Πώς να γίνεις επαγγελματίας πιλότος με τη Global Aviation
Η Global Aviation είναι η πρώτη ιδιωτική αεροπορική σχολή της Ελλάδας, η οποία, από το 1997, συμβάλλει δυναμικά στην εκπαίδευση και ανάδειξη χειριστών αεροσκαφών και επαγγελματιών αεροπόρων.

Η αυξανόμενη ζήτηση για πιλότους που σημειώνεται παγκοσμίως, παρέχει στους ενδιαφερόμενους μία μοναδική ευκαιρία να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Κάθε χρόνο, οι μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες αεροσκαφών υπολογίζουν τον αριθμό πιλότων που θα είναι απαραίτητοι σε παγκόσμιο επίπεδο για την επόμενη εικοσαετία. Σύμφωνα με την έκθεση της Boeing το 2021, ο αριθμός για την επόμενη εικοσαετία υπολογίστηκε σε 612.000 πιλότους παγκοσμίως έως το 2040, ενώ μόνο για την Ευρώπη, ο αριθμός ανήλθε στους 115.000. Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος για να γίνει κανείς επαγγελματίας πιλότος, αν γοητεύεται από το επάγγελμα και επιθυμεί να το εξασκήσει.

Στην Ελλάδα του 2022, λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν αρκετές σχολές όπου μπορεί κάποιος να εκπαιδευτεί ως πιλότος της πολιτικής αεροπορίας, καθώς υπάρχει αρκετή ζήτηση και από μαθητές του εξωτερικού. Ωστόσο, ανάμεσα σε άλλες επιλογές κατάρτισης πιλότων, οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν τη Global Aviation SA, ώστε να επωφεληθούν από την εμπειρία και τον επαγγελματισμό της πιο εξειδικευμένης σχολής στον τομέα της αεροπορίας. Στο τέλος αυτού του εκπαιδευτικού «ταξιδιού», οι μαθητευόμενοι έχουν αποκτήσει όλα τα εφόδια ώστε να ανοίξουν τα φτερά τους προς την επιτυχία.

Πρόκειται για την πρώτη ιδιωτική αεροπορική σχολή στην Ελλάδα, η οποία ιδρύθηκε το 1997 με έδρα την Αθήνα, από μια εξειδικευμένη ομάδα στον τομέα της αεροπορίας. Η Global Aviation (GR-ATO-102) έχει πιστοποιηθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), η οποία είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA). Στους πτυχιούχους της Σχολής απονέμεται επαγγελματική άδεια πιλότου του EASA, πλήρως αναγνωρισμένη και στα 32 κράτη μέλη του.

Πρωταρχικός στόχος της Global Aviation είναι να προσφέρει υψηλές υπηρεσίες στους τομείς της εκπαίδευσης πιλότων, της συντήρησης των αεροσκαφών, καθώς και στις πωλήσεις αυτών βάσει τριών θεμελιωδών αρχών: Ασφάλεια, Ποιότητα, Ειλικρίνεια. 

Από το 1997 μέχρι και σήμερα, η Global Aviation βρίσκεται σταθερά δίπλα στους μαθητευόμενους πιλότους, ως εκπαιδευτής και συνεργάτης σε ένα «ταξίδι» που τους προετοιμάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και να ανοίξουν τα επαγγελματικά τους «φτερά». Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι ειδικά σχεδιασμένες για τη θεωρητική εκπαίδευση των μαθητών, οι οποίοι επωφελούνται από την εντατική διδασκαλία που «υπογράφουν» επαγγελματίες χειριστές αεροσκάφων.

Φτάνοντας ψηλά με την «υπογραφή» της Global Aviation

Μένοντας πιστή στις αρχές της ασφάλειας, της ποιότητας και της ειλικρίνειας, η Global Aviation προσφέρει στους μαθητές της την απαραίτητη τεχνογνωσία, την καθοδήγηση και όλες τις συμβουλές που χρειάζονται, ώστε να γίνουν, όχι μόνο καλοί χειριστές αεροσκαφών, αλλά πραγματικοί επαγγελματίες αεροπόροι.

