Πέντε σειρές για να δεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Ποιες είναι και γιατί αξίζει να τις δεις.

Σήμερα, Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των ΓυναικώνΌπως αποκαλύπτει και το όνομα της ημέρας στόχος της είναι η εαυισθητοποίηση όλων των ανθρώπων γύρω από ζητήματα έμφυλης βίας, με απώτερο στόχο την μείωση και την ολοκληρωτική εξάλειψή της.

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών θεωρείται γενικότερα μία από τις πιο σημαντικές παγκόσμιες μέρες, ενώ φέτος η ανάγκη να ακουστεί το μήνυμα που θέλει να διαδώσει η συγκεκριμένη ημέρα είναι πιο επιτακτική από ποτέ στην χώρα μας, καθώς το κίνημα του ελληνικόυ #MeToo σε συνδυασμό με τις 13 γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο το 2021 έφεραν στο προσκήνιο ακόμη περισσότερο το ζήτημα της έμφυλης βίας, αλλά και την ανάγκη για την άμεση αντιμετώπισή του.

Φυσικά, εκτός ταινίες που έχουν ασχοληθεί εκτενώς με το ζήτημα της έμφυλης βίας, υπάρχουν και αρκετές σειρές που έχουν φροντίσεις να αναδείξουν το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών. Εμείς βρήκαμε μερικές από αυτές που συγκλόνισαν περισσότερο το τηλεοπτικό κοινό και σού τις παραθέτομε παρακάτω!

1. Οικιακή Βοηθός

Υπόθεση: Μια σειρά που βασίζεται σε μπεστ σέλερ των New York Times για την απίθανη ιστορία μιας γυναίκας που δουλεύει σκληρά, βγάζει πολύ λίγα χρήματα και προσπαθεί να επιβιώσει μαζί με το παιδί της. Οι παραγωγοί των των “Shameless” και “Promising Young Woman” έφεραν στο Netflix μία σειρά που εγείρει κοινωνικούς προβληματισμούς για την μητρότητα, αλλά και την δύναμη που χρειάζεται για να πει “όχι” μία γυναίκα στην κακοποίηση. Πρόκειται για μία σειρά-διαμάντι του Netflix, που αποτελείται από μόλις 10 επεισόδια.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

2. Big Little Lies

Υπόθεση:  Μια παρέα από φαινομενικά τέλειες μητέρες βλέπει τη γεμάτη θαλπωρή και ήρεμη ζωή της να διαλύεται μέσα από μια σειρά μυστήριων γεγονότων και μυστικών που αποκαλύπτονται. Μία σειρά πο “αγγίζει” διάφορες μορφές της βίας κατά των γυναικών, όπως η ενδοοικογενειακή και ο βιασμός, με αν μη τι άλλο μοναδικό τρόπο.

3. Απίστευτο

Υπόθεση: 

Υπόθεση:  Μια νεαρή κατηγορείται ότι είπε ψέματα για έναν βιασμό και δύο γυναίκες ντετέκτιβ ερευνούν μια σειρά ανατριχιαστικά παρόμοιων επιθέσεων. Η σειρά είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, ενώ όταν κυκλοφόρησε πήρε διθυραμβικές κριτικές, ενώ προτάθηκε για Emmy και Χρυσή Σφαίρα.

4. I May Destroy You

Υπόθεση: Η Αραμπέλα είναι μια μυθιστοριογράφος και διάδημη στο Twitte, η φήμη της οποίας “εκτοξεύθηκε” όταν κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Chronicles of a Fed-Up Millennial, ενώ γιορτάζεται δημόσια ως εικονίδιο της χιλιετίας. Όσο η ίδια αγωνίζεται να πληρώσει μια προθεσμία για το δεύτερο βιβλίο της, κάνει ένα διάλειμμα από τη δουλειά για να συναντηθεί με φίλους σε μια βραδινή έξοδο στο Λονδίνο. Το επόμενο πρωί, προσπαθεί να θυμηθεί τι συνέβη σε αυτήν, αλλά θυμάται τα γεγονότα της νύχτας με τη βοήθεια των φίλων της τον Τέρι και την Κουάμε.

Η σειρά του HBO “I May Destroy You” που κυκλοφόρησε το 2020 αποτελεί ένα παράδειγμα του πώς το προσωπικό τραύμα μπορεί να μετατραπεί σε θεραπευτική τέχνη, αφού η σκηνοθέτις και πρωταγωνίστρια της σειράς, Michaela Coel, αποφάσισε να βασίσει ολόκληρη την ιστορία της σειράς στην εμπειρία της σεξουαλικής επίθεσης που είχε δεχθεί η ίδια.

5. Handmaid’s Tale

Υπόθεση: Το Handmaid’s Tale είναι ένα “βαρύ”, δυστοπικό δράμα, το οποίο έχει βασιστεί στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Margaret Atwood. Σε ένα κοντινό δυστοπικό μέλλον, θρησκευτικοί φονταμενταλιστές εγκαθιδρύουν μία δικτατορία εμπνευσμένη από την Παλαιά Διαθήκη και την πιο φανατική ερμηνεία των θρησκευτικών κειμένων. Στο νέο καθεστώς, η κοινωνία χωρίζεται με αυστηρούς νόμους σε νέες τάξεις κάθε μία από τις οποίες έχει «εγκεκριμένη» στολή και γενικά, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι για τους περισσότερους παρελθόν, πλην μίας μικρής διοικούσας ελίτ. Τα πράγματα είναι χειρότερα για τις γυναίκες, οι οποίες υποβαθμίζονται σε ρόλο -ουσιαστικά- αντικειμένων, χάνοντας ακόμη και το όνομά τους και μη έχοντας ούτε καν το δικαίωμα να διαβάζουν, σε σημείο που μία μερίδα αυτών αντιμετωπίζεται ως σκεύος αναπαραγωγής.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;