Αυτά είναι τα νέα μέτρα από την Πέμπτη 30/12 - Τέλος η μουσική και οι όρθιοι στην εστίαση
Όλα νέα μέτρα - Τι ισχύει στην εστίαση, πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς και τι θα γίνει με τα γήπεδα και την τηλεργασία.

Ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, τα νέα έκτακτα μέτρα που θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή από αύριο, Πέμπτη 30/12 σε όλη την ελληνική επικράτεια με σκοπό την καταπολέμηση της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού και την θωράκιση απέναντι στην επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον που «σαρώνει» και τη χώρα μας.

Αρχικά, τα μέτρα επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου 2022, ωστόσο λόγω της αλματώδους αύξησης των κρουσμάτων και της εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron, αποφασίστηκε η επίσπευση της εφαρμογής τους με ισχύ τις 15 ημέρες αρχικά.

«Όπως είχαμε προαναγγείλει η κυβέρνηση ζήτησε από την επιτροπή να συγκληθεί για να αποτυπώσει τα δεδομένα από την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στην χώρα μας. Στο ΕΣΥ νοσηλεύονται κυρίως ασθενείς με την ΔΕΛΤΑ. Η Όμικρον είναι κυρίαρχη και από τα χθεσινά και τα σημερινά κρούσματα. Το ΕΣΥ ακόμα πιέζεται από την Δέλτα και πρέπει να εκτιμήσουμε όλους τους παράγοντες για να ανταπεξέλθει το ΕΣΥ. Είμαστε σε επαφή με δομές για να μας παραχωρήσουν κλίνες.

Η επιτροπή ομόφωνα καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν γιατί τους καλύπτει από την Όμικρον και να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι δεν καλύπτεται η Όμικρον από τα εμβόλια», είπε ο υπουργός Υγείας.

Το πλαίσιο της υποχρεωτικότητας θα επανεξεταστεί, τόνισε ο κ. Πλεύρης αλλά και ο χρόνος κατά τον οποίο θα ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Αυτό δείχνει τον δρόμο να έχουμε αντίστοιχες ρυθμίσεις και σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής χρόνου ισχύος στο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Νέα μέτρα: Τι ισχύει από Πέμπτη 30/12

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή σε λίγες ώρες και συγκεκριμένα από τις 06:00 της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου 2021. Λίγο πριν το 2021 δώσει τη σκυτάλη στο 2022 θα επιστρέψουμε σε καθεστώς με αυστηρά μέτρα που φωτογραφίζουν lockdown, κάτι που έχουν εισηγηθεί οι ειδικοί, αλλά δεν φέρεται να το σκέφτονται για το άμεσο μέλλον στην κυβέρνηση.

Για ακόμη μια φορά το «μάρμαρο» της διασποράς και της αύξησης των κρουσμάτων θα το πληρώσει η εστίαση και πιο συγκεκριμένα τα μαγαζιά νυχτερινής διασκέδασης.

Τα μέτρα πάρθηκαν έπειτα από τις εισηγήσεις της Επιτροπής  των Εμπειρογνωμόνων.

Ειδικότερα, από αύριο τα εστιατόρια και τα άλλα καταστήματα εστίασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα, χωρίς μουσική. Θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι και θα απαγορεύεται η ύπαρξη όρθιων.

Όλα τα άλλα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί για τηλεργασία και χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την εστίαση και στα σούπερ μάρκετ, όσον αφορά επίσης στο ζήτημα των γηπέδων και τη χωρητικότητά τους ξεκινούν αύριο το πρωί.

εμβολιασμός παιδιών

Τι θα ισχύσει την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Εξαίρεση η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, χωρίς μουσική, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο της διασποράς του κορωνοϊού. Θα ισχύουν όλοι οι άλλοι περιορισμοί.

Συνοπτικά όλα τα μέτρα που ισχύουν από αύριο στις 6:00

  • Ωράριο λειτουργίας σε εστίαση μέχρι τις 12 – Πρωτοχρονιά μέχρι τις 2
  • Μόνο καθήμενοι στα μαγαζιά
  • Απαγόρευση μουσικής
  • Έως 6 άτομα ανά τραπέζι
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σουπερμάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
  • Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;