Πάτρα - Καλλιακμάνης για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς: «Εάν χρειάζεται θα γίνει έρευνα με καταθέσεις»
O Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης μίλησε για την υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Υπάρχει το ενδεχόμενο να διευρυνθούν οι έρευνες και σε άλλες περιπτώσεις - Ποια η σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου με την αποθανούσα σπιτονοικοκυρά

Από χθες Τετάρτη (30/3) έχει επέλθει «θύελλα» εξελίξεων στον θέμα του θανάτου των τριών κοριτσιών από την ΠάτραΕιδικότερα, μετά από τον εντοπισμό της τοξικής ουσίας κεταμίνη που σύμφωνα με τους γιατρούς ουδεμία σχέση είχε με την φαρμακευτική αγωγή της 9χρονης Τζωρτζίνας, η μητέρα των κοριτσιών Ρούλα Πισπιρίγκου συνελήφθη, πέρασε τη χθεσινή νύχτα στη ΓΑΔΑ, ενώ σήμερα Πέμπτη (31/3) βρέθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα παίρνοντας πέντε ημέρες προκειμένου να απολογηθεί, καθώς κατηγορείται για ανθρωποκτονία.

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης μίλησε στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» το πρωί της Πέμπτης (31/3), όπου ανέφερε ότι στο “κάδρο” των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ έχουν μπει πλέον και άλλα πρόσωπα του στενού οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος της κατηγορούμενης, με σκοπό να απαντηθούν και άλλα κρίσιμα ερωτήματα που θα «φωτίσουν» περαιτέρω την υπόθεση.

Ο κ. Καλλιακμάνης αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις και τον εντοπισμό κεταμίνης στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας είπε:

«Από τη στιγμή που βρέθηκε αυτή η ουσία που σύμφωνα με τον ιατροδικαστή επέφερε τον θάνατο, στο δωμάτιο του παιδιού βρισκόταν όλη την ώρα η μητέρα και άρα είναι βασική ύποπτος. Στη δικονομία ύποπτος ίσον κατηγορούμενος. Ο Εισαγγελέας άσκησε τη δίωξη γιατί πλεόν είναι για έγκλημα και τα αίτια δεν είναι παθολογικά. Ο ιατροδικαστής μιλά για ουσία που δεν είχε καμία σχέση με την φαρμακευτική αγωγή του παιδιού σε μεγάλη ποσότητα».

Επιπλέον, ο κ. Καλλιακμάνης υπογράμμισε πως οι έρευνες για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, της Ίριδας και της Μαλένας, δεν έχουν κλείσει και συνεχίζονται, ενώ οι αρχές θα ερευνήσουν την ενδεχόμενη σε άλλες περιπτώσεις. Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά την περίπτωση του θανάτου της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού.

«Για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς πιστεύω, δεν ξέρω τι ενδείξεις υπάρχουν γιατί αυτά τα έχουν στα χέρια τους οι ανακριτικοί και προανακριτικοί υπάλληλοι, εάν χρειάζεται θα γίνει έρευνα με καταθέσεις και με άλλα στοιχεία, για να δουν εάν υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψη σοκ από γείτονα – Συστηνόταν ως η ανιψιά της σπιτονοικοκυράς

Σημειώνεται πως με ρεπορτάζ της εκπομπή του Mega «Live News» είχαν έρθει στο «φως» της δημοσιότητας περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τη σχέση που είχε η Ρούλα Πισπιρίγκου με την σπιτονοικοκυρά της.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε γείτονας σε ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε από το «Live News» την Δευτέρα (28/3) και λίγες ημέρες πριν τη σύλληψη της 33χρονης κατηγορούμενης, η Ρούλα συστηνόταν στους γιατρούς ως η ανιψιά της ηλικιωμένης σπιτονοικοκυράς της, ενώ η ηλικιωμένη μπήκε αφυδατωμένη στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε τελικά.

«Αυτή ενημερωνόταν από τους γιατρούς, αυτή συστηνόταν στους γιατρούς, αυτή τα πάντα. Η γιαγιά ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα μόνη της», είπε χαρακτηριστικά ο γείτονας, ο οποίος συνέχισε περιγράφοντας τους καυγάδες του ζευγαριού με την σπιτονοικοκυρά και αναφέροντας παράλληλα πως η αιτία ήταν το ενοίκιο που τους είχε ζητήσει.

