ΑΠΘ: E-learning με τίτλο
ΑΠΘ: Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το προσφερόμενο σεμινάριο - Κόστος & σημαντικές ημερομηνίες

Στόχος του προγράμματος

Το πρόγραμμα στοχεύει στην διασύνδεση της προβληματικής της θρησκευτικής πίστης και διδασκαλίας με το φλέγον ζήτημα της παγκοσμιοποίησης. Θα αναλυθεί ο κριτικός λόγος των θρησκευτικών κοινοτήτων, ιδιαίτερα του Χριστιανισμού, σε μια σειρά ζητημάτων που άπτονται του προβλήματος της Παγκοσμιοποίησης. Ειδικότερα θα επιχειρηθεί η ανάπτυξη της κοινωνικής Διδασκαλίας ιδιαίτερα του Χριστιανισμού σε σχέση με τα ζητήματα της Ιδιοπροσωπείας, Καθολικότητας-Οικουμενικότητας, Δημοκρατίας-Μεταδημοκρατίας, Οικονομικής και Πολιτικής συμπεριφοράς, Πολιτικής Οικονομίας και Εργασίας, Εθνικού πολιτισμού και Ταυτότητας, Πολυπολυτισμικότητας και Πολιτισμικού Υβριδισμού, Τεχνολογίας και Τεχνητής Νοημοσύνης, Πολιτιστικής Διπλωματίας, Διαθρησκειακών Διαλόγων και Ορθοδοξίας.

Όλα αυτά τα ζητήματα θα εξεταστούν σε σχέση με το φαινόμενο της Παγκοσμιοποίησης και με την Παγκοσμιότητα του Ορθόδοξου πολιτικού και κοινωνικού τρόπου ζωής. Στο σημείο αυτό θα γίνει η αντιπαραβολή Παγκοσμιοποίησης και Παγκοσμιότητας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δικαιωματισμού.

Αναγκαιότητα προγράμματος

Η αναγκαιότητα του Προγράμματος οφείλεται στις σύγχρονες εξελίξεις και επιπτώσεις του φαινομένου της Παγκοσμιοποίησης στο Πολιτισμικό, Θρησκευτικό, Πολιτικό, Κοινωνικό και Οικονομικό επίπεδο, καθώς και στην λειτουργία των Εθνικών Κυβερνήσεων των Κρατών. Ειδικότερα οι εκπαιδευόμενοι θα αντιληφθούν τους κινδύνους που επιφέρει μια ανεξέλεγκτη Παγκοσμιοποίηση στους χώρους της Πολιτισμικής, Θρησκευτικής ταυτότητας και Παιδείας των πολιτών, καθώς και στα πεδία της Εργασίας, της Οικονομίας και της αποδόμησης του Κράτους-Πρόνοιας.

Η περιγραφή των εξελίξεων αυτών ενεργοποιεί τα ανακλαστικά για την δημιουργία ενός υπεύθυνου και με κριτική συνείδηση Πολίτη, ο οποίος δραστηριοποιείται και προτείνει λύσεις μέσα από συλλογικά σχήματα και φορείς.

Από την άλλη πλευρά θα γίνει αντιληπτή η επιτακτική ανάγκη για έναν σύγχρονο λόγο των Εκκλησιών και των Θρησκευτικών Κοινοτήτων που φέρνει σε διάλογο και επικοινωνία την θρησκευτική πίστη με την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, ενώ ανοίγεται και στα γόνιμα πεδία των Διαθρησκειακών Διαλόγων χωρίς ομογενοποιητικές και συγκρητιστικές στοχεύσεις και διαδικασίες.

Αναγκαίο ζητούμενο παραμένει πάντα η διαφύλαξη της Ταυτότητας που δεν λειτουργεί ως γκετοποιημένη οντότητα αλλά ανοίγεται στο σύγχρονο κόσμο της οικουμένης και του εν Αληθεία Διαλόγου.

Μαθησιακά αποτελέσματα

Ολοκληρώνοντας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να κρίνουν, να συνθέτουν και να αποτιμούν τις σύγχρονες προκλήσεις της Παγκοσμιοποίησης σε σχέση με την Κοινωνική Διδασκαλία και την Πολιτισμική προσφορά του Χριστιανισμού.

Παράλληλα θα μυηθούν και θα αναπτύξουν τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά των Διαθρησκειακών Διαλόγων και των ΠανΟρθοδόξων Συνόδων, σε σχέση με τις σύγχρονες πολιτισμικές και κοινωνιολογικές θεωρίες.

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Απόφοιτους και Τελειόφοιτους Ελληνικών Πανεπιστημίων Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι., οι οποίοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν αυτήν την ιδιαίτερη πτυχή, σε Απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κληρικούς και Λαϊκούς, σε στελέχη της Εκκλησίας, σε Δημόσιους και Ιδιωτικούς Υπαλλήλους.

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν όσοι έχουν:

  • Πρόσβαση στο Διαδίκτυο
  • Κατοχή προσωπικού e-mail
  • Βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με βάση τα τυπικά τους προσόντα:

  1. Μεταπτυχιακές σπουδές
  2. Πτυχίο
  3. Βαθμός πτυχίου
  4. Βαθμός Απολυτηρίου Λυκείου

Μέθοδος υλοποίησης

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως, μέσω της πλατφόρμας του Zoom.

Εκπαιδευτικό υλικό / Άλλες παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται:

Ηλεκτρονική αποστολή έντυπου υλικού.

Κόστος συμμετοχής/Εκπτωτική πολιτική

Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 200 €, τα οποία θα πρέπει να κατατεθούν σε δυο δόσεις. Κατά την έναρξη του προγράμματος θα καταβληθεί το ποσό των 100€ και έως τα μέσα του προγράμματος 10 Ιανουαρίου θα καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό των 100€.

Αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ.

Η Αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά, τα οποία εναλλακτικά μπορείτε να αποστείλετε στο e-mail: Axilleas853@hotmail.com

  1. Βιογραφικό
  2. Απολυτήριο Λυκείου
  3. Πτυχίο (εφόσον υπάρχει)
  4. Μεταπτυχιακό δίπλωμα (εφόσον υπάρχει)

Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός επιμορφούμενων, το ΚΕΔΙΒΙΜ διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της ημερομηνίας έναρξης του προγράμματος ή και ακύρωσής του.

  • Έναρξη Προγράμματος: 20/11/2021
  • Λήξη Προγράμματος: 26/02/2022

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;