Τρία λάθη που κάνεις όταν περιποιείσαι τα μαλλιά σου
Θέλεις να έχεις λαμπερά και υγιή μαλλιά; Τότε, σταμάτα να κάνεις αυτά τα πράγματα.

Όλοι θέλουμε να έχουμε ένα λαμπερά και υγιή μαλλιά. Όμως, κατά τη διάρκεια του λουσίματος κάνουμε αρκετά λάθη που σαμποτάρουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την υγεία των μαλλιών μας.

Εμείς σου έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα λάθη που κάνεις και σε εμποδίζουν από το να έχεις τα μαλλιά που πάντα ονειρευόσουν. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά;

1. Χρησιμοποιείς το conditioner για περισσότερο χρόνο από ότι χρειάζεται

Η εφαρμογή conditioner είναι ένα ουσιαστικό βήμα στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου, καθώς τα προστατεύει και κάνει τις τρίχες σου πιο λείες και, έτσι, είναι πιο εύκολο να τις ξεμπερδέψεις. Όμως, η εφαρμογή conditioner για μεγαλύτερο από το απαιτούμενο χρόνο μπορεί να βαρύνει τα μαλλιά σου και να τα κάνει να φαίνονται λιπαρά. Πρέπει να αφήσεις το conditioner στα μαλλιά σου το πολύ για 3 λεπτά και είναι αρκετό για να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

2. Χρησιμοποιείς το ίδιο σαμπουάν

Όταν τελικά βρεις το σαμπουάν που κάνει θαύματα στα μαλλιά σου, το χρησιμοποιείς όλη την ώρα. Αλλά, στην πραγματικότητα το συνηθίζουν όταν χρησιμοποιείς ξανά και ξανά το ίδιο προϊόν και, έτσι, δεν έχεις πλέον τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αντί να αγοράζεις συνέχεια το ίδιο σαμπουάν, επένδυσε σε 2 ή 3 διαφορετικά σαμπουάν και μαλακτικά και αλλάζε τα ανάλογα με τον καιρό, την ποιότητα του νερού και την αίσθηση των μαλλιών σου.

3. Μαζεύεις τα μαλλιά σου όταν είναι ακόμα νωπά

Μόλις βγήκες από το μπάνιο και τα μαλλιά σου είναι μούσκεμα. Συνήθως, θα τα πιάσεις μία αλογοουρά ή έναν κότσο, καθώς σου φαίνεται βολικό και, έτσι, τα κρατάς μακριά από το πρόσωπό σου. Αλλά αυτή η φαινομενικά αβλαβής συνήθεια μπορεί πραγματικά να τα βλάψει και να τα κάνει να σπάσουν. Επειδή τα μαλλιά είναι πιο ευάλωτα όταν είναι βρεγμένα, η υπερβολική καταπόνηση μπορεί να τα αποδυναμώσει και να οδηγήσει σε σπάσιμο.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
3'
63 - 54
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;