«Η γιαγιά είχε αρχικά γνωρίσει τον Μάνο, ο οποίος εργαζόταν ως ντελιβεράς και της πήγαινε φαγητά. Εκείνος της εξέφρασε τα προβλήματα που περνούσε και τις οικονομικές δυσκολίες του ζευγαριού με τη γυναίκα να προσφέρεται να τους φιλοξενήσει», είπε αρχικά ο γείτονας του ζευγαριού και συμπλήρωσε:

«Η γιαγιά είχε εκφράσει ανησυχία για φόβους. “Δεν θέλω να το τραβήξω στα άκρα, μην μού κάνουν κακό. Είμαι μόνη μου, δεν με βλέπει κανένας, δεν με παρακολουθεί κανένας εκτός από αυτούς”, έλεγε».

Μάλιστα, ο ίδιος γείτονας αποκάλυψε πως οι εντάσεις έγιναν πιο έντονες όταν η σπιτονοικοκυρά τους ζήτησε να της πληρώνουν υψηλότερο ενοίκιο λέγοντας:

«Το ενοίκιο ήταν καθαρά μοχλός πίεσης για να τους διώξει, γιατί είχε αρχίσει και τους φοβόταν».

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ η αντίστροφη μέτρηση για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού ξεκίνησε λίγους μήνες μετά το θάνατο της Μαλένας το 2019, με την γυναίκα να μπαίνει αφυδατωμένη στο νοσοκομείο της Πάτρας και να χάνει εκεί τη ζωή της.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ του «Live News» που δημοσιεύτηκε την Τρίτη (22/3) και αφορούσε τη σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου με τη σπιτονοικοκυρά της, φίλη του ζευγαριού αναφέρθηκε εκτενώς στη σχέση του ζευγαριού με την σπιτονοικοκυρά, το πώς ξεκίνησε και πώς εξελίχθηκε μέχρι και τον θάνατό της.

«Γνώρισαν την σπιτονοικοκυρά το 2015, όταν είχε γεννηθεί η Τζωρτζίνα και η σπιτονοικοκυρά, θέλοντας να τους βοηθήσει στο ξεκίνημα της ζωής τους, τους πρότεινε να μείνουν σπίτι της χωρίς ενοίκιο και συγχρόνως να έχει και εκείνη κάποιον να τη βοηθά και να τη φροντίζει, μιας και δεν είχε οικογένεια η γυναίκα», αναφέρει η φίλη του ζευγαριού μιλώντας για τη γνωριμία του ζευγαριού με την σπιτονοικοκυρά.

«Το 2019, όταν άρχισαν τα προβλήματα μεταξύ της Ρούλας και του Μάνου και ο Μάνος είχε φύγει στα καράβια και πλέον δεν την φρόντιζαν, η σπιτονοικοκυρά ζήτησε 200 ευρώ ενοίκιο. Τότε φέρεται πως η συμπεριφορά της Ρούλας προς τη σπιτονοικοκυρά δεν ήταν σωστή, με αποτέλεσμα η τελευταία προκειμένου να αναιρέσει τη “συμφωνία” τους. Μάλιστα, η σπιτονοικοκυρά είχε δηλώσει πως φοβόταν πλέον καθώς η συμπεριφορά της μητέρας ήταν επιθετική», είπε η φίλη του ζευγαριού και συνέχισε προσθέτοντας:

«Στην πρόταση του ενοικίου, το ζευγάρι της ζήτησε να κάνει λίγη υπομονή μήπως και το αγοράσουν το σπίτι, αν και δεν υπήρχαν χρήματα. Στον θάνατο Μαλένας τους είχε βοηθήσει με τον γνωστό έρανο. Τους λυπήθηκε η γυναίκα αυτή. Μετά όμως έμαθε ότι υπήρχαν τα ταξίδια στην Καστοριά, η ξαφνική επιθυμία του Μάνου να ασχοληθεί με το τραγούδι, πράγματα τα οποία δεν της άρεσαν».

Τέλος, σύμφωνα με τη μαρτυρία της φίλης του ζευγαριού που διατήρησε την ανωνυμία της, κάποια στιγμή η κυρία Ευγενία όπως λεγόταν η σπιτονοικοκυρά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και έχασε τη ζωή της από κάποιο μικρόβιο.

«Έτσι διέδιδε εδώ στην γειτονιά η ίδια η Ρούλα. Πολλές φορές και οι γείτονες είχανε πει για κάποιες φωνές από την Ρούλα προς την ιδιοκτήτρια. Από εκεί και πέρα η γυναίκα αυτή ήταν πολύ ήπιων τόνων. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι είχε καρκίνο και να είχε καρκίνο δεν πεθαίνεις μέσα σε τέσσερις ημέρες, με τον καρκίνο, γιατί πήγε Τρίτη στο νοσοκομείο και το Σάββατο πέθανε. Δεν ενημέρωσαν κάποιον» επεσήμανε στην εκπομπή «Live News» η φίλη του ζευγαριού.

Πηγή κεντρικής εικόνας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;