Άνοιγμα σχολείων: Με 3 νέα μέτρα επιστρέφουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες
Άνοιγμα σχολείων: Κανονικά η επαναλειτουργία τους στις 10 Ιανουαρίου - Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν κανονικά την προσεχή Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, αλλά με νέα αυστηρότερα μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η Νίκη Κεραμέως στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας ανακοίνωσε τρεις αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία από την Δευτέρα.

Πρώτον, ανέφερε πως οι μαθητές και οι μαθήτριες υποχρεούνται πλέον σε διενέργεια ενός επιπλέον self test την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, ήτοι από Δευτέρα 10 μέχρι Παρασκευή 15 Ιανουαρίου. Τα τρία self test, που λειτουργούν ως «πρόσθετο μέτρο ασφάλειας για όσους νοσούν και δεν έχουν συμπτώματα», θα διανεμηθούν δωρεάν στα φαρμακεία αυτήν την εβδομάδα.

Όσον αφορά τη δεύτερη αλλαγή, τα self test θα είναι υποχρεωτικά τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικούς.


Τέλος, η τρίτη αλλαγή που θα εφαρμοστεί στα σχολεία αρχής γενομένης την Δευτέρα (10/1) αφορά πιθανό κρούσμα μέσα στην αίθουσα, όπου αλλάζει το σύστημα του «σταυρού» δηλαδή μόνο στα παιδιά που κάθονται κοντά στο κρούσμα και επεκτείνονται οι έλεγχοι σε όλο το τμήμα. Πλέον όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν self test κάθε μέρα για πέντε ημέρες, συγκεκριμένα δύο rapid και ένα self test σε διάστημα 5 ημερών επιπλέον των δυο σταθερών self test την εβδομάδα.

Εξηγώντας περαιτέρω την συγκεκριμένη αλλαγή η κ. Κεραμέως δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Άρα σε περίπτωση κρούσματος, πέντε τεστ σε πέντε ημέρες»

Στη συνέχεια η ίδια πρόσθεσε πως οι εμβολιασμένοι συμμαθητές τους θα κάνουν σύνολο τρία self test δωρεάν εκείνες τις ημέρες.

Τέλος όσον αφορά τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως θα κάνουν επίσης πέντε τεστ σε πέντε ημέρες σε περίπτωση κρούσματος εκ των οποίων τα δύο θα είναι rapid και το ένα self test επιπλέον των δυο rapid που ήδη κάνουν την εβδομάδα, ενώ οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τρία self test δωρεάν την εβδομάδα.

Πηγή κεντρικής εικόνας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;