παίκτες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες με αρχηγούς τους δύο φιναλίστ με την ομάδα του Παναγιώτη να κερδίζει με έναν πόντο διαφορά. Έτσι, ο Παναγιώτης πήρε το προβάδισμα και οι δύο βοηθοί του, ο Γιάννος και η Ελπίδα έφυγαν με 5.000 ευρώ έκαστος/-η. Να σημειωθεί πως αυτή ήταν και η μοναδική βαθμολογία που αποκαλύφθηκε πριν μάθουμε τον μεγάλο νικητή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MasterChef GR (@masterchefgr)

Στη συνέχεια οι δύο φιναλίστ διαγωνίστηκαν σε δύο ακόμη δοκιμασίες στο πλατό του MasterChef 6 στον καθιερωμένο κοινό πάγκο του τελικού και με την παρουσία τόσο των υπόλοιπων παικτών και παικτριών όσο και των αγαπημένων τους προσώπων. Στην πέμπτη δοκιμασία οι δύο φιναλίστ έπρεπε να σχεδιάσουν ένα τελευταίο μενού τεσσάρων σταδίων έχοντας τρεις ώρες στη διάθεσή τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MasterChef GR (@masterchefgr)

Τέλος, στην έκτη και τελευταία δοκιμασία έπρεπε να αντιγράψουν ένα πιάτο επιπέδου τριών αστεριών Michelin της guest chef Κλερ Σμιθ. Αυτή ήταν η τελευταία δοκιμασία και λίγο μετά τη βαθμολογία της guest chef και των τριών κριτών, οι κριτές, οι φιναλίστ, τα αγαπημένα τους πρόσωπα και τα υπόλοιπα 22 άτομα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό βγήκαν… live!

Εκεί οι κριτές ανακοίνωσαν τις βαθμολογίες σύμφωνα με τις οποίες ο νικητής του MasterChef 6 είναι ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος, που σήμερα έφυγε από το πλατό του MasterChef νικητής και με 50.000 ευρώ!

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 2 
 0 
 2 
 1