Σλοβακία: Lockdown δύο εβδομάδων αποφάσισε η κυβέρνηση
Lockdown για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους αποφάσισε η κυβέρνηση της Σλοβακίας.

Η κυβέρνηση της Σλοβακίας ενέκρινε την Τετάρτη την επιβολή lockdown για δύο εβδομάδες στη χώρα, εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας με ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TA3, επικαλούμενο τον υπουργό Οικονομίας, Ρίτσαρντ Σούλικ.

Η κυβέρνηση εξέταζε εάν θα επιβάλει περιορισμούς τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους πολίτες, αφότου η γειτονική Αυστρία επέβαλε τέτοιου είδους μέτρα την εβδομάδα που μας πέρασε.

Σε δηλώσεις του, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Έντουαρντ Χέγκερ τόνισε πως τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν τόσο για τους ανεμβολίαστους όσο και για τους εμβολιασμένους και περιλαμβάνουν κλείσιμο της εστίασης και των μη απαραίτητων καταστημάτων.

Η χώρα καταγράφει τις τελευταίες ημέρες τη γρηγορότερη αύξηση σε επίπεδο ημερησίων κρουσμάτων κορωνοϊού σε παγκόσμια κλίμακα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Our World In Data.

Ενδεικτικά, την Τρίτη 23/11, η Σλοβακία κατέγραψε περισσότερα από 10.000 νέα κρούσματα, αριθμό ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα.

Παράλληλα, ήδη από την αρχή της εβδομάδας, η κυβέρνηση, ακολουθώντας το παράδειγμα της γειτονικής Τσεχίας, προχώρησε στην επιβολή της απαγόρευσης εισόδου για ανεμβολίαστους πολίτες εστιατόρια, μπαρ, κομμωτήρια και δημόσια θεάματα.

Υπενθυμίζεται ότι η Σλοβακία, με πληθυσμό 5,5 εκατ. κατοίκους, κατέχει το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στην ΕΕ, καθώς μόλις το 50% του γενικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;