Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πώς θα πληρωθούν όσοι δεν εργάστηκαν λόγω αργίας
Πώς θα πληρωθούν όσοι δεν εργάστηκαν λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», την Τρίτη και την Τετάρτη (25 - 26/01) - Τι ισχύει για την τηλεργασία και τον ιδιωτικό τομέα

Λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα που «σαρώνει» μεγάλο μέρος της χώρας και εξαιτίας της τεράστιας ταλαιπωρίας που βίωσαν από τη Δευτέρα (24/01) οι εγκλωβισμένοι οδηγοί σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής αλλά και στην Αττική Οδό, η σημερινή ημέρα (26/01) κηρύχθηκε επίσης ως γενική αργία για εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Πώς θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι τις αργίες της Τρίτης και της Τετάρτης

Κανονικά θα πληρωθούν από τους εργοδότες τους οι εργαζόμενοι που δεν εργάστηκαν λόγω κακοκαιρίας χθες και σήμερα, Τρίτη και Τετάρτη 25 και 26 Ιανουαρίου 2022.

Η γενική αργία που εφαρμόζεται την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022, λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα, σημαίνει ότι οι εργοδότες θα καταβάλουν κανονικά το ημερομίσθιο στους εργαζόμενους αυτές τις ημέρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Υπουργείου Εργασίας, η καταβολή των εργατικών και εργοδοτικών εισφορών στις ιδιωτικές επιχειρήσεις θα γίνει από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τι αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας

Ανακοινώνεται ότι στις περιοχές όπου ανεστάλη η λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν για τις 2 μέρες (25/1 και 26/1), κανονικά από τους εργοδότες τους.

Οι εργοδότες- επιχειρήσεις για τις 2 αυτές ημέρες απαλλάσσονται από την καταβολή των εργατικών και εργοδοτικών εισφορών, οι οποίες θα καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τη σχετική νομοθετική ρύθμιση θα προωθήσει τις επόμενες μέρες το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι υποχρεώσεις των εργοδοτών

Σύμφωνα με όσα ισχύουν για τις ημέρες που είναι υποχρεωτική αργία, απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεων. Επίσης δεν είναι νόμιμος ο συμψηφισμός ημέρας οφειλόμενης ανάπαυσης (ρεπό), με την ημέρα υποχρεωτικής αργίας.

Οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν δικαιούνται:

-αν αμείβονται με ημερομίσθιο, το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν

Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίο μισθό:

-αν πρόκειται για επιχειρήσεις που αργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας και εκτάκτως θα λειτουργήσουν τις ημέρες υποχρεωτικής αργίας, οφείλεται το 1/25 του συνήθως καταβαλλομένου μισθού τους και επιπλέον προσαύξηση 75% επί του νόμιμου ημερομισθίου για όσες ώρες απασχοληθούν

-αν πρόκειται για επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις λοιπές απ’ το νόμο αργίες, οφείλεται μόνον προσαύξηση 75%, που υπολογίζεται στο 1/25 του νομίμου ημερομισθίου τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

Τι είναι και πώς πληρώνεται η γενική αργία που ανακοινώθηκε λόγω κακοκαιρίας

Κανονικά θα πληρωθούν από τους εργοδότες τους οι εργαζόμενοι που δεν εργάστηκαν λόγω κακοκαιρίας χθες και σήμερα, Τρίτη και Τετάρτη 25 και 26 Ιανουαρίου 2022.

Επίσης, με νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει το Υπουργείο Εργασίας από τον Κρατικό Προϋπολογισμό θα γίνει η καταβολή των εργατικών και εργοδοτικών εισφορών στις ιδιωτικές επιχειρήσεις που ανεστάλη η λειτουργία τους λόγω κακοκαιρίας.

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για τους εργαζόμενους όλων των Περιφερειών.

Ειδικότερα, για τις 25 Ιανουαρίου αφορά τους εργαζόμενους στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Για σήμερα, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου αφορά τους εργαζόμενους στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Οι εργοδότες – επιχειρήσεις για τις 2 αυτές ημέρες και των συγκεκριμένων Περιφερειών απαλλάσσονται από την καταβολή των εργατικών και εργοδοτικών εισφορών, οι οποίες θα καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Εργατολόγος Καρούζος: Όσοι δεν μπορούσαν να πάνε στη δουλειά τους λόγω κακοκαιρίας, δικαιούνται κανονικά τις αποδοχές

Σύμφωνα με τον εργατολόγο, Γιάννη Καρούζο, οι εργαζόμενοι που δεν θα καταφέρουν να προσέλθουν στην εργασία τους, εξαιτίας της αδυναμίας μετακίνησής τους λόγω της χιονόπτωσης και των συνεπειών της, δικαιούνται κανονικά τις αποδοχές για τις ημέρες αυτές.

Εάν όμως η επιχείρηση λόγω της ασυνήθους σε ένταση χιονόπτωσης είναι κατά αντικειμενική κρίση αδύνατο να λειτουργήσει, δεν οφείλει μισθό στους εργαζόμενους και οι εργαζόμενοι δεν υποχρεούνται να προσέλθουν στην εργασία τους.

Επίσης όπως διευκρινίζει ο κ. Καρούζος, ο εργοδότης δεν μπορεί να εξαναγκάσει τον εργαζόμενο να πάρει άδεια εκτός αν το ζητήσει αυθόρμητα ο εργαζόμενος.

Στην περίπτωση δε που λόγω χιονόπτωσης και κλειστών σχολείων ο εργαζόμενος δικαιούται να λάβει άδεια αναψυχής ή κατόπιν συναίνεσης και αιτήματός για άδεια άνευ αποδοχών.

Στην περίπτωση όμως που συντρέχει ταυτόχρονα ασθένεια του παιδιού ή οικείου προσώπου, δικαιούται με βεβαίωση ιατρού να λάβει αμειβόμενη άδεια ανωτέρας βίας έως 2 ημέρες ετησίως.

Τι ισχύει για την τηλεργασία

Παράλληλα, ο κ. Καρούζος διευκρινίζει ότι για τις περιοχές που ισχύει η αργία, δεν υφίσταται ούτε τηλεργασία.

«Ο εργαζόμενος παραμένει στο σπίτι του. Τηλεργασία στο Δημόσιο μπορεί να γίνει στις υπόλοιπες περιοχές, όχι σε αυτές για τις οποίες ισχύει η αργία».

Υπ. Εργασίας: Υπενθύμιση για τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και τα δικαιώματα των εργαζομένων

Ωστόσο, το Υπουργείο Εργασίας έχει απευθύνει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις όπου αυτό είναι εφικτό.

Εξάλλου, το μέτρο της τηλεργασίας ισχύει και μπορούν οι επιχειρήσεις να βάλουν σε τηλεργασία μέχρι το 50% των εργαζομένων τους.

Για τον ιδιωτικό τομέα, ισχύουν τα εξής:

– Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή της υπηρεσίας ή την εκπλήρωση του έργου σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.

– Προστασία εργαζομένων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με παροχή τηλεργασίας ή παροχή εργασίας σε χώρο εκτός επαφής με κοινό, όπου είναι εφικτό.

– Το ποσοστό των εργαζομένων με τηλεργασία καθορίζεται με απόφαση του εκάστοτε εργοδότη μέχρι ποσοστού 50%.

– Η προσέλευση των εργαζομένων πραγματοποιείται σταδιακά, σύμφωνα με τις εργασιακές ανάγκες και τις οδηγίες του εκάστοτε εργοδότη.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 1