Μετάλλαξη Όμικρον: Αναμνηστική δόση εμβολίου θα αναπτύξει η Moderna
Με ανακοίνωσή της, η εταιρία Moderan έκανε γνωστό πως θα αναπτύξει αναμνηστική δόση που θα στοχεύει την μετάλλαξη Όμικρον.

Η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε όλες τις χώρες με πολλά νέα μέτρα θα τίθενται σε ισχύ και στην Ευρώπη, αλλά και ταξιδιωτικές οδηγίες για αποφυγή της μετάδοσης της νέας μετάλλαξης σε όλο τον κόσμο και την μετατροπή της στην επικρατούσα μετάλλαξη. Ανάμεσα σε όλα αυτά που ακούμε και διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες, ήρθε και μία ευχάριστη είδηση από την εταιρία Moderna.

Η εταιρία που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη ενός από τα εμβόλια κατά της COVID-19 στοχεύει στο να αναπτύξει αναμνηστική δόση του εμβολίου της που θα στοχεύει συγκεκριμένα τη μετάλλαξη Όμικρον. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας:

“Η Moderna θα αναπτύξει γρήγορα ένα υποψήφιο εμβόλιο για μια αναμνηστική δόση συγκεκριμένα για την παραλλαγή Όμικρον.

Η αναμνηστική δόση ενός εγκεκριμένου εμβολίου συνιστά τη μόνη επί του παρόντος διαθέσιμη στρατηγική για την ενίσχυση της φθίνουσας ανοσίας.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι η BioNTech/ Pfizer έχει, ήδη, κάνει γνωστό ότι κάνει δοκιμές με το εμβόλιο και το στέλεχος Β.1.1.529 στο εργαστήριο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αντιπρόσωποι της εταιρίας στους Financial Times:

“Η Pfizer και η BioNTech έχουν αναλάβει δράση πριν από μήνες, προκειμένου να μπορούν να προσαρμόσουν το εμβόλιο mRNA εντός έξι εβδομάδων και να αποστείλουν τις πρώτες παρτίδες εντός 100 ημερών στην περίπτωση εντός στελέχους που διαφεύγει.”

Μπορείς να διαβάσεις ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;