Άλλωστε, οι λόγοι για τους οποίους επιθυμεί κάποιος να γίνει πιλότος ποικίλλουν. Αρχικά, οι πιθανότητες εργασιακής εξασφάλισης είναι πολλές, δεδομένου ότι, όπως είδαμε, παρατηρείται αυξανόμενη ζήτηση για πιλότους παγκοσμίως. Σε ό,τι αφορά τα μισθολογικά οφέλη, μία καριέρα στην αεροπορία επιτρέπει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης, καθώς όλες οι αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν ετήσιες αυξήσεις, αλλά και προγράμματα υγείας. Μάλιστα, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες καλύπτουν στους εργαζόμενους πιλότους ακόμη και τη διαμονή τους, ώστε να μπορούν εκείνοι να ξοδεύουν τον μισθό τους σε οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.

Εμφυσώντας τους τη συνέπεια και την αφοσίωση που αρμόζει σε έναν επαγγελματία του είδους, οι μαθητές της Global Aviation έχουν την ευκαιρία να φτάσουν πολύ ψηλά και να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, ταξιδεύοντας σε πόλεις και χώρες ολόκληρου του κόσμου.

Επιπλέον, λόγω της φύσης της εργασίας, οι πιλότοι της πολιτικής αεροπορίας δικαιούνται 1 – 2 εβδομάδες τον μήνα να μένουν εκτός υπηρεσίας, γεγονός που «απελευθερώνει» μεγάλο μέρος του χρόνου τους, τον οποίο μπορούν να διαθέσουν στον εαυτό τους, στις οικογένειες τους ή ακόμα και στην εξερεύνηση νέων πόλεων, όπου περνάνε χρόνο με νέους ανθρώπους και ανακαλύπτουν διαφορετικούς πολιτισμούς και γλώσσες. Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι και από τους πιο σημαντικούς. Ως πιλότος, έχει κανείς τη δυνατότητα να γνωρίσει νέους ανθρώπους, από το πλήρωμα και τους επιβάτες του, μέχρι τους κατοίκους των πόλεων που επισκέπτεται. Πρόκειται για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και ελκυστικές πτυχές στο επάγγελμα του πιλότου, ένα μοναδικό «προνόμιο», που δίνει στον πιλότο την ευκαιρία να έρχεται σε επαφή με ανθρώπους και πολιτισμούς που ενδεχομένως δεν θα είχε ποτέ την ευκαιρία να γνωρίσει.

Η Global Aviation είναι η πρώτη ιδιωτική αεροπορική σχολή της Ελλάδας από το 1997, με αδιαμφισβήτητη συμβολή στην εκπαίδευση και ανάδειξη χειριστών αεροσκαφών και επαγγελματιών αεροπόρων.

Οι ευκαιρίες καριέρας αποτελούν έναν εξίσου σημαντικό λόγο στην επιλογή του συγκεκριμένου επαγγέλματος. Πέρα από τις δυνατότητες ανάδειξης σε ρόλους χειριστή εναερίων γραμμών, υπάρχουν πολλές ακόμη ευκαιρίες καριέρας σε τομείς που έχουν σχέση με την αεροπορία. Ενδεικτικοί είναι οι τομείς των εκπαιδευτών εδάφους, των εκπαιδευτών εξομοιωτών, αλλά και των διαχειριστών στόλου.

Απλά βήματα για να γίνεις επαγγελματίας πιλότος

Για να κάνεις αίτηση εγγραφής στην ακαδημία εκπαίδευσης πιλότων Global Aviation SA, πρέπει να πληροίς τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Να είσαι τουλάχιστον 17 ετών,
  • Να ξέρεις να διαβάζεις, να γράφεις, να μιλάς και να καταλαβαίνεις Αγγλικά.
  • Να είσαι σωματικά και διανοητικά υγιής (Ιατρικό Πιστοποιητικό)
  • Να έχεις περάσει επιτυχώς την αξιολόγηση της Ακαδημίας.

