«Yiati Pouli M'»: Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά ένα παραδοσιακό θρακιώτικο μοιρολόι με φόντο την Κωνσταντινούπολη
«Yiati Pouli M'»: Η Μαρίνα Σάττι στο κανάλι εναλλακτικού πολιτισμού NOWNESS με έναν συγκλονιστικό θρακιώτικο «θρήνο» για την πτώση της Κωνσταντινούπολης, όπως αυτός διασώθηκε από τους Κεσσανιώτες πρόσφυγες.

Ένα συγκλονιστικό, θρακιώτικο παραδοσιακό τραγούδι επέλεξε να ερμηνεύσει η Ελληνοσουδανή τραγουδίστρια, Μαρίνα Σάττι στο νέο, ατμοσφαιρικό μουσικό της βίντεο με τίτλο: «Yiati Pouli M».

Δύο μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση του παραδοσιακού Θρακιώτικου τραγουδιού «Γιατί πουλί μ’», στο youtube στις 2 Μαρτίου 2022, με τη φωνή και τη μουσική αισθητική της Μαρίνας Σάττι, το φημισμένο ιντερνετικό κανάλι εναλλακτικού πολιτισμού, nowness.com, κάνει μια πρώτη παρουσίαση του γυρισμένου στην Κωνσταντινούπολη video clip και συνομιλεί μαζί της.

Δείτε το video clip παρακάτω:

Το «Γιατί πουλί μ’ δεν κελαηδείς;» είναι μια αλληγορία, εμπνευσμένη από την πτώση της Κωνσταντινούπολης, η οποία περιγράφει την κατάσταση του να μην μπορείς να ζήσεις και να δημιουργήσεις, λόγω της απώλειας των ριζών σου.

Μεγαλώνοντας σε ένα διαπολιτισμικό περιβάλλον, η Μαρίνα Σάττι συνδέθηκε στενά με τους στίχους του παραδοσιακού τραγουδιού. Γεννημένη από Ελληνίδα μητέρα και Σουδανό πατέρα, η ερμηνεύτρια πάντα ενδιαφερόταν για θέματα ταυτότητας.

«Γιατί πουλί μ΄ δεν κελαηδείς πως κελαηδούσες πρώτα;
Για πώς μπορώ να κελαηδώ ;
Με κόψαν τα φτερούδια μου, με πήραν τη λαλιά μου..»

Διαβάζουμε στο Nowness:

«Η Μαρίνα Σάττι βάζει την ταυτότητα της σε ένα παραδοσιακό ελληνικό τραγούδι με το νέο ατμοσφαιρικό της μουσικό βίντεο, «Γιατί πουλί μ’». Οι στίχοι είναι από ένα τραγούδι-ποίημα για ένα πουλί που δεν μπορεί πια να τραγουδήσει γιατί έχουν κοπεί τα φτερά του. Αυτή η αλληγορία εμπνεύστηκε από την άλωση της Κωνσταντινούπολης και περιγράφει την κατάσταση της αδυναμίας να ζήσει κανείς και να δημιουργήσει λόγω της απώλειας των ριζών του.

Μεγαλώνοντας σε ένα διπολιτισμικό σπίτι, η Μαρίνα Σάττι συσχετίστηκε με τους στίχους αυτού του τραγουδιού. Γεννημένη από Ελληνίδα μητέρα και Σουδανό πατέρα, η τραγουδίστρια ανέκαθεν ενδιαφερόταν για την ταυτότητα. «Υπήρχαν πάντα αντιθέσεις με τις οποίες έπρεπε να συμφιλιωθώ και να ζήσω», λέει η Μαρίνα, «ένας εσωτερικός αγώνας για να καταλάβω—να ομαλοποιήσω—την ταυτότητά μου και να την αποδεχτώ. Κατάφερα να βγάλω νόημα, όχι μόνο για δική μου για χάρη αλλά και για τους άλλους ανθρώπους γύρω μου και για να μπορώ να αγαπώ, να αγκαλιάζω και να ζω σε αρμονία και ειρήνη και με τα δύο μέρη του εαυτού μου».

Το ατμοσφαιρικό μουσικό βίντεο γυρίστηκε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, μιας πόλης όπου η νεωτερικότητα και η ιστορία, η Ανατολή και η Δύση, οι εβραϊκοί, οι αραβικοί και οι χριστιανικοί πολιτισμοί συμπλέκονται.

Με τη βοήθεια του σκηνοθέτη Alexis Gomez, η Μαρίνα Σάττι καλεί το βυζαντινό παρελθόν της πόλης σε μια εικαστική γιορτή πολλαπλών ταυτοτήτων. Όπως η πόλη, έτσι και η Μαρίνα Σάττι αντλεί δύναμη από τις ρίζες της και έχει εργαστεί σκληρά για να ενσωματώσει τον πολιτιστικό της πλούτο και να δημιουργήσει μια μοναδική ταυτότητα».

Περισσότερα μουσικά νέα εδώ!

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
  
  
 0