Εξεταστική στα Πανεπιστήμια: Τι ισχύει για τους φοιτητές που νόσησαν με κορωνοϊό
Τι πρέπει να φέρουν μαζί τους οι φοιτητές για την εξεταστική στα Πανεπιστήμια - Τι ισχύει για την εξεταστική όσων φοιτητών νόσησαν με λοίμωξη (COVID-19)

Κανονικά θα εξεταστούν στα μαθήματα που δήλωσαν, αλλά δεν εξετάστηκαν λόγω νόσησης από κορωνοϊό οι φοιτητές, σύμφωνα με την Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ειδικότερα, η διενέργεια της εξεταστικής κατά την περίοδο του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 (εξεταστική Ιανουαρίου 2022) πραγματοποιείται με φυσική παρουσία, όπως επισημοποίησε με απόφασή του το ΥΠΑΙΘ.

Εξεταστική Ιανουαρίου: Τι ισχύει για τους φοιτητές που νόσησαν ή νοσούν με κορωνοϊό

-Οι φοιτητές που νοσούν με λοίμωξη, δεν θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε απομόνωση, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο απομόνωσης.

-Η απουσία τους λόγω νόσησης θα προκύπτει μέσω της καταγραφής τους στην πλατφόρμα edupass.

-Όλοι οι φοιτητές που προσέρχονται στο Α.Ε.Ι./Α.Ε.Α., για τη συμμετοχή τους σε γραπτές ή προφορικές εξετάσεις, υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση στην πλατφόρμα edupass (https://edupass.gov.gr), εάν δεν έχουν ήδη υποβάλει σχετική δήλωση κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου. Οι συγκεκριμένοι φοιτητές θα εξεταστούν στα μαθήματα στα οποία υποχρεωτικώς απουσίαζαν, σε άλλη ημερομηνία που θα οριστεί με επιμέλεια του διδάσκοντος.

Τι πρέπει να φέρουν μαζί τους οι φοιτητές για την εξεταστική

Η συμμετοχή στις εξετάσεις πραγματοποιείται υποχρεωτικά κατόπιν επίδειξης ενός εκ των κάτωθι:

-πιστοποιητικού εμβολιασμού,

-πιστοποιητικού νόσησης,

-βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου, εξέτασης PCR έως εβδομήντα δύο (72) ωρών ή εξέτασης rapid test έως σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν την προβλεπόμενη ώρα έναρξης της εξέτασης του μαθήματος.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης για όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή, ενώ συστήνεται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή ΚN95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας.

“Η υπευθυνότητα που έχει επιδείξει το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας μέσω του μαζικού εμβολιασμού αποτελεί παράδειγμα για την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία.

Ο εμβολιασμός παραμένει η καλύτερη ασπίδα μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας.

Πηγή κεντρικής εικόνας: Intime

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 2