Πιστοποιητικό Υγείας

Ο υποψήφιος μαθητής πιλότος πρέπει να υποβληθεί σε διάφορες ιατρικές εξετάσεις ρουτίνας. Αυτές οι εξετάσεις περιλαμβάνουν: εξετάσεις αίματος, ούρων και όρασης καθώς και ψυχολογικές αξιολογήσεις. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και πέντε (5) ώρες και το ιατρικό πιστοποιητικό εκδίδεται την ίδια ημέρα.

Αξιολόγηση

Μετά την έκδοση πιστοποιητικού υγείας, θα ακολουθήσει αξιολόγηση του υποψηφίου στη βάση θεωρητικής εκπαίδευσης στην Αθήνα. Η αξιολόγηση επικεντρώνεται στη γνώση της Αγγλικής γλώσσας, δεξιοτήτων ικανότητας, γενικών γνώσεων, μαθηματικών, φυσικής και βασικής ψυχομετρίας.

Έκδοση Visa

Οι μαθητές, οι οποίοι είναι μη Ευρωπαίοι πολίτες, θα πρέπει να υποβληθούν σε διαδικασία έκδοσης Visa πριν από την εγγραφή τους.

Εγγραφή

Μετά την επιτυχή ιατρική εξέταση και αξιολόγησή του, ο μαθητής πιλότος μπορεί να προχωρήσει στην εγγραφή του στην πρώτη διαθέσιμη τάξη της Ακαδημίας. Η Ακαδημία διαθέτει 3 ημερομηνίες εκκίνησης μαθημάτων ανά έτος, κάθε Φεβρουάριο, Ιούνιο και Οκτώβριο.

Η ταχεία εκπαίδευση που προσφέρει η Global Aviation, είναι η γρηγορότερη και λιγότερο δαπανηρή διαδρομή για να γίνεις πιλότος της πολιτικής αεροπορίας. Τα προγράμματα ταχείας εκπαίδευσης επιτρέπουν στους μαθητές χωρίς πρότερη πτητική εμπειρία να αποκτήσουν το Πτυχίου Χειριστή Εναέριων Γραμμών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, καλύπτοντας την ελάχιστη διάρκεια εκπαίδευσης ενός (1) έτους που απαιτεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

Το ATP Integrated course της Global Aviation, έχοντας εγκριθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις ακριβείς ανάγκες των κορυφαίων αεροπορικών εταιριών σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να προετοιμάσει τον μαθητή για το ρόλο του συγκυβερνήτη, μετά την αποφοίτησή του.

Το κόστος φοίτησης στην ακαδημία ανέρχεται στα € 59,000, με μέση διάρκεια τους 15 μήνες.

Ανοίγοντας τα φτερά σου κοντά στη Global Aviation

Για να αποκτήσει κανείς τη θεωρητική εκπαίδευση και την πρακτική εμπειρία που απαιτεί το επάγγελμα του πιλότου, χρειάζεται κάτι περισσότερο από όνειρο και φιλοδοξία. Χρειάζεται τη δέσμευση, την αφοσίωση, την επιμονή, καθώς βέβαια και τον επαγγελματισμό και τη σωστή καθοδήγηση που μόνο μία κορυφαία αεροπορική σχολή όπως η Global Aviation SA μπορεί να προσφέρει.

Η βάση θεωρητικής εκπαίδευσης της Global Aviation, μαζί με το Τμήμα Πωλήσεων Αεροσκαφών, βρίσκονται το κτίριο της Λεωφόρου Αθηνών 98 στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα κτίριο έξι (6) ορόφων που περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες συνεδριάσεων, τα γραφεία διοίκησης, το τμήμα μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων, καθώς και το γραφείο εγγραφών της σχολής αεροσυνοδών της εταιρίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 3 
 1 
 2 
 5