Στάσου ένα λεπτό και ΔΕΣ την Ιωάννα Παλιοσπύρου
Η εξωτερική ομορφιά πληγώνεται εύκολα, πολύ εύκολα. Την εσωτερική να φυλάξετε σαν κόρη οφθαλμών.

Όλος ο κόσμος μιλάει για την κοπέλα αυτή. Και καλά κάνει.

Δεν πρέπει να απασχολεί κανέναν τι έκανε πριν, αν «έφταιγε» ή όχι (γιατί το ακούσαμε κι αυτό, ότι τα ήθελε και τα έπαθε). Δεν είναι η δουλειά μας να τιμωρήσουμε την άλλη γυναίκα, αυτό είναι δουλειά της δικαιοσύνης και, μεταξύ μας, και της μοίρας.

Δε νομίζω ότι έχει αξία η δική μου η άποψη για το συμβάν ή για την ίδια την κοπέλα. Είμαι σίγουρη άλλωστε ότι συμφωνώ με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτής της χώρας. Εγώ θέλω να βάλω το λιθαράκι μου σε μία μόνο πτυχή της κουβέντας, που δείχνει πόσο σημαντική είναι αυτή η κοπέλα για όλα τα νέα κορίτσια.

Να κάνω λίγο μια παρένθεση και να πω μια σκέψη που έχω πάρα πολλά χρόνια, για να καταλάβετε πώς φτάνω στο θέμα μας. Από όταν άρχισα να συνειδητοποιώ κάποια πράγματα πάντα είχα την ερώτηση μέσα μου πώς να νοιώθουν όλοι οι ηθοποιοί και οι τραγουδιστές, που τώρα έχουν μεγαλώσει ηλικιακά, κάποιοι έχουν αρρωστήσει κιόλας, που βλέπουν τους εαυτούς στους στην τηλεόραση νέους, όμορφους, καλά, πάνω στο άνθος της νιότης και της καριέρας τους. Πώς το διαχειρίζονται, πώς το ξεπερνούν, πώς το αντιμετωπίζουν ψυχολογικά όταν μένουν μόνοι τους με τον εαυτό τους.

Αυτό, μέχρι πριν από κάποια χρόνια ήταν «προνόμιο» μόνο των διάσημων, των σταρ. Αυτών που είχαν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους. Είναι το «προνόμιο» της αιώνιας ομορφιάς και νεότητας, ήταν/είναι καταδικασμένοι να μείνουν στην ιστορία πάντα νέοι και όμορφοι ακόμα και αν γερνούν και αρρωσταίνουν.

Με το διαδίκτυο και τα social media αυτή η πρόσβαση στη δημοσιότητα και τελικά στην…αιωνιότητα, ανοίγει σε όλους. Και τώρα όλοι έχουμε δικαίωμα στην αθανασία ως νέοι και όμορφοι. Και έρχομαι στο θέμα μας.

Φανταστείτε, στην εποχή των φίλτρων, των στημένων αυθόρμητων φωτογραφιών, του ρατσισμού απέναντι σε οτιδήποτε δεν συμφωνεί με τα πρότυπα ομορφιάς, να είσαι η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Να είσαι η Ιωάννα, που έχεις τα προφίλ σου στα social media, είσαι όμορφη, ανεβάζεις στιγμιότυπα από τη ζωή σου όπως εσύ κρίνεις, επιλέγεις να είσαι «όμορφη» με τα χι-ψι πρότυπα. Και ξαφνικά σου «κλέβουν» αυτήν τη ζωή. Και στην κλέβουν με τέτοιον τρόπο φτάνεις σε ένα σημείο να βλέπεις τον εαυτό σου και να μην τον «αναγνωρίζεις». Είσαι καταδικασμένη δηλαδή να βλέπεις «αιώνια» πώς ήσουν, πώς ήσουν «όμορφη» γιατί είναι εκεί, δημόσια, από σένα.

Εδώ είναι το σημαντικό για μένα. Η Ιωάννα, με όση δύναμη έχει, με όση βοήθεια και αν πήρε, επιλέγει να νιώθει όμορφη, να είναι όμορφη κόντρα στα πρότυπα της ομορφιάς που έχουν θέσει τα social media (που ίσως ακολουθούσε κι εκείνη πριν). Της «έκλεψαν» την εξωτερική ομορφιά της αλλά εκείνη δημιούργησε μια νέα, διαφορετική, εναλλακτική ομορφιά, δική της αποκλειστικά, αλλά πολύ πιο πραγματική. Επιλέγει να είναι όμορφη βασισμένη στην εσωτερική της ομορφιά και όχι στην εξωτερική της. Άλλωστε «διδάχτηκε» με τον πιο επίπονο τρόπο ότι αυτή η εξωτερική ομορφιά χάνεται μέχρι να ανοιγοκλείσουμε τα μάτια μας.

Βλέποντάς τη στη συνέντευξη στους Πρωταγωνιστές, ναι, παρατηρούμε ότι κάτι έχει, αλλά μέχρι εκεί. Δεν στεκόμαστε δεύτερη φορά. Το λέει και η ίδια, δεν δέχεται περίεργα βλέμματα ή βλέμματα λύπησης. Βοηθά η δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα αλλά πιο πολύ βοηθά η ίδια η στάση της. Δεν ντρέπεται γι’ αυτό που είναι. Δεν ντρεπόταν πριν το συμβάν, αλλά δεν ντρέπεται ούτε τώρα γιατί πολύ απλά εσωτερικά είναι ο ίδιος άνθρωπος. Ίσως τώρα να νιώθει και καλύτερη. Αλλά εξακολουθεί να είναι η Ιωάννα που είναι καλά με τον εαυτό της. Και ναι, σίγουρα θα ήθελε να είναι όπως και πριν, αλλά έχει αποφασίσει να είναι καλά και τώρα. Να προχωρήσει και ας μην είναι «έτοιμη για Instagram».

Για μένα αυτό είναι σημαντικό. Για το φτωχό μου μυαλό, που βλέπω τους φοιτητές μου να παλεύουν με τα πρότυπα που έχουν, έχει σημασία. Έχει αξία. Έχει αξία για το κορίτσι που ντύνεται σαν αγοροκόριτσο γιατί έτσι γουστάρει ή γιατί έχει κοντά μαλλιά ενώ όλοι της λένε ότι είναι σαν «γίδι» γιατί όλες οι σταρ έχουν μακριά μαλλιά. Έχει αξία για το αγόρι που δεν είναι «φέτες», που δεν είναι γεμάτο τατουάζ και δεν έχει μούσι γιατί δεν γουστάρει να είναι έτσι, δεν του πάει.

Η εξωτερική ομορφιά πληγώνεται εύκολα παιδιά. Πολύ εύκολα. Την εσωτερική να φυλάξετε σαν κόρη οφθαλμών.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;