Μήνυμα Κεραμέως για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών
Κεραμέως: «Είναι καθήκον μας να διδάξουμε στα αγόρια και τα κορίτσια μας την αυτοδιάθεση, τα όρια, τον σεβασμό, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους».

«Είναι καθήκον μας να διδάξουμε στα αγόρια και τα κορίτσια μας την αυτοδιάθεση, τα όρια, τον σεβασμό και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους», υπογραμμίζει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Το μήνυμά της συνοδεύει εικόνα που αναγράφει: «Καμιά γυναίκα μόνη, καμιά γυναίκα απροστάτευτη».

Η κ. Κεραμέως, σε ανάρτησή της στα Social Media επισημαίνει ότι «το τραύμα της καταπίεσης και της κακοποίησης, κυρίως στις πιο «καθημερινές» μορφές του, κρύβεται συνήθως πίσω από ένα πέπλο σιωπής και ανοχής που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά».

Παράλληλα αναφέρει:

«Tο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συμβάλλει ώστε να μάθουν τα παιδιά μας από μικρά, μέσα στο πλαίσιο του σχολείου και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, για την ενσυναίσθηση και την αυτοδιάθεση, για το πώς να θέτουν τα προσωπικά τους όρια και πώς να σέβονται τα όρια των άλλων, για την σεξουαλική αγωγή, για τα αδιέξοδα της βίας».

Αναλυτικά η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Μας συγκλονίζουν τα περιστατικά βίας κατα των γυναικών. Θρηνούμε για την απώλεια όσων έχασαν τη ζωή τους. 

Το τραύμα της καταπίεσης και της κακοποίησης, κυρίως στις πιο «καθημερινές» μορφές του, κρύβεται συνήθως πίσω από ένα πέπλο σιωπής και ανοχής που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά. Όταν αποκαλύπτονται κακοποιητικές συμπεριφορές μετά από μια γυναικοκτονία, είναι δυστυχώς, πολύ αργά.

Η Πολιτεία είναι εδώ για να προστατεύσει τις γυναίκες. Η κοινωνία είναι εδώ για να σταθεί δίπλα τους. Η Πολιτεία έχει χρέος να δει το ζήτημα στη ρίζα του και να το αντιμετωπίσει έγκαιρα. Για να προλάβουμε την καταπίεση, την κακοποίηση, το τραύμα, τη γυναικοκτονία. 

 
Είναι καθήκον μας να διδάξουμε στα αγόρια και τα κορίτσια μας την αυτοδιάθεση, τα όρια, τον σεβασμό και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. 

Ανάμεσα στις πολλές πρωτοβουλίες της Πολιτείας σε αυτή την κατεύθυνση, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συμβάλλει ώστε να μάθουν τα παιδιά μας από μικρά, μέσα στο πλαίσιο του σχολείου και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, για την ενσυναίσθηση και την αυτοδιάθεση, για το πώς να θέτουν τα προσωπικά τους όρια και πώς να σέβονται τα όρια των άλλων, για την σεξουαλική αγωγή, για τα αδιέξοδα της βίας. Γιατί και σε αυτόν τον τομέα, η κοινωνία μας μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά μέσα από την Παιδεία. #GenerationEquality

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;