10 προορισμοί για μοναδικά φθινοπωρινά weekends
Οι καλύτεροι φθινοπωρινοί προορισμοί για να αποδράσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Με τον εμβολιασμό να συνεχίζεται και την πανδημία του κορωνοϊού να βρίσκεται υπό έλεγχο, θέλουμε να πιστεύουμε ότι το φθινόπωρο θα θυμίζει σε πολλά αυτό του 2019. Έτσι, κοιτάμε διάφορους προορισμούς για μοναδικές εκδρομές με παρέα ή με τη σχέση μας.

Και αν ακόμα φοβάσαι να κλειστείς σε ένα αεροπλάνο και να ταξιδέψεις σε ξένη χώρα, ποιος σου είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει μοναδικούς και πανέμορφους φθινοπωρινούς προορισμούς; Γραφικά χωριουδάκια, όμορφες πόλεις και κωμοπόλεις που σε βάζουν στο κλίμα του φθινοπώρου και χαρίζουν όλα αυτά (και ακόμα περισσότερα) που ζητάς από μερικές μέρες μακριά από όλους και από όλα.

1. Αράχωβα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη arachova_greece (@arachova_greece)

Ένας από τους φθινοπωρινούς προορισμούς που γνωρίζουν καλά όσοι ζουν στην Αθήνα ή κοντά σε αυτή. Η Αράχωβα είναι ορεινή κωμόπολη της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού σε υψόμετρο 950 μέτρων. Αποτελεί δημοφιλές χειμερινό θέρετρο, χάρη στην ύπαρξη χιονοδρομικού κέντρου και τη μικρή της απόσταση από την Αθήνα, που είναι μόλις 153 χιλιόμετρα.

Όσο θα μένεις στην Αράχωβα, μπορείς να κάνεις και δύο πολύ όμορφες εκδρομές!

Εκδρομή πρώτη: ανάμεσα στα έλατα, από την Αράχοβα προς την Αγόριανη. Εκδρομή δεύτερη: με θέα στη θάλασσα, Δελφοί. Ο αρχαιολογικός χώρος τώρα το φθινόπωρο είναι πραγματικά μαγικός.

2. Θέρμες, Ξάνθη

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Despina Zournatzi (@despinazournatzi)

Οι Θέρμες είναι ένα ορεινό Πομάκικο (μία μουσουλμανική πληθυσμιακή ομάδα που μιλάει μία διάλεκτο της βουλγαρικής) χωριό το οποίο βρίσκεται 40,5 χιλιόμετρα οδικώς βόρεια από την Ξάνθη στα Ελληνο-Βουλγαρικά σύνορα. Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 500μ.

Ένας από τους κύριους λόγους για να επισκεφθείς αυτό το χωριό της Ξάνθης είναι οι ιαματικές πηγές του. Μάλιστα, από εκεί προέρχεται και το όνομα θέρμες (θερμές ιαματικές πηγές). Αυτές βρίσκονται 1 χλμ. ανατολικά των (Κάτω) Θερμών.

Οπότε, μπορείς να συνδυάσεις την εκδρομή σου σε ένα γραφικό, ορεινό χωριουδάκι με τα συν των ιαματικών πηγών!

3. Τσαγκαράδα, Πήλιο

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tʀᴀɴsғᴇʀ Vɪsɪᴏɴs Gʀᴇᴇᴄᴇ (@tv_greece_)

Το Πήλιο είναι ένας από τους all-time classic φθινοπωρινούς προορισμούς, καθώς, έχει κάτι για όλους και άπειρα χωριουδάκια για να δεις. Όμως, η Τσαγκαράδα ξεχωρίζει για τη θέα της στο Αιγαίο και όχι μόνο.

Βόλτες ανάμεσα στα ατμοσφαιρικά αρχοντικά που στολίζουν τα πετρόχτιστα καλντερίμια της, χαλάρωση κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια που σκεπάζουν την πλατεία της και υπό τους ήχους των τρεχούμενων νερών που της προσφέρουν το ιδανικό φθινοπωρινό soundtrack. Μάλιστα, το δάσος της, είναι ονειρικό αυτή την περίοδο του χρόνου με τα πρώτα φύλλα να πέφτουν και να παίρνει αυτή τη χρυσοκόκκινη απόχρωση.

Το όνομα του χωριού, σύμφωνα με μία εκδοχή, προέρχεται από αυτούς που έφτιαχναν τα παπούτσια και βασίζεται στο ότι το χωριό κάποτε ονομαζόταν “Τσαγκαράδες”.

4. Στεμνίτσα, Αρκαδία

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stemnitsa-Arcadia-Greece (@stemnitsa_village)

Ένα από τα χωριά του Μαινάλου που αξίζει να επισκεφθείς. Όλα τα χωριά στην περιοχή κρατούν τη μοναδική γραφικότητά τους, όμως, το καθένα έχει και μία ξεχωριστή προσωπικότητα. Η Στεμνίτσα είναι χτισμένη στο Μαίναλο και σε ύψος 1080 μέτρων, ενώ, χαρακτηρίζεται ως παραδοσιακός οικισμός, διατηρώντας μία δική της εσωστρέφεια. Η απόσταση της από την Αθήνα είναι 220 χιλιόμετρα και 45 χιλιόμετρα από την Τρίπολη.

Στη Στεμνίτσα λειτουργούν αρκετοί παραδοσιακοί ξενώνες και πολυτελές ξενοδοχείο. Ορισμένα από τα αξιοθέατα της περιοχής είναι το λαογραφικό μουσείο της Στεμνίτσας, το φαράγγι του Λούσιου, ενώ από την πλατεία της Στεμνίτσας ξεκινά το Menalon Trail, το πρώτο πιστοποιημένο με Ευρωπαικές προδιαγραφές (LQT) μονοπάτι στην Ελλάδα και το δέκατο στην Ευρώπη.

Επίσης, μπορείς να επισκεφθείς τα μοναστήρια του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ενός από τα πιο σημαντικά μοναστήρια της Πελοποννήσου, την Ι.Μ. Παναγίας Φιλοσόφου και την Ι.Μ Ζωοδόχου Πηγής (15ος αιώνας), το ελατοδάσος του Μαινάλου και το χιονοδρομικό του κέντρο, καθώς και τα γραφικά χωριά και τους παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής.(Ελληνικό, Σύρνα, Ψάρι Γορτυνίας, Παλαμάρι, Παύλια και άλλα.

Τέλος, πρέπει να επισκεφθείς τη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας που λειτουργεί από το 1976.

5. Λεωνίδιο, Αρκαδία

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefanos Petrianidis (@stefanos_petrianidis)

Καθώς είμαστε στην Αρκαδία, ας πάμε και μία βόλτα σε μία κωμόπολη του νομού και πρωτεύουσα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, το Λεωνίδιο.  Είναι χτισμένο στις ακτές του Μυρτώου πελάγους κάτω από το όρος Πάρνωνας. Απέχει 93 χλμ. από την Τρίπολη και 210 χλμ. από την Αθήνα.

Το Λεωνίδιο πήρε το όνομά του από το εκκλησάκι του Αγίου Λεωνίδα, που αναφέρεται σε χρυσόβουλο του Ανδρονίκου Παλαιολόγου το 1293. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Λεωνιδίου είναι ο επιβλητικός κόκκινος βράχος που ορθώνεται πάνω από τον οικισμό. Το Λεωνίδιο είναι σήμερα χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός

6. Καλάβρυτα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Peloponnese Region, GR 🇬🇷 (@peloponnese_gr)

Η μικρή ορεινή κωμόπολη του Νομού Αχαΐας, που είναι χτισμένα στα Αροάνια Όρη (Χελμό) σε υψόμετρο 735 μέτρων, αποτελεί πόλο έλξης για όλων των ειδών τους τουρίστες. Από ξένους τουρίστες που έρχονται με τα πούλμαν εκδρομή, μέχρι νέους που κατακλύζουν τα καφέ του κεντρικού πεζόδρομου, αλλά και το καφενεδάκι του σιδηροδρομικού σταθμού.

Αν, ωστόσο, σου αρέσει η πεζοπορία, μπορείς να δοκιμάσεις τις αντοχές σου στο φαράγγι του Βουραϊκού. Με το πρώτο χιόνι, είναι must η επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων και το μεγάλο ξύλινο σαλέ του.

7. Παλαιός Παντελεήμονας, Όλυμπος

Ο Παλαιός Παντελεήμονας, στη σκιά του βουνού των θεών, είναι ένας παραδοσιακός οικισμός που έχει καταφέρει να διατηρήσει τη γραφικότητά του, σε μια περιοχή γεμάτη φυσικές ομορφιές. Ο οικισμός αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής στην βόρεια Ελλάδα.

Χτισμένος σε υψόμετρο 700 μέτρων, έχει υπέροχη θέα στο Θερμαϊκό κόλπο, τις ακτές της Νότιας Πιερίας και το ενετικό κάστρο του Πλαταμώνα.

8. Λίμνη Κερκίνη

Η λίμνη Κερκίνη βρίσκεται στο νομό Σερρών και είναι ένας ειδυλλιακός προορισμός, ο οποίος είναι μία ανάσα από την Θεσσαλονίκη, όπως και η πόλη των Σερρών άλλωστε. Όσον αφορά την λίμνη Κερκίνη θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι ένας εκ των δέκα υγρότοπωντης χώρας μας με διεθνή σημασία και έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο.

Στα βορειοδυτικά βρίσκονται τα γραφικά χωριουδάκια της, όπου λογικά θα μείνετε, και στην ανατολική πλευρά υπάρχει όλη η πανίδα και η χλωρίδα. Μία δραστηριότητα που σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψετε είναι η βαρκάδα, ειδικά αν επισκεφτείτε το μέρος με τον/την σύντροφό σας, ενώ αν είστε πιο αθλητικοί τύποι υπάρχουν πολύ όμορφες διαδρομές για ορειβασία και περίπατο.

9. Παύλιανη, Φωκίδα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MYSTICCΞΝΤRALGRΞΞCΞ (@mysticcentralgreece)

Η Παύλιανη έχει καταφέρει να μείνει για αρκετό καιρό μακριά από τα “φώτα” των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου. Αποτελεί ένα ήσυχο, κουκλίστικο χωριουδάκι, με πέτρινα σπίτια και καμινάδες, που του δίνουν το γραφικό στοιχείο του, και ένα υπέροχο φυσικό πάρκο στις πηγές του Ασωπού. Αξίζει να σημειωθεί πως το πάρκο αυτό το διαμόρφωσαν οι ίδιοι οι κάτοικοί της.

Γύρω γύρω, από το παραμυθένιο αυτό χωριό συναντιούνται τα Βαρδούσια με την Οίτη και την Γκιώνα, ενώ λίγα χιλιόμετρα πιο έξω το χωριουδάκι που λέγεται Αθανάσιος Διάκος, σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, αποτελεί έναν must προορισμό για όσους λατρεύουν το κρέας.

10. Ελάτη – Περτούλι

Ένας από τους φθινοπωρινούς (και χειμερινούς) προορισμούς που πρέπει πώς και πώς να επισκεφθεί κανείς. Η Ελάτη είναι ένα παραδοσιακό χωριό που αποτελείται, μόλις, από έναν δρόμο με σπίτια δεξιά κι αριστερά μέσα στην αγκαλιά του δάσους.

Η διαδρομή είναι μαγευτική και αποτελεί το πιο κοντινό σε αλπικό τοπίο που θα συναντήσει κανείς στην Ελλάδα. Πυκνά δάση ελάτων, ειδυλλιακά ξέφωτα, τα περίφημα περτουλιώτικα λιβάδια είναι το σκηνικό μίας διαδρομής που σε οδηγεί στο Περτούλι.

Τα δύο αυτά χωρία είναι ότι πρέπει για τους φίλους του καλού φαγητού (και, ιδιαίτερα, τους κρεατοφάγους), αλλά και για όσους αναζητούν την ηρεμία τους και ένα μαγευτικό τοπίο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 2