Θεσσαλονίκη: Ξεκινάει το 3ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού με παραστάσεις και συναυλίες για όλα τα γούστα
Το 3ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού του Δήμου Θεσσαλονίκης ξεκινά από το Θέατρο Κήπου και απλώνεται σε όλη την πόλη.

Με 29 παραστάσεις και συναυλίες για όλα τα γούστα, το 3ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού του Δήμου Θεσσαλονίκης ξεκινά από το Θέατρο Κήπου και απλώνεται σε όλη την πόλη.

«Χαίρομαι που το όραμά μας για το Φεστιβάλ Καλοκαιριού γίνεται χρόνο με το χρόνο όλο και πιο ουσιαστικό, εξελίσσεται σε έναν πολιτιστικό θεσμό που στηρίζει και νέους και τοπικούς καλλιτέχνες και συγχρόνως παρέχει στην πόλη παραστάσεις υψηλής αισθητικής και ποιότητας», ανέφερε κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου παρουσίασης του 3ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η καινοτομία της φετινής διοργάνωσης είναι το Thessaloniki Buskers Festival_Park Edition που θα ξεκινήσει την Κυριακή 19 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στις 21 του μήνα, στον Κήπο των Εποχών στη Νέα Παραλία.

Πρόκειται για ένα πολυθεματικό φεστιβάλ δρόμου, σημείο συνάντησης μουσικών του δρόμου με μουσική, θέατρο, χορό, παντομίμα και stand up comedy, στο πρότυπο μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων όπως της Βαρκελώνης, του Εδιμβούργου και της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι το Φεστιβάλ Καλοκαιριού αποτελεί και ένα σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών και εξέφρασε την ελπίδα να μπει το Φεστιβάλ στο ημερολόγιο όσων επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη.

«Πολυσυλλεκτικό, πλούσιο και συνεργατικό», χαρακτήρισε το Φεστιβάλ η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα γίνει το σήμα κατατεθέν για την πόλη.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν και η Δήμητρα Ματσούκα και ο Λεωνίδας Κακούρης, πρωταγωνιστές της παράστασης «Η μεγάλη πλεκτάνη» του Τζόρντι Γκαλθεράν Φερέ, σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου, που θα ανέβει στο Θέατρο Κήπου στις 27 και 28 Ιουλίου 2022, ένα έργο με «πολύ χιούμορ και πολλές ανατροπές», όπως ανέφερε η πρωταγωνίστρια.

«Πανέξυπνο», χαρακτήρισε το έργο ο Λεωνίδα Κακούρης, εκφράζοντας τη χαρά του, που «μετά από τόσο δράμα που έχω παίξει στη ζωή μου, βρίσκομαι σε μια παράσταση που γελάω κι εγώ», ενώ ευχήθηκε ένα «βαρετό καλοκαίρι, χωρίς κοσμοϊστορικά γεγονότα». Εμβόλιμα στο πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού θα ενταχθούν και εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Να γνωρίσουν οι νέοι το Θέατρο Κήπου

Το 3ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού άνοιξε στις 25 Μαϊου 2022 με το αφιέρωμα στο Δημήτρη Μητροπάνο και θα κλείσει στις 8 Σεπτεμβρίου με το «Αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ» από τη Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Χάρη Ηλιάδη με ερμηνευτές τον Γιάννη Μπέζο και την Ελένη Δημοπούλου, και όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, για τις δύο αυτές συναυλίες «έβαλα κι εγώ το χεράκι μου».

Πόλος έλξης για τους νέους και όχι μόνο της πόλης αναμένεται να γίνουν οι συναυλίες του Street Mode Live Sessions 2022 που εντάσσονται στο Φεστιβάλ Καλοκαιριού. Πρόκειται για 12 διαδοχικές συναυλίες που «προετοιμάζουν» για το φετινό 12ο Street Mode Festival στις 23-24-25 Σεπτεμβρίου 2022. Μιλώντας για τις συναυλίες αυτές οι Αλέξανδρος Χαριζάνης και Γιώτης Ποσπορέλης, τόνισαν ότι θα «αναστατώσουν» το θέατρο Κήπου. «Θεωρούμε ότι είναι ένας υπέροχος χώρος που η νεολαία δεν είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τα προηγούμενα χρόνια», σημείωσαν, αναφέροντας ότι ο πολιτισμός θα εκπροσωπηθεί στο έπακρο με όλα τα είδη μουσικής.

Για το 12ήμερο των συναυλιών, υπάρχει προσφορά 50% μειωμένων εισιτηρίων για όποιους θέλουν να τις παρακολουθήσουν όλες.

Δ. Κεχαγιά